Hava Yastığı Işığı neden yanar? Hava Yastığı Işığı neden yanar? - 5sCarRental

Blog

Hava Yastığı Işığı neden yanar?


Hava Yastığı Işığı neden yanar?

Hava Yastığı Işığı neden yanar? 

 

Antalya Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen hava yastığı ışığı neden yanar sorusu hakkında bir makale hazırladık. Peki hava yastığı ışığı neden yanar ve hava yastığı ışığı nasıl söndürülür? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

Hava yastığı kaza durumlarında her türlü ölüm ve yaralanma gibi tehlikeli durumlardan sizi korumaktadır. Hava yastığı ışığı neden yanar sorusunu çoğu otomobil kullanıcılarının ortak merakıdır. Fakat hava yastıklarının ne işe yaradığını öğrenmeden bu işin önemi tam olarak anlaşılmamaktadır.

 

 Hava yastı ışığının yandığını gören kullanıcıların sorunun çözümünü bulduktan sonra başka bir soru karşılarına çıkar. Hava yastığı ışığı nasıl söndürülür sorusuna cevap bulabilmek içinde uygun bakımın yapılması şarttır.

 

Eğer kendi aracınızı kullanmıyorsanız ve araç kiralıyorsanız. Kiraladığınız aracın hava yastıkları olup olmadığından emin olun. Araç kiralarken Antalya Havalimanı araç kiralamafirmaları gibi hava yastığı bakımının yaptırılması önemlidir.

 

 Hava Yastığı Kontrolü Nasıl Olmalıdır?

 

Kullanıcıların karşılaştıkları en temel problemlerden olana bakım birçok sorunun cevabı olmaktadır. Bu sorular hava yastığı ışığı neden yanar ve hava yastığı ışığı nasıl söndürülür sorusudur. Araç bakım aşamaları arasında aksatılmaması gerekilen en önemli konularda biride hava yastığıdır. Hava yastığının çalışmasını sağlayan kablolar zaman ilerledikçe zayıflayacaktır. Bu durumda olası bir kaza halinde hayatınızı büyük derecede etkileyebilmektedir.

 

Hava yastığı ışığının yanmasının en büyük sebebi de bu kabloların yıpranması olabilmektedir. Hava yastığı sisteminin minimum hassasiyete sahip olması dolayısıyla en küçük temassızlık ışıkların sönmesine neden olur.

 

Bakımı yaptırılan araçların genellikle böyle bir problemle karşılaşılmadan önce çözümü bulunmuş olur. Özellikle Antalya Havalimanı araç kiralama benzeri kuruluşlarda araç almadan önce bu ışıklar kontrol edilmelidir. Atlanılan en küçük bir ayrıntı kaza anında ölüme sebebiyet vermektedir.

 

 Hava Yastığı Arıza Belirtileri Nelerdir?

 

Karşımıza çıkan en büyük belirtisi hava yastıklarının ışığının yanmasıdır. Bu belirtiler karşısında hava yastığı ışığı neden yanar sorusunun akıllara gelmesi son derece doğaldır. Bazı araçlara da ışık yanması daha çok bir kişinin silueti şeklinde karşılaşılmaktadır. Bazı araçlarda hava yastığınız devre dışında şeklinde belirtiler verebilmektedir.

 

Çok nadir de olsa bazen emniyet kemeri bağlantı problemlerinde de bu ışık yana bilmektedir. Arabanızda bu ışık yanmalarının karşılaşılması halinde çözümler basittir. En yakın yetkili servise bakımını yaptırmak. Peki, hava yastığı ışığı nasıl söndürülür sorunun cevabı nedir? Bu sorunun cevabı da gayet basit ve etkilidir. Eğer hava yastıklarınızda bir sıkıntı yoksa yeniden başlatmanız atmanız yeterlidir.

 

Eğer araç kiralama gibi durumlarla karşı karşıyaysanız bu sever aracınızın hava yastıklarına bakmalısınız. Eğer bir problem gözlemleniyorsa Antalya Havalimanı araç kiralama benzeri kurumlardan yardım alabilirsiniz.

