İkinci El Araba Alırken Nelere Dikkat Edilir? İkinci El Araba Alırken Nelere Dikkat Edilir? - 5sCarRental

Blog

İkinci El Araba Alırken Nelere Dikkat Edilir?


İkinci El Araba Alırken Nelere Dikkat Edilir?

İkinci El Araba Alırken Nelere Dikkat Edilir?

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak ikinci el araba alırken nelere dikkat edilir? sorusu hakkında bir blog ele aldık. Peki ikinci el araba alırken nelere dikkat edilir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

İkinci el araç satın alırken dikkat etmeniz gereken pek çok husus vardır. Aksi takdirde sorun yaşayabilir, gerçek piyasa değerinin çok üzerinde bir araç satın alabilir veya satın alıp kaybettiğiniz araçtan memnun kalmayabilirsiniz. İkinci el araba alırken nelere dikkat edilir? Aracı satın alırken zor durumda kalmamanız ve iyi bir seçim yapabilmeniz için yardımcı olmaya çalıştık.

 

 İkinci el araba alırken nelere dikkat edilir? İşte dikkat etmeniz gereken o adımlar:

 

 Hasar Bilgisinin Sorgulanması

 

Bu, aracın fiyatını etkileyen en temel sorundur. İkinci el araba alırken nelere dikkat edilir? Satın aldığınız kullanılmış araçta sonradan herhangi bir sürprizle karşılaşmamak için mutlaka sorgulama yapmalısınız. Aracınızın hasar ve kaza durumunun bilinmesi, araç fiyatı konusunda da şeffaflık sağlar. Bu soruları cep telefonunuzdan SMS ile kolayca sorabilirsiniz. Aracın şasi numarasını veya plaka numarasını girip 5664'e mesaj göndererek aracın önceki hasar ve kaza kaydına ulaşabilirsiniz. Bu işlemin en sağlıklı yöntemi araçtan şasi numarasını istemektir. (örn. HASAR PLAKASI) --- (örn. HASAR ŞASİ NUMARASI). İkinci el araba alırken nelere dikkat edilir? Bu soruyu netleştirmek için bilmeden alışveriş yapmamalıyız. 5.664 üzerindeki sorularınız için 7₺ ücret alınmaktadır.

 

 Fiyat Analizi Yapmak

 

İkinci el araba alırken nelere dikkat edilir? sorusunun cevabı için; kullanılmış araç satın alırken piyasa durumunu ve muadil araç sayısını önceden düşünmelisiniz. Fiyatları incelerken aracın mevcut durumu dikkate alınmalıdır. Her aracın hasar ve hata durumu aynı değildir. Satın almak istediğiniz kullanılmış araba, eşdeğer piyasa fiyatından önemli ölçüde daha düşük veya önemli ölçüde üzerinde olmamalıdır. Fiyatları analiz ederek, farklı kaynakları takip ederek daha doğru fiyatlar elde etmenize yardımcı olacaktır.

 

 Aracı Kimden Aldığınızı Bilmek

 

Kimden satın aldığınızı bilin araç alırken ilk dikkat etmeniz gereken şey bu olmalıdır. Şimdiye kadarki araç ruhsat sahiplerinin sayısını anlayarak başlayabiliriz. Bu hizmeti sorgulama ekranından 5664 kısa mesaj göndererek kolayca alabiliyoruz. (Örneğin: DETAIL SPACE PLATE) Bu servisi kullanarak aracın ehliyet sahiplik yılını, kullanıcının hizmet ömrünü ve aracın sigortalı olduğu yıl sayısını bu pano üzerinden kolayca anlayabiliriz. Kullanılmış bir araba satın almayı düşünen çoğu tüketici, ilk kullanıcıdan satın almayı sever. Elbette bu önemli bir detay ama gerekli değil. Kısa sürede aracın teslim edilmeyeceği ve aracı satın alan kişinin ehliyet süresinin kısa olmadığı unutulmamalıdır. Ayrıca ikinci el araba alıp satan, profesyonel bilgi ve kilometre garantisi veren acentelerden de güvenle araba satın alabilirsiniz.

 

 Kilometre Durumunu Kontrol Etmek

 

Kullanılmış pazardaki araç kilometresi, otomobillerin değerinin büyümesini veya artmasını etkileyen faktörlerden biridir. Motorun kullanımı ve şasideki daha az aşınma buna bağlıdır. Bu nedenle araç satın alırken kilometreyi kontrol ettiğinizden emin olun. Düzenli bakımı yapılan ve temiz kullanılan araçlarda yüksek kilometre çok fazla sorun teşkil etmez. Bununla birlikte, kilometre yanlış beyanı ve sahtekarlık uygulamaları konusunda dikkatli olun. TüvTürk'te aracın kilometresini ve servis kayıtlarını doğrulayabilirsiniz.

 

 Aracın Durumu – Kaporta Ekspertizi

 

Elbette satın aldığımız aracın dış cephesi önceliğimiz. Ancak herhangi bir araç satın almak isteyen tüketicinin görüşüne göre, şehir yoğunluğu ve trafik nedeniyle hafif ve toplu kaza riski altında olan veya çoğu kullanıcının park yeri bulmakta zorlandığı araçların durumunu biliyor. Bunun için satın almaya karar verdiğimiz kullanılmış otomobili görsel olarak tespit etmek için kullanılan uzman firmalardan aracımızın durumunu sağlıklı bir şekilde öğrenebilir, tüm detayları inceleyip yazılı ve kaşeli bir rapor halinde tüketiciye sunabiliriz. Nisan ayında yayınlanan yeni yönetmelikle artık kullanılmış arabalara ihtiyaç var. Daha güvenilir ve şeffaf bir ticaret ortamı sağlayarak, tüketici hakları daha iyi korunacaktır.

 

 Aracın Yedek Anahtar ve Ekipmanlarının Durumu

 

İkinci el araba alırken nelere dikkat edilir? sorusunun bir cevabı da, aracı teslim almadan önce yedek anahtarın durumunun ve ekipman durumunun kontrol edilmesidir. Aracın yedek anahtarı güvenlik açısından önemlidir. Daha güvenli alışveriş için yedek anahtar sayısını bilmek çok önemlidir. Ek olarak, yedek anahtar, maliyeti artıran faktörlerden biridir. Hırsızlığı ve gereksiz maliyetleri önlemek için, bayinizden yedek anahtarınızın durumunu sorun. Ayrıca aracın kaybolması veya çalınması durumunda sigorta ödemesi yapılmadan önce araç ruhsat ve yedek araç anahtarı talep etmektedir. Kitaplar, ilk yardım çantası, stepne ve kriko gibi aksesuarların eksiksiz olduğundan emin olun. Ekipmanın eksiksizliği ve eksiksizliği yalnızca güveniniz için değil, aynı zamanda istenmeyen maliyetlerden kaçınmak için de önemli olacaktır.

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

En iyi kiralık araç seçeneklerinden birini sunan Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental ile dilediğiniz araca kolayca ulaşabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama isteyenler en yoğun zamanlarda bile çözüm ortağı olarak hareket etmektedir. Onlarca Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama arasından dilediğiniz zaman günlük, aylık ve yıllık kiralık araç bulabilirsiniz. Araç kiralayan yolcunun en kaliteli hizmeti en uygun fiyata alabilmesi için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmaları arasında en uygun Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama fiyatları altında listelenmiştir.

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama sisteminizi en hızlı, en kolay ve en avantajlı şekilde dilediğiniz aracı kolayca kiralayabilirsiniz.