Güvenli Sollama Nasıl Yapılır? Güvenli Sollama Nasıl Yapılır? - 5sCarRental

Blog

Güvenli Sollama Nasıl Yapılır?


Güvenli Sollama Nasıl Yapılır?

Güvenli Sollama Nasıl Yapılır?

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti veren 5s CarRental olarak güvenli sollama nasıl yapılır? sorusu hakkında bir blog hazırladık. Peki güvenli sollama nasıl yapılır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Günlük hayat içerisinde arabaların önemli yer tutmasıyla beraber birçok kolaylık sağlanmıştır. Fakat beraberinde trafikte çok fazla yoğunluk yaşanmaktadır. Özellikle büyük şehirlerde araç kiralama oldukça önemli bir yere sahip olmuştur. Burada özellikle Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile bu yoğunluk içerisinde yer almak mümkündür. Bununla beraber yoğun trafik şartlarından dolayı akıllara güvenli sollama gelmektedir. Dolayısıyla da bu konuda bazı önemli maddeler gözden geçirilmelidir. Bu kadar imkan içerisinde Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile araç kullanırken güvenli sollama nasıl yapılır iyi bilinmelidir. Eğer bu iyi bilinmez ise o zaman bazı sorunlarla karşılaşmak çok yüksek bir ihtimaldir. Bunlardan kaçınmak ve bazı teknikleri öğrenmek hem sürüş keyfini artırır hem de güvenlik sağlanmış olur.

 

 Mesafe Ayarının En İyi Şekilde Yapılması

 

Şehir içinde Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama tarafından sağlanan araçları kullanmak epey fayda sağlar. Fakat bazı sollama tekniklerini bilmek de ayrıca şarttır. Bu sayede güvenli sollama yapılabilir. Buradaki ilk önemli kural öndeki araçlar ile mesafenin iyi ayarlanması gerektiğidir. Bu durum, hayati bir önem taşır.

 

Bu konuda sürücüler tarafından bazı hatalar yapılır. Genellikle öndeki araç ile mesafe açılmaz ve yakın durulur. Oysa bu çok yanlış bir harekettir. Sollama yapmak için bir araca yaklaşmak kötü bir taktiktir. Çünkü trafikteki tek araç o değildir. Eğer öndeki araca fazla yakınlaşma olursa ilerisi için görüş zorlaşır ve kazalara sebebiyet verebilir. Burada yaklaşık 50 metre kadar mesafe koyulması önerilir. Böylece hem öndeki araç için hem de ilerisi için gerekli önlemler alınır. Bu da güvenli bir sürüş sağlar.

 

 Yol Menzilinde Görünürlük Sağlanması

 

Yollarda Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama tarafından sağlanan araçlarla gitmek güzeldir. Bu sırada güvenli sollama yapılırken diğer şartlar da yerine getirilmelidir. Bunlardan birisi de yolda görünür alanın sağlandığında emin olunmasıdır. Yolun o anki durumu ve hava şartları hem sizin hem de diğer araçların görünürlüğü için çok önemlidir. Aksi taktirde Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile araç sürerken güvenli sollama zor hale gelebilir. Bunu önlemek için bu kurala dikkat edilmelidir.

 

 Sadece İleri Değil Gerisi De Önemlidir

 

Trafikte Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile kolayca akarken aynaların da iyice kontrol edilmesi gerekir. Bu kural, güvenli sollama için olmazsa olmazlar arasında yer alır. Eğer iyi bir deneyim sağlanacak ise ancak böyle olur. Çünkü sizinle beraber arkanızda yer alan araçların konumu ve hızları da önemlidir. Şerit değişirken ve sollama yapılırken arkada yer alan araçlar ile iyi anlaşılmalıdır. Böylece trafikte dikkatlice sürülmeye çalışılan aracın aynaları kontrol edildikten sonra sollama hareketi yapılabilir. Bu çok önemli şarttır.

 

 Gerekli Uyarılar ve Etkileşim

 

Sürüş sırasında en önemli sollama gereksinimlerinden bir diğeri ise sinyal verme işleminin yapılmasıdır. Çünkü bu aslında diğer araç sürücüleri ile iletişim sayılır. Yapılacak sollama için diğer araç sürücüleri haberdar edilmelidir. Eğer sinyal verilmez ise ani manevralar kötü sonuçlar doğurabilir. Verilen sinyaller sayesinde diğer sürücüler de önlemini alır ve bu sayede sollama yaparken sorun yaşamazsınız. Özellikle akşam ve gece saatlerinde önemi kat kat fazla olur.

 

 Yol Durumu ve Beklenmeyen Olasılıklar

 

Araç yolda giderken tek kriter diğer araçlar da değildir. Bununla beraber yayalar, yolun engebe ve kasis durumu ve trafik ışıkları da önemlidir. Ayrıca bazı alanlardaki çevirmeler ve güvenlik şeritleri de dikkate alınmalıdır. Öndeki araçlar yoldaki bir tehlikeyi sizden önce görüp ani tepkiler verebilir.