Hurda Araç Teşviki Nedir? - Ucuz Araç Kiralama Hurda Araç Teşviki Nedir? - Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Hurda Araç Teşviki Nedir? - Ucuz Araç Kiralama


Hurda Araç Teşviki Nedir? - Ucuz Araç Kiralama

Hurda Araç Teşviki Nedir? - Ucuz Araç Kiralama

 

Ucuz araç kiralama hizmeti almak isteyen sürücüler veya araç sahibi olmak isteyenler hurda araç teşviki nedir sorusunu merak etmektedir. Peki hurda araç teşviki nedir? Detaylar bloğumuzda. 

 

 Hurda Araç Teşviki Nedir?

 

16 veya çok daha büyük yaştaki araçların on bin liraya kadar ÖTV indirimi uygulanmasına verilen isme hurda araç teşviki denir. Bu şekilde kişiler çok iyi bir indirim ile araç sahibi olacaklardır. Böylece birçok kişinin de araç sahibi olmasına yol açacaktır. Aracınızın yaşının dışında, hurda olan aracınızla yeni almak istediğiniz araç aynı kategoride olmalıdır. Otomobili hurda verdiyseniz, otomobil almanız gerekecektir. Bu düzenlemeler ile yarı römorklar için çekiciler, minibüs, otobüs, pikap, arazi taşıtı, atv, station wagon araçlar, kamyonet, kamyon, binek otomobil, eşya taşımaya uygun olan araçlar için hurda araç teşviki kapsamına girmektedir. Çeşitli motosiklet, hava taşıtları, iş makinaları ve deniz taşıtları bu kapsama girmeyen araçlardır. Bu araçlardan 16 ve daha büyük yaşta olanların doğrudan veya aracı firmalar ile hurdaya çıkartılması halinde, aynı cins bir araç çeşidinin satılmasında düzenlemeden yararlanabilecektir. Araç bütünlüklerinin korunuyor olması ve motor ve şanzıman kısımlarının çalışır durumda olması gerekir.

 

Aracın modeli de dikkate alınması gerekir. Tescil işlemi yapılırken tescil belgesinde yazılı olan model aracın bir yaşında olduğu kabul edilmektedir. Düzenlemelerden yaralanabilmek için trafik sicilinde adlarına araç kaydının olması gerekir. Ve kimin adına ise başkasına devredilmeyecektir.

 

 Ucuz Araç Kiralama 

 

Genelde birkaç saat ile birkaç gün arasında değişebilen kısa süreler için otomobil kiralanmasına denir. Genelde ucuz araç kiralama şirketleri birkaç şubeden oluşabilir. Hatta şubeleri farklı şehirlerde de olabilir. Böylece büyük firmaların başka şehirde şubeleri de var ise oralarda da başka bir ucuz araç kiralama şirketlerine ihtiyaç duyulmayacaktır.

 

Günümüzde de otomobile olan ihtiyaç son derece hızlı bir şekilde artmakta olup, yalnız herkesin belirli bir miktarda parası olmadığından dolayı ucuz araç kiralama firmalarına yönelmektedirler. Tabi ki de araç kiralarken belirli şartları olmakla beraber bu şartlara uyulduğu takdirde kişilerin ihtiyaçlarını şirketleri karşılamaktadır. Genel de şahıstan ziyade büyük kurumsal firmalar da araç kiralama şirketlerini tercih ederler. Bu sayede hem maddi konularda daha zorlanmadan birçok aracı kullanarak işlerini halledebilirler. Ayrıca birçok araç tercihi ile de kişilerin tercihlerini arttırmaktadır. Her keseye ve her kişinin veya kurumun ihtiyaçlarına göre tercih edebilirler.

 

 Araç Kiralar İken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

 

Öncelikle ucuz araç kiralama şirketinin çok iyi bir şekilde araştırılması gerekir. Çünkü çok fazla sayıda kaçak işletmeler ucuz araç kiralama paranızın boşa gitmemesi için vergisini ödeyen, ayrıca müşteri potansiyeline de bakarak ve de diğer referans olabilecek firmaların da bilgisinin alınması faydalı olacaktır. Bu sayede herhangi bir sürpriz ile karşılaşılmamış olur.

 

 Ucuz Araç Kiralama Şirketlerinin Sağladığı Faydalar

 

Araç kiralar iken sadece kısa süreli olmamakla beraber daha uzun süreli de araç kiralama yapılabilir. Ne kadar uzun süreli kiralama olur ise fiyatta da daha fazla indirimler yapılabilir. Herhangi bir sebepten dolayı şirketlerinde trafik cezası kesilmiş ise o ceza iki taraf arasında yapılan sözleşmeye bağlı olmakla beraber ayrıca genelde kiralayan kişiye ya da kuruma ait olabilir. Araç kiralama şirketleri sigorta, plaka tescil, vergi, sigorta, bakım ve onarım gibi tüm işleri ucuz araç kiralama şirketine ait olacaktır.

 

Bu sayede kişiler ve kurumlar hem arzu ettikleri ve ihtiyaçları olan araçları kullanmış olacak hem de çok fazla bir para ödemek zorunda kalmayacaklardır. Günümüzde de insanlar ucuz araç kiralama şirketlerine çok fazla bu nedenden dolayı başvurmaktadırlar. Kişilerin cebinden yüklü bir para çıkmayacaktır. Bir araç almak için verilecek ön toplu para da kişilerin elinde kalmış olacak. Böylece başka bir ucuz araç kiralama bu parayı değerlendirme imkanı bulacaktır.