HGS Mi OGS Mi Daha Avantajlı? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

HGS Mi OGS Mi Daha Avantajlı? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

HGS Mi OGS Mi Daha Avantajlı? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


HGS Mi OGS Mi Daha Avantajlı? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

HGS Mi OGS Mi Daha Avantajlı? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Antalya Havalimanı araç kiralama hizmet veren firmamız 5s CarRental olarak, sürücülerin merak ettiği HGS mi OGS mi daha avantajlı sorusunun cevabını bu bloğumuzda işledik.

 

Trafikte yeni sistem olan HGS ve eski sistem olan OGS arasında bazı farklı vardır. Öncelikle HGS ve OGS'nin tam olarak anlamları bilinmelidir. Tüm sistemlerdenAntalya Havalimanı araç kiralama araçlarında yararlanılmaktadır.

 

 OGS Nedir?

 

OGS'nin açılımı otomatik geçiş sistemidir. Bu uygulama ile körü ve ücretli yolların kullanımı durumunda ücret otomatik olarak alınmaktadır. İşlemin gerçekleşmesi için araçların ön camına OGS cihazı yerleştirilmektedir. Paralı köprü ve yollarda, bu tür cihaza sahip araçların geçmesi için gişeler konmuştur. Bu gişelerden geçiş sırasında cihazınıza yüklemiş olduğunuz para ile geçiş ücretini ödemiş olursunuz. OGS sistemine göre araç tipleri 5'e ayrılmıştır. Fiyatlandırmalar da bu farklı sınıflara göre yapılmaktadır.

 

OGS sistemli araçlara Antalya Havalimanı araç kiralama aracılığı ile ulaşılabilmektedir.

 

 HGS Nedir?

 

HGS'nin açılımı hızlı geçiş sistemidir. Bu sistem 200'li yıllarda uygulamaya giren OGS'nin yerini almaya başlamıştır. HGS'de araçlar OGS'den daha fazla sınıfa ayrılmıştır. Burada 6 farklı sınıf bulunmaktadır. HGS uygulaması OGS'den çok daha hızlı bir sisteme sahiptir. Bu nedenle sistemin ilk çıktığı zamanlarda OGS'nin yerini tamamen alacağı düşünülmekteydi. Ancak OGS de halen kullanılmaya devam etmektedir. HGS sitemli araçlara Antalya Havalimanı araç kiralama aracılığı ile ulaşılabilir.

 

 HGS Mi Daha Avantajlıdır OGS Mi Daha Avantajlıdır?

 

HGS'nin mi yoksa OGS'nin mi daha avantajlı olduğu konusu oldukça tartışılan bir konudur. Eğer yoğunluk baz alınarak cevaplanacak olursa OGS daha avantajlıdır. Çünkü HGS gişeleri çoğu zaman fazla yoğundur. Bilgilendirme amaçlı içeriklere Antalya Havalimanı araç kiralama aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

 

HGS cihazlarının ve OGS cihazlarının fiyatları karşılaştırıldığında OGS cihazlarının daha pahalı olduğu görülmektedir. Ayrıca OGS cihazlarının bakiyesi kontrol edilmez ise trafik cezası almak çok daha mümkündür.

 

Eğer her gün paralı yol ve köprüleri kullanıyorsanız OGS daha avantajlıdır. Bunun nedeni doluluk oranlarının daha az olmasıdır. Ayrıca OGS uygulamasının kullanılması yüzde 20 daha indirimlidir. Ancak sık sık geçiş yapmıyorsanız sizin için HGS çok daha ekonomik bir seçim olacaktır. Gerekli cihazların tamamıAntalya Havalimanı araç kiralama ile kiralayacağınız araçlarda bulunmaktadır.

 

 HGS ve OGS Arasındaki Fiyat Farkı

 

Hangi yoldan geçerseniz geçin fiyatlar HGS'ye ve OGS'ye göre değişim göstermemektedir. Kesin olarak bir fiyat farkı mevcut değildir. Ancak bazı zamanlarda Karayolları Genel Müdürlüğü OGS kullanımlarında yüzde 20 oranında indirim uygulamaktadır. Ancak bu indirimlerin belirli bir tarihi bulunmamaktadır. Fiyat farklarına Antalya Havalimanı araç kiralama aracılığı ile ulaşabilirsiniz. 

 

 OGS'nin Alınabileceği Bankalar ve Ücreti

 

Otomatik geçiş sistemi, PTT ve birçok anlaşmalı bankadan satın alınabilmektedir. Bu anlaşmalı bankalar; Ziraat Bankası, Vakıf Bank, İş Bankası, Deniz Bank ve Garanti Bankasıdır. OGS için başvurulan bankadan öncelikle bir OGS cihazı temin edilmelidir. Her tür sistem bulunan araçlara antalya havalimanı araç kiralama aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

 

OGS cihazlarının fiyatı bankalara göre değişim göstermektedir. Ortalama olarak 40-60 TL arasındadır. Ancak bazı dönemlerde kampanyalar düzenlenmektedir. Bu kampanyaları da takip ederek OGS cihazınızı ücretsiz olarak temin edebilirsiniz. Ayrıca OGS cihazlarının garanti süreleri de mevcuttur. Bu garanti sürelerinin sonunda OGS cihazları bankalar tarafından değiştirilmektedir. Garanti sürelerinin belirlenmesi ise bankalar tarafından da yapılmaktadır. Gerekli cihazların tamamı antalya havalimanı araç kiralama ile kiralayacağınız araçlarda bulunmaktadır.

 

 HGS'nin Alınabileceği Yerler ve Ücreti

 

HGS sistemi OGS'ye göre daha yeni bir sistemdir. 2012 yılında kullanılmaya başlanmıştır. HGS uygulamasının iki farklı türü vardır. Hem etiket olarak hem de kart olarak kullanılabilmektedir. Etiket ücreti 5 TL iken kart ücreti 15 TL'dir. Genel olarak HGS sistemi için kart ve etiketler PTT'den alınmaktadır. Ancak bazı kampanya durumlarında da bankalardan ücretsiz olarak da temin edilebilmektedirler.