Hasar Kaydı Nasıl Sorgulanır? Hasar Kaydı Nasıl Sorgulanır? - 5sCarRental

Blog

Hasar Kaydı Nasıl Sorgulanır?


Hasar Kaydı Nasıl Sorgulanır?

Hasar Kaydı Nasıl Sorgulanır? 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen hasar kaydı nasıl sorgulanır? sorusu hakkında sürücüleri bilgilendirmek istedik. Peki hasar kaydı nasıl sorgulanır? Detaylar bloğumuzda. 

 

İkinci el araç alırken ve Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama gibi yollarla araç kiralarken ilk akla gelen aracın hasar kaydını incelemektir. Böylece aracın önceden aldığı hasarları görülecek ve buna göre para konusunda anlaşılacaktır.

 

Yapılacak hasar kaydı sorgulamaları 2003 yılından sonra yapılan hasarları gösterecektir. Hasar kaydı sorgulaması ile aracın ne zaman ve nasıl kaza yaptığı, ne kadar hasar aldığı, parça değişimi yapıp yapılmadığı, parça değişimi yapılmışsa hangi parçaların değiştirilmiş olduğu, değiştirilen parçaların orijinal olup olmadığı görülebilecektir. Bu bilgilere ulaşmak için yapılacak hasar kaydı sorgulamasında aracın plakası ve TC kimlik numarası gibi basit ve kolay ulaşılabilecek bilgiler istenmektedir.

 

Araçların hasar kaydı nasıl sorgulanır? sorusunun cevabı dört başlıktan oluşmaktadır. Hasar Kaydı sorgulama şekilleri şöyle açıklanabilir:

 

 • SMS ile Hasar Kaydı Sorgulama

 

Araçların hasar kaydı nasıl sorgulanır? sorusunun cevabı olan hasar kaydı sorgulama yolları arasında en basit ve pratik olan yol sms ile hasar kaydı sorgulamaktır. Sms ile hasar kaydı sorgulamak için öncelikle satın alınacak ya da Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama gibi yollarla edinilecek aracın plakası yazılarak sms ücreti karşılığında 5664’e gönderilmelidir. Mesaj gönderildikten bir süre sonra servis aracılığıyla gönderilen plakanın ait olduğu araç ile ilgili kaza geçmişi ve hasar kayıtlarına ulaşılacaktır. Bu bilgiler karşı mesaj olarak gönderilecektir. Hangi operatörden gönderildiği fark etmeksizin servis ücreti 9.5 TL’dir.

 

Bu şekilde hasar kaydı nasıl sorgulanır? sorusunun en basit yolu anlatılmış olmaktadır. Hasar kaydı satın alınacak araçta önemli olduğu gibi Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama gibi yollarla edinilen araçlarda da önemlidir. Çünkü araç kiralanmadan önce oluşan bir hasardan sorumlu tutulmamak ve olur da kiraladıktan sonra bir hasar meydana gelirse önceki hasarla karıştırılmaması için gerekli olmaktadır.

 

 • Çağrı Merkezi Aracılığıyla Hasar Kaydı Sorgulama

 

Çağrı merkezi aracılığıyla hasar kaydı sorgulamak için 11890 numarası aranarak aracın plakası ile şasi numarası verilerek hasar kaydına ulaşılabilir. Çağrı merkezinin ücretlendirmesi dakika üzerinde olmaktadır. Vodafone ve Turkcell aboneleri 4.25 TL üzerinden ücretlendirilirken Turk Telekom aboneleri dakika başına 4.75 TL üzerinden ücretlendirilmektedir.

 

Böylece hasar kaydı nasıl sorgulanır? sorusunun ikinci yolu da kısaca anlatılmış olmaktadır. İkinci el araç satın alacak kişiler ya da Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama gibi yollarla araç edinecekler böylece çabucak hasar kaydına ulaşabileceklerdir.

 

 • İnternet Üzerinden Hasar Kaydı Sorgulama

 

İnternet üzerinden hasar kaydı nasıl sorgulanır? diye sorulduğunda cevap basittir: E-Devlet. E-devlete girilerek araç hasar kaydı sorgulama bölümüne girilmelidir. Bu bölümde plaka ve TC kimlik numarası, plaka ve vergi kimlik numarası veyahut da plaka ve sürücü TC kimlik numarası yazılarak sorgulama yapılacaktır. Bu sorgulama sonucunda hasar kaydı görülebilecektir.

 

Bu şekilde ücretsiz olarak ikinci el araç alacaklar ya da Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama gibi yollarla araç edinecekler hasar kaydına kolayca ulaşabilecektir.

 

 • Sigortam360 Üzerinden Hasar Kaydı Sorgulama

 

Sigortam360, Sigorta Bilgi Merkezi (SBM) tarafından kurulmuş bir internet sitesidir. Bu site aracılığıyla satın alınacak ya da Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama yoluyla edinilecek araca ait bilgileri, aracın hasar kaydı, eksper kaydı, sigorta poliçeleri gibi detaylı bilgilere ulaşılabilir.

 

Bu yolla hasar kaydı nasıl sorgulanır? sorusunun cevabı çok kolay verilebilecektir. 5 TL karşılığında aracın plaka ve şasi numarası girilerek yapılacak hasar kaydı sorgulaması sonucunda ayrıntılı bilgiler açıkça görülecektir. Hasar ne zaman meydana gelmiş, ne kadar hasar oluşmuş ve sebebi neymiş gibi soruların cevapları açıkça verilen bilgilerden anlaşılacaktır. Son olarak belirtilen hasar kaydı nasıl sorgulanır? sorusunun cevabı bu şekilde verilmiş olmaktadır. Böylece ikinci el araç alacaklar ve Ankara Esennoğa Havalimanı araç kiralama gibi yollarla araç edinecekler hasar kaydına ufak bir ücret karşılığında ulaşılacaktır.