Gece Sürüş Gözlüğü Nedir, İşe Yarar Mı? Gece Sürüş Gözlüğü Nedir, İşe Yarar Mı? - 5sCarRental

Blog

Gece Sürüş Gözlüğü Nedir, İşe Yarar Mı?


Gece Sürüş Gözlüğü Nedir, İşe Yarar Mı?

Gece Sürüş Gözlüğü Nedir, İşe Yarar Mı?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak sürücüleri gece sürüş gözlüğü konusunda bilgilendirmek istedik. Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Gece pateni gözlükleri kısa, açık sarıdan kehribar rengine, tezgah üstü, sarı renkli camlardır. Gece araba kullanmak için bir sebebiniz varsa, karşıdan gelen bir arabanın farları sizi kör edebilir. İster kapatılmamış uzun huzmeli far, parlak xenon farlar, LED farlar veya zayıf ayarlanmış halojen ışıklar olsun, göz kamaştırıcı etki en iyi ihtimalle dikkat dağıtıcı olabilir.

 

Üstelik gözleriniz karanlığa yeniden alıştıkça, sizi geçici olarak kör edebilir. Düşük ışık koşullarında görmenizi sağlamak için kızılötesi ışıkta kullanılan ve askeri teçhizatın bir parçası olan gece görüş gözlüklerinden bahsetmiyoruz. Gece sürüş gözlüğü, parlamayı azaltmak için özel olarak tasarlanmış camlardır.

 

 Peki gece gözlüğünü bu kadar özel yapan nedir? 

 

Gece sürüş gözlüğü beyaz ışığın parlaklığını azaltmak için sarı tonları yaygındır. Bazılarında yansımaları azaltmak için polarize lensler bulunur. Beyaz ışığa renk eklemek, gözü daha güvenli hale getirir ve sarı ton, gözün gece göreceği genel renk spektrumunu büyük ölçüde değiştirmeden bunu azaltabilir.

 

Bunun yerine kırmızı, mavi, yeşil veya başka herhangi bir renk kullanılırsa, gece sürüş gözlüğü daha dikkat dağıtıcı olacaktır. Ayrıca sarı bir ton eklemenin kontrastı artırdığına inanılıyor. Ek olarak, birçok gece gözlüğü çok büyüktür ve bu nedenle gece sürüş gözlüğü emniyet gözlüğü gibi numaralı gözlüklerin üzerine takılabilir.

 

Gece sürüş gözlüğü satıcıları, geceleri parlamayı ve göz kamaşmasını azaltmada etkili olduklarını iddia ediyorlar. Eğer onları denediyseniz, özellikle gözleriniz ışığa duyarlıysa, gece sürüş gözlüğü işe yaradıklarını hissedebilirsiniz. Ancak, işe yaradıklarına dair bilimsel kanıt yoktur.

 

 Antifar gözlüğü kullanmadan önce ne yapmalı? Gece görüşü nasıl artırılır?

 

Herhangi bir göz rahatsızlığınız veya görme kaybınız varsa muayene için bir göz doktoruna görünün. Optik gözlük takıyorsanız, lenslerinizin sayısını ve keskinliğini kontrol edin. Lenslerinizin yansıma önleyici olduğundan emin olun. Parlama önleyici cam üzerindeki hayali yansımaları önleyerek rahatsızlığı ortadan kaldırır. Özellikle 60 yaşın üzerindeki kullanıcılar potansiyel katarakt hastalığına sahip olabilir. Kataraktın gelişimine göre gece veya gündüz görünümleri değişebilir.

 

Diyabet / şeker hastalığında göz sayısı sürekli değişmektedir. Vücutta artan şeker seviyesi gözleri kısa görüşlü yapar ve uzağı görmekte güçlük çekeriz. Şekerini kontrol et. Gözlük camlarınızdaki çizikler gece araç kullanırken parlamaya neden olur. Gözlüklerinizin çizilmediğinden emin olun. Aracın ön camındaki çizikler parlayacak ve ön camdaki ışığı dağıtacaktır. Ön cam kötü bir şekilde çizilmişse, ön camı değiştirmek yardımcı olacaktır. Renkli, Fotokromik, Renkli veya Geçişli lensler, gece gözlerinize giren ışık miktarını azaltmak için en az% 7 opaklığa sahiptir. Daha az ışık, daha az görüş anlamına gelir. Beyaz şeffaf cam kullanmanızı öneririz.

 

 Gece sürüş gözlükleri faydaları nelerdir?

 

Gözlük perakendecileri, gece sürüş gözlüğü parlayan ışıklardan kaynaklanan parlamayı en aza indirdiğini iddia ediyor, ancak bunun için henüz bilimsel bir kanıt yok. Bu yüzden güneş gözlüklerinin işe yarayıp yaramadığını soruyu yanıtlamak için satın almadan anlamak imkansızdır. Sonuç olarak sarı lensli camlar araba ışıklarını vb. yansıtır. Hem kullanıcıların yorumları hem de üreticinin açıklamaları sonrasında daha iyi emildiği söylenebilir. Ayrıca, gece farların parlamasını azaltmak için ön camı ve dış camı her zaman temiz tutmak, ışığın gözlerinize girmesini her zaman minimumda tutacaktır. Ayrıca far ayarlarının ve far ampullerinin üretici onaylı olması, önünüzdeki sürücülere bakmamanızı sağlayacaktır.

 

Ek olarak, bazı gece gözlüklerinde yansıma önleyici kaplamalar da olabilir. Gece sürüş gözlükleri, mavi ışığı dağıtarak ve filtreleyerek parlamayı azaltır. Aslında, sarı renk, görünürlüğünüzü azaltırken kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Geceleri güneş gözlüğü takmak kadar şiddetli olmasa da etkisi vardır. Aslında, sarı renkli camlar, farların neden olduğu parlamayı önlemekten çok sisli veya puslu koşullarda daha etkilidir.

 

 Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama yapılarak Samsun Müzeleri, tarihi eserler ve hazineler açısından zengindir. Amisos Hazineleri bunlardan biridir. Tamamen altından yapılmış çok zengin bir mücevher koleksiyonu olan Amisos Hazineleri, Samsun Arkeoloji Müzesi'nde Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama yapılarak görülebilir. Samsun sembolü, Onur Anıtı ve Atakum sahili Samsun geziniz sırasında görmeniz gerekenler arasında.

 

Samsun'da keyifli bir tatil için Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama 5s CarRental üzerinden ucuz bir Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama imkanı bulunmaktadır. 5scarrental.com.tr üzerinden Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmaları ve Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama fiyatları gibi detaylı bilgileri fiyat karşılaştırması ile birlikte inceleyebilirsiniz. Sistem, saniyeler içinde Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama seçeneklerinin bir listesini görüntüler.