 

 Hava Yastığı Işıkları Yanmasına Rağmen Kaza Anında Aktif Olur mu?

 

Hava yastıklarının ışıkları yanarken araba sürmek mümkündür ama sağlıklı değildir. İşte bu yüzden birçok kullanıcının aklına hava yastığı ışığı neden yanar sorusu gelmektedir. Işığın yanması aslında kaza anında bir güvenlik tedbirinin olmadığını göstermektedir. Yani mümkün olunan en kısa sürede aracın baktırılması şarttır.

 

Özellikle sık kullanılmasından dolayı Antalya Havalimanı araç kiralama benzeri şirketler bu sorunla karşılaşır. Bu şirketlerin böyle problemlerle mücadele yöntemi basittir. Yetkili ve alanında uzman bir firmayla görüşme sağlanır.

 

Genellikle araçta bir problemin olmadığı gözlenmektedir. Fakat tedbirli olmak hayat kurtarır. Eğer sorun yoksa hava yastığı ışığı nasıl söndürülür sorusuna cevap olarak araç yeniden başlatılır.

 

 Hava yastıkları Hangi Anda açılır?

 

Hava yastığı basit olarak uyarıcılar ve kontrol panelinden oluşmaktadır. Yani çarpma esnasında önden yandan alınan darbeler sonucunda 6 hava yastığı açılır. Hava yastıklarının uygun çalışması için önde ve yanda alıcılar gerekmektedir. Hava yastıklarının uygun çalışıp çalışmadığını öğrenmek içinde hava yastığı ışıklarına bakılır.

 

Bazı durumlarda insanların aklına hava yastığı ışığı neden yanar sorusu gelmektedirBu durumun sebebi çok çeşitli olmaktadır. Tehlikeli bir durum olmayacağı gibi tehlikeli durumlara gebe de olabilir. Eğer hava yastıklarının işleyiş mekanizmasını bilinirse bu sorunun da üstesinden rahatlıkla gelinmektedir. İnsanların bu seferde akıllarını kurcalayan hava yastığı ışığı nasıl söndürülür sorusudur. Bu sorunun cevabını da makalemizde bahsettik.

 

Araç kiralanmadan önce bir hava yastığının işleyiş mekanizmasını bilmek önemlidir. Bunun haricinde araçta bulunana hava yastığı sayısının da bilinmesi şarttır. Bu gibi problemlerle karşılaşılmaması için Antalya Havalimanı araç kiralama önerilmektedir

 

 Araç Kiralanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 

Dikkat etmeniz gerek en önemli unsur kiraladığınız şirketin alanında yetkin olup olmayışıdır. Kiralamak istenilen aracın hava yastığı ışığı neden yanar gibi sorularla karşınıza gelmemesi lazımdır. Bunun haricinde eğer aracın konforuyla birlikte hava yastığı sayısı da yeterliyse o zaman alabilirisiniz. Araç kullanırken hava yastığı ışığı neden yanar gibi sorularla baş başa kalırsanız kiralama şirketini arayınız.

 

İnsanların karşılaştıkları bu gibi sorunların ardından karşılarına birkaç problem daha çıkmaktadır. Örneğin bu problemlerden biri de hava yastığı ışığı nasıl söndürülür sorularıdır. Son günlerde Google gibi arama motorları üzerinden en çok aratılan sorudur. İnsanlar genelde bu gibi sorunları kendi başlarına çözme meyillindedirler. Kiraladığınız araçta meydana gelen hava yastığı ışığı nasıl söndürülür sorusunun cevabını bilmiyorsanız müdahale etmemeniz gerekmektedir.

 

Son olarak araç kiralama şirketinizin güvenilir ve dürüst bir firma olması şarttır. Yani Antalya Havalimanı araç kiralama gibi firmalarla çalışmanız sizin yararınızadır. Güvenilir araç kiralama konusunda bir numaradırlar. Son olarak Antalya Havalimanı araç kiralama diğer araç kiralama şirketlerine göre daha kalitelidir.