Hız Sensörü Nedir, Arıza Belirtileri Nelerdir?

Hız Sensörü Nedir, Arıza Belirtileri Nelerdir? - 5sCarRental

Blog

Hız Sensörü Nedir, Arıza Belirtileri Nelerdir?


Hız Sensörü Nedir, Arıza Belirtileri Nelerdir?

Hız Sensörü Nedir, Arıza Belirtileri Nelerdir?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak bugünkü yazımızda hız sensörü nedir, arıza belirtileri nelerdir? sorusu konusuna değindik. Peki hız sensörü nedir, arıza belirtileri nelerdir? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Otomobilinizin hatasız ve düzgün çalışabilmesi için pek çok sistem bir arada işler. Bu aksamlar arasında yer alan hız sensörü, aracınızın en önemli parçalarından birisidir. Gelin hız sensörü nedir, arıza belirtileri nelerdir? konusunu beraber inceleyerek öğrenelim.

 

Hız Senörü Nedir?

 

Hız sensörüne motor hız sensörü demek daha doğru olacaktır. Motor hız sensörleri aracınızı sürekli olarak gözler ve aracın mevcut hızını ölçer. Hiç durmadan bu göreve devam eden hız sensörlerinden gelen bilgiler gösterge paneline iletilir. Böylece Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama gibi hizmetleri ile kiraladığınız araçla veyaz kendi aracınızla seyir sırasında hızınızı öğrenmeniz mümkün olur.

 

Hız Sensörü Neden Gereklidir?

 

Aracın hızını sürekli olarak takip etmeniz oldukça önemlidir. Otomobilin hızının yasal sınırlar içinde olduğunu veya güvenli seviyede bulunduğunu ancak bu şekilde anlayabilirsiniz. Bu sebeple hız sensörü nedir, arıza belirtileri nelerdir? sorusu hayati bir öneme sahiptir. Hız sensörü arızalarında ne yapılması gerektiğine gelin beraber bakalım.

 

Hız Sensörü Arıza Belirtileri Nelerdir?

  

Hız sensörü arızaları özellikle güvenlik açısından tehlike oluşturabilir. Hız göstergesinin doğru çalışmadığını düşünüyorsanız sensörde bir arıza olduğunu söyleyebilirsiniz. Hız sensörü nedir, arıza belirtileri nelerdir? sorusunun bir başka cevabı da göstergenin çalışmayı tamamen bırakmasıdır.

 

Vites geçişlerinde meydana gelebilecek sorunlar da hız sensörünün doğru çalışmadığını gösterebilir. Örneğin otomatik vites araçlarda hız sensörünün algıladığı hız ve gerçek hız farklı olabilir. Bu durumda da vites geçişlerinde araç doğru davranamaz ve tutarsızlık oluşur.

 

Motor arıza lambası, hız sensöründe hata olduğunda da yanar. Bu lambanın yanması pek çok soruna işaret edebilir. Ancak yukarıda anlattığımız işaretler ile lamba birleşirse hız sensöründe arıza olduğu rahatlıkla söylenebilir.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetleri alırken bu tür sorunlarla karşılaşmazsınız. Tüm araçlarımızın bakımları düzenli olarak yapılır ve siz değerli müşterilerimize sunulur.

 

Hız Sensörü Arızası Nasıl Tamir Edilir? 

 

Hız sensörü nedir, arıza belirtileri nelerdir? sorusu konusunda bir sonraki aşama tamirin nasıl yapılacağıdır. Hız sensörü tamiri mutlaka uzman ellere emanet edilmelidir. Teknik servisler size bu konuda gereken profesyonel yardımı sunacaktır.

 

Hız sensörünün bağlantısını sağlayan kablolarda problem varsa sensör değişimine gerek kalmayabilir. Bu kabloların yenilenmesi ve düzeltilmesi ile sorununuz hızlıca çözülebilir. Fakat sorun sensörden kaynaklanıyorsa değiştirmekten başka çare maalesef bulunmuyor. Hız sensörünün iç yapısına müdahele edilemeyeceği için tamamen sensörü yenilemek gerekmektedir.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama araçlarımızın hepsinin rutin kontrolleri sırasında hız göstergeleri incelenir. Bir hata olduğu anlaşılırsa araç hizmetten çekilir ve bakımı yapılır.

 

Hız Sensörü Tamir Fiyatları Ne Kadardır?

 

Hız sensörü nedir, arıza belirtileri nelerdir? Kapsamın bu arızanın size ne kadar masraf çıkaracağını merak edebilirsiniz. Hız sensörleri araçta yer alan hassas parçalardan birisidir. Bu nedenle değişiminin özenle yapılması ve orijinal parça kullanılması gerekir.

 

Eski model araçların hız sensörü fiyatları daha düşükken yeni modellerde bu fiyat artmaktadır. Bunun sebebi hızla gelişen teknoloji ve buna bağlı olarak değişen hız sensörleridir. Eski model bir arabanın hız sensörü ortalama 80 lira civarında olmaktadır. Fakat modern arabaların sensör fiyatları 1000 liraya kadar çıkabilir.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Hizmetleri

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetleri sırasında güvenliğinizi ön plana koyuyoruz. 5s CarRental olarak araçlarımızın her detayını titizlikle inceliyoruz. Araç kiralama alanında Türkiye’de en kaliteli hizmeti veriyor ve müşteri memnuniyeti için çalışıyoruz.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama kapsamında bir araç kiralamak için gönül rahatlığıyla bizi tercih edebilirsiniz. Sizler için her şeyi düşünüyor ve keyifli bir yolculuk geçirmenizi önemsiyoruz.