Hatalı Park Cezası Ne Kadar?- Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Hatalı Park Cezası Ne Kadar?- Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Hatalı Park Cezası Ne Kadar?- Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


Hatalı Park Cezası Ne Kadar?- Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

Hatalı Park Cezası Ne Kadar?- Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak sürücülerin merak ettiği hatalı park etme cezası ne kadar sorusunun cevabı bu bloğumuzda. Peki hatalı park cezası ne kadar? Detaylar bloğumuzda.

 

Son zamanlarda İçişleri bakanlığı tarafından paylaşılan bir genelge ile birlikte arabaların çekilmesi ile sonuçlanacak olan park yeri ihlalleri güncellendi. Bizler de siz değerli müşterilerimize Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetinin yanı sıra bu gibi aydınlatıcı bilgiler vermeye çalışıyoruz. İster iseniz gelin şimdi hep birlikte aracınızın hangi durumlarda çekileceğine bir göz atalım.

 

 Yeni Kurallar

 

İçişleri Bakanlığı park yasaklarını çiğneyen kimselerin arabalarının çekilmesi yerine para cezası uygulanması için kolları sıvadı. Fakat her ne kadar yeni bir uygulama olsa da araçların çekimi işlemi hala devam etmektedir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti aldığınız arabanız ile herhangi bir kural ihlali yapmamanız gerekmektedir.

 

 Kurallar Neye Göre Belirleniyor?

 

Kurallar genellik ile trafiğin akışını ve huzurunu bozmamaya yönelik hazırlanmaktadır. Bu nedenle özellik ile trafiğin akışını bozacağınız yerlere yapacağınız parkların size geri dönüşü oldukça maliyetli ve külfetli olacaktır. Bunun yanı sıra engelli sürücüler için ayrılmış olan bölgelere yaptığınız parklar ile dikey yer işaretlemeleri ile belirlenmiş bölgelere ya da bu bölgelerin yakınlarına yapacağınız parkların sonucunda aracınız çekilecektir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti aldıktan sonra bu gibi kurallara dikkat etmeniz gerekmektedir.

 

 Yayaların Geçiş Hakkı

 

Araba kullanan kimselerin bildiği en önemli şeylerden birisi de yayaların, kendilerinden daha geniş haklara sahip olduğudur. Bu yüzden yayalar için belirlenmiş olan yerlere kesinlik ile hiçbir şekilde park yapmamalısınız. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetinin yanı sıra sizlere bu tarz bilgilendirici hizmetler vermemizin nedeni de herhangi bir sıkıntı yaşamadan arabanız ile yolculuğun tadını çıkarmanız içindir. Bu neden ile bu yazımızı dikkatli bir şekilde okuyarak güvenli bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Ayrıca unutmayın ki bu gibi kurallar sadece sizin için değil aynı zamanda trafikte araba kullanan diğer kullanıcıları da kapsayan geniş kapsamlı kurallardır.

 

Bundan dolayı bu kurallara uyum sağlamanız hem sizin hem de diğer insanların sağlığını koruyacaktır. Unutmayın ki bu kurallara uymayan bir insan sizin sağlığınızı tehlikeye atacaktır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmalarından kiralayacağınız araç ile de kurallara uymanız gerekmektedir. 

 

 Hastaneler

 

Hastanelerin önü, girişi ve çıkışı gibi önemli yerlere park yapmamanız gerekmektedir. Zira insanların sağlığı her şeyden önemli olduğu için devlet, bu gibi yerlere park yapmayı yasaklamıştır. Bundan dolayı Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti aldıktan sonra buna dikkat etmelisiniz. Zira bu durum sadece maddi ceza olarak değil aynı zamanda insanların sağlığını olumsuz bir şekilde etkileyeceği için manevi olarak da önemli bir kuraldır.

 

Bütün bunların yanı sıra kamu binalarının önleri; girişleri ve çıkışları ile otopark gibi bölgelere de hiçbir şekilde park yapmamanız gerekiyor. Çünkü bu gibi yerler insanların sürekli olarak ziyaret ettikleri bölgeler olduğu için devlet tarafından bu yerlerin işleyişini bozacak her türlü park işlemi yasaklanmaktadır.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetinin yanı sıra bu gibi hizmetleri vermemizin ana nedeni ise siz değerli müşterilerimizin hiçbir şekilde sorun yaşamadan seyahat etmeleridir. Bu gibi kurallara uygun davrandığınız ve aracınızı bu yasalara göre park ettiğiniz zaman hiçbir sorun ile karşılaşmayacağınızı garanti ediyoruz.

 

Hatalı Park Cezası Ne Kadar? 

 

Son olarak Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti aldığınız arabanız ile alt geçit, üst geçit ve köprülerin üzerleri ile birlikte bunlara oldukça yakın olan mesafelere ve bağlantı yollarına dikkat etmelisiniz. Tünel ve kavşak girişleri ya da yakınlarına konulması gereken araçlar hiçbir uyarı verilmeden çekilmektedir. Son olarak 2020 yılında hatalı park cezası 132 TL olarak belirlenmiştir. Eğer aracınız otoparka çekilmiş ise trafik vakfına 110 TL tutarında bir para ve otopark ücreti ödeyerek ek cezayı ödemiş olacaksınız.