Fren Diskleri Neden Yamulur? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Fren Diskleri Neden Yamulur? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Fren Diskleri Neden Yamulur? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


Fren Diskleri Neden Yamulur? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Fren Diskleri Neden Yamulur? - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

Fren diskleri neden yamulur? İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak fren diskleri neden yamulur? konusunda sürücüleri bilgilendirmek istedik. Peki fren diskleri neden yamulur? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

Araç frenleme sisteminin elemanlarından biri olan fren diski, fren balatası ile birlikte çalışır. Yavaşlamayı başlatmak ve durdurmak için frene bastığınızda, ilk hareketi yapan fren balatası disk fren rotoruna sürtünmeye başlayacaktır. Fren diski, sürtünmenin başlatıldığı yerdir. Aracın sağa veya sola dönmeden doğru durmasını sağlayan kısma fren diski denir. Fren diskleri neden yamulur?

 

 Bir Disk Arızası Nasıl Anlaşılır?

 

Bunun neden olduğu hakkında ayrıntılı bilgi ilefren diskleri neden yamulur? konusuna geçelim. Soruyu cevaplamak için. Sürüş sırasında disk eğriliği göze çarpıyor. Sürüş sırasında aracın kendini gösterdiğini göreceksiniz. Freni uyguladığınızda araç titrer. Frene baktığınızda, araç periyodik olarak titreyerek sürücünün dengesini bozabilir. Araç titremesi ilk ve en büyük semptomdur. Ana belirti, frene basarken aşırı titremedir. Ayrıca bazı semptomlar var. Bu bölümdeki bir başka belirti de ABS'nin çok erken devreye girmesidir. ABS, frene basıldığında hemen etkinleştirilir veya ABS çok daha sonra etkinleştirilir. Kısaca ABS sistemindeki bir gecikme veya anormallikler ortaya çıkacaktır.

 

 Disk Yamulması Neden Olur?

 

Her şeyden önce, "sürücüye zarar veriyor mu?" soruyu netleştirmeye çalışalım. Fren diskleri neden yamulur? Birkaç farklı nedeni var. Ancak genel olarak sebebin ne olduğu bilinmektedir. Sorunun ortaya çıkmasına neden olan sorunlara nokta nokta bakalım. Fren disklerini yıkarken karşılaşılan sorunlar: Temizleme sorunları, eğrilmenin ana nedenlerinden biridir. Fren diskleri sürtünmeden dolayı çok yüksek sıcaklıklara ulaşır. Disklerin sıcaklığının çok yüksek sıcaklıklara çıkmasının yanı sıra, bu sıcaklık aşılmadan aracı yıkarken suyun diskler üzerinde tutulması diskleri eğebilir. Fren diskleri neden yamulur? soğuk olduğunda sorunlar çıkar, disklerde sıcak su kalır. Zamanla aşınma: Her şey gibi, kullanılmış fren disklerinin bir ömrü vardır. Uzun süreli kullanımla, fren disklerinin zamanla büküldüğünü görebilirsiniz. Bu sorunu önlemek için araca düzenli olarak bakım yapılmalı ve gerektiğinde diskler değiştirilmelidir.

  

 Fren diski çeşitleri 

 

Araçlarımızın markasına, modeline ve performansına bağlı olarak fren disklerinin çeşitliliği değişiklik göstermektedir. Günümüz teknolojisi kullanılarak üretilen 3 tip fren diski bulunmaktadır.

 

Standart fren diski: Çoğu otomobil, standart dediğimiz düz tip fren diskleri kullanır. Bu tip diskler birçok aracın ihtiyacını karşılayan özelliklere sahiptir. Üretim süreci serileştirilmiş düz tip sürücüler, diğer sürücü türlerine kıyasla oldukça ekonomiktir.

 

Delikli tip fren diski: Frenin herhangi bir yerinde bir delik açmak, özellikle bu delikler fren disklerindeyse sezgisel görünebilir. Deliklerle dolu bir disk, fren balatalarının bir aracı tutmak ve durdurmak için daha küçük bir alana sahip olduğu anlamına gelir, ancak delinmiş disklerin mantıklı olmasının birkaç nedeni vardır. İlki sıcak. Fren balatası disk ile temas ettiğinde, ısı üreten sürtünme yaratır. Bu ısı serbest bırakılamazsa, frenin çökmesine ve frenin frenleme kuvvetinin azalmasına neden olur. İkinci sebep ise gaz birikmesidir.

 

Frenin herhangi bir yerinde bir delik açmak, özellikle bu delikler fren disklerindeyse sezgisel görünebilir. Deliklerle dolu bir disk, fren balatalarının bir aracı tutmak ve durdurmak için daha küçük bir alana sahip olduğu anlamına gelir, ancak delinmiş disklerin mantıklı olmasının birkaç nedeni vardır. İlki sıcak. Fren balatası disk ile temas ettiğinde, ısı üreten sürtünme yaratır. Bu ısı serbest bırakılamazsa, fren diskleri neden yamulur? sorusuna cevap olarak frenin çökmesine ve frenin frenleme kuvvetinin azalmasına neden olur. İkinci neden, yarıklı tip gaz kelebeği