İcradan Araba Nasıl Alınır?

İcradan Araba Nasıl Alınır? - 5sCarRental

Blog

İcradan Araba Nasıl Alınır?


İcradan Araba Nasıl Alınır?

İcradan Araba Nasıl Alınır?

 

Ucuz araç kiralama hizmeti de veren 5s CarRental olarak merak edilen icradan araba nasıl alınır? sorusu hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Peki icradan araba nasıl alınır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

Son zamanlarda araç fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle birçok kişi alternatif yollar denemektedir. İcralık olan araçlar denenen yöntemlerden bir tanesidir. Bu araçlar genellikle uygun fiyat aralıklarıyla kendini göstermektedir. Genellikle araba severlerin merak ettiği sorulardan biri de icradan araba nasıl alınır? sorusudur. Piyasadaki araç fiyatlarına göre %40 seviyelerinde daha uygun olan icralık araçlar, yarı fiyatına alınabilmektedir. Borçluların borçlarını ödemeleri durumunda bazı yöntemler yardımıyla araç satın alınabilecektir.

 

Büyük öneme sahip olan icra ihaleleri üzerinden icralık araç satın almak birçok yönden avantajlıdır. Alınan malın güvenli olması konusunda da devlet güvenceleri verilmektedir. 2. el otomobil alırken bile bu yöntemin sağlıklı olduğu görülmektedir. Yöneltilen sorulardan bir tanesi de icradan araba nasıl alınır? sorusudur. Sahibinden alınacak araçlar ise bu işlemler, devlet kontrolünde gerçekleştirilmektedir. Satın alınacak araçlar için izlenen yöntemler oldukça fazladır.

 

 İcralık Araç İhalelerine Katılım Yapılma Aşamaları Nelerdir?

 

İcraya düşen araçlar, ihalelerine yalnızca nüfus cüzdanı ve katılım bedelleriyle katılmaktadır. İsteğe bağlı olarak nakit para kullanımı yerine bankalardan teminat mektubu da alabilirler. İcralık araç satın almak isteyenlerin sordukları icradan araba nasıl alınır? Sorusunun yanıtları arasında ihaleye katılım işlemi vardır. Bu ihaleler yediemin otoparkında, yetkililer, müdürler, tellal ve polis eşliğinde gerçekleştirildiği için gayet güvenlidir. Aynı zamanda kamera sistemleriyle de gözlenen bir yerdir. Böylelikle icradan araba nasıl alınır? Sorusuna güvenli alım işlemiyle cevabı verilebilir. Yani ihale korumaları devlet kontrolündedir. Bunun yanı sıra ihaleye fesat karışırsa ağır cezalar verilmektedir.

 

 Araçlar Hakkındaki Alınmakta Olan Bilgiler Yeterli midir?

 

Satış işleminin gerçekleşmesinin ardından araç teslimi yapılırken, önceki alınan bilgilerin yanı sıra eksik bir arıza ya da beklenmeyen masraf varsa, fesih istemi yapılabilmektedir. Genellikle icradan araba nasıl alınır? Sorusuyla ilgili verilen yanıtların yanı sıra ilgili ödeme işlemleri, resmi olarak belirlenmektedir. Bunun yanı sıra bilinmekte olan ödeme işlemleridir. Yani yapılan işlemlerden sonra satış ardından gerçekleşen tutanaklarda bulunmayan harici durumlardan alıcı sorumlu tutulmamaktadır. Araç satın alma işlemlerinin yanı sıra ucuz araç kiralama işlemi de yapılabilmektedir. Ucuza bulunan araçların kiralama işlemleri esnasında da çeşitli bilgiler alınmaktadır. Kiralama şirketleri, bu konuda belli kurallar çerçevesinde çalışmaktadır.

 

 İcradan Araba Alma Şartları

 

İcralık araçların belli şartlar doğrultusunda alınacağı söylenebilir. Öncelikle icra yoluyla araç almak isteniyorsa, izlenecek yollar bellidir. Yapılacak işlemlerde işleminde ilk işlem, belirlenen şartlara uyum sağlamaktır. 18 yaş sınırı bu şartlardan en önemlisidir. Bunun yanı sıra T.C vatandaşı olmak, kişilerin ihale teminatları vermesi ve katılım formu doldurması şartlar arasındadır. Bu şartların sağlanması durumunda icradan araba alım işlemi yapılabilecektir.

 

 İcradan Alınan Araç Masrafı Oluşur mu?

 

İcradan alınmak istenen araçlar için bazı ödentiler bulunmaktadır. Öncelikle, araçlara sunulan teklifler doğrultusunda %1 oranında binek araçlara, ticari araçlara ise oranında KDV ödenmektedir. Yani icradan araba nasıl alınır? sorusuna yanıt olarak, bazı vergiler dahilinde cevabı verilebilir. Bunun yanı sıra damga vergileri de toplamda 150-200 TL olarak belirlenmiştir. Alınacak araçların ruhsatları olmasa da ucuz araç kiralama işlemlerinin genellikle ruhsatları vardır. Ruhsat alımı yapabilmek için ise muayeneye aracın sokulması gerekir. Muayene sonrası aracın cezası olduğu anlaşılırsa, muayene ödemesi alıcı tarafından yapılmalıdır.

 

 İcradan Araç Almanın Riskleri

 

İcra yoluyla araç satın alacakların ya da ucuz araç kiralama işlemi yapacakların belli kuralları gözetmeleri gerekir. Öncelikle satım işlemi gerçekleştirilene kadar araç otoparkta kalır ve araca zarar gelme riski olabilir. Bunun yanı sıra araçların parçaları çalınabilir ya da çizilebilir. Bu sebeple de ihaleye giriş sağlamadan önce aracın muhakkak kontrol edilmesinde fayda olacaktır. Ayrıca ucuz araç kiralama riskleri de oluşabilen durumlar arasındadır. Bu durumların yanı sıra ihale işlemleri devlet kontrolünde gerçekleşeceğinden dolayı herhangi bir riskle karşılaşılmayacaktır. Ayrıca icradan alınan arabalar ise yaklaşık 15 günlük süreçte teslim edilecektir.