Hidrofobik Cam Filmi Nedir, Ne İşe Yarar? Hidrofobik Cam Filmi Nedir, Ne İşe Yarar? - 5sCarRental

Blog

Hidrofobik Cam Filmi Nedir, Ne İşe Yarar?


Hidrofobik Cam Filmi Nedir, Ne İşe Yarar?

Hidrofobik Cam Filmi Nedir, Ne İşe Yarar? 

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralamafirması olarak merak edilen hidrofobik cam filmi nedir, ne işe yarar? sorusu konusunda bir içerik hazırladık. Peki hidrofobik cam filmi nedir, ne işe yarar? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Önümüz kış, yağmurlar da il genelinde artış göstermeye başlayacaktır. Peki yağmur sırasında dikiz aynalarındaki görüş netliğinin artırılması için neler yapıyoruz? Hidrofobik cam filmi olarak anılan bu ürün tam olarak bu sorunları çözmeye odaklanmakta, hidrofobik cam filmi ismi üzerinde hidrofobik yani suyu sevmeyen havayı seven hidrofobik cam filmi olan bu ürün, yağmur ile veya türlü farklı sebeplerle suyla kaplanmış dikiz aynasını kendinden temizlemektedir. Peki hidrofobik cam filmi nedir, ne işe yarar?

 

Hidrofobik cam filmi ile tüm iklimlerde keyifli sürüşler sunmaktadır. Yağmurlu havalarda araç kullanmak oldukça zor olmaktadır. Ayrıca bunların yanına bir de yoğun trafik eklendiği zaman sürüş bir eziyete dönüşebilmektedir. Oldukça zor olan bu koşullarda çevre kontrolü sağlamak çok önemli olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı dikiz aynalarına büyük rol düşmekte ancak yağmur yağdıktan sonra ıslanan bu aynalar sizlere ne kadar yarar sağlayabilmektedir. Hidrofobik cam filmi sahip olduğu özel yüzeyleri ile söz konusu su taneciklerini iterek max. görüş alanı sunmaktadır. Bu hidrofobik cam filmi dikiz aynasına yapıştırarak görülebilen doğrultuda kapılardaki camlara yapıştırılarak kullanılmaktadır.

 

Sadece bölgesel bir etki gösteren bu cam filmi fiyatı düşündüğünüz gibi çok pahalı değildir.

 

Bölgesel olarak sadece dikiz aynalarını görmeye yarayan sistem, yağmurlu havalarda görüşü arttırmak ve sürüşü daha güvenli hale getirmek için birkaç alternatif daha mevcuttur. Bu alternatiflerden biri sprey şeklinde olan koruyuculardır. Bazı kimyasal maddeler kullanarak hazırlanan bu spreyler camlara sıkıldığında hidrofobik bir etki yaratır bu da yağmurlu havalarda sürüşü keyifli bir hale getirir. Fakat bu spreylerin etki süreleri, bir diğer tercih olan camları tümüyle kaplama tercihi ile yarışamayacak derecede kısadır. Yine de tüm kaplamalar dahi zaman ile etkisini kaybediyor. 

 

Sonuç olarak; camları su ve çamurdan kurtarabilen bu kaplama, gün içinde hayatınızı kurtaracak potansiyele sahiptirler. Ayrıca biraz daha iyimser bakmak gerekir ise, görüş mesafesinin yüksek olması kaza ihtimalini düşürür. Bu da dolaylı olarak aracın değerini daima yüksek tutacaktır. Suyu sevmeyen hidrofobikcam filmi, aracın ayna ve camlarında su ve kir barındırmaz, görüş kalitesini üst seviyede tutmaya yardımcı olmaktadır.

 

 Her daim uygun görüş netliği

 

Normal cam ile kıyaslandığında kendini temizleyebilme özelliğine sahip camın yüzey davranımı, kirlerin yüzeye yapışmasını engellemektedir. Yağmur yağarken suyun akışı ile kir yıkanıp temizlenir. Bu da kirliliği önlemekte ve temizlemeyi kolaylaştırmaktadır.

 

Kendi kendini temizleme özelliği olan camlar, genellikle “Lotus Etkisi” ismi verilen duruma atıfta bulunularak tanımlanmaktadır. Kaplama sürecinde nanoteknolojiden faydalanılmaktadır.

 

 Nano-kaplamalı bir kapı camının avantajları:

 

Daha az kirlenme eğiliminde olması

 

Dış aynada daha iyi bir görüş sağlaması

 

Kötü hava koşullarında daha iyi görünüme sahip olunması

 

​Artan sürüş emniyeti

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama olarak 7/24 saat hizmetinizdeyiz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama Sektöründe Son Model Arabalar ile Hizmet Vermektedir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama em şehir içi hem de şehirlerarası ulaşım ihtiyaçlarınızı rahat bir şekilde sağlamak mümkün olmaktadır. İzmir'in güzel yerlerini gördükten sonra şehrin yakında yer alan çeşme, Foça ve Kuşadası gibi tatil bölgelerine gitmek; deniz ve güzel sahillerin keyfini çıkararak seyahatinizi farklı bir havada devam ettirme olanağı İzmir'in en çekici yanlarından birisi olmaktadır.

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama Adnan Menderes Havalimanı’nında gelen yolcu salonunda hizmet veriyoruz. Havalimanı gelen yolcu salonu bina çıkışının karşısında, sol çaprazda bulunan köprüyü geçip sola döndüğünüze araç kiralama otoparkı bulunmaktadır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama olarak araçlar bu otoparkta hazır olarak beklemektedir. Kısa süren işlemlerden hemen sonra aracı teslim alıp, yola çıkabilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firmamız 5s CarRental’a +90 549 225 25 55 numaradan 24 saat ulaşabilirsiniz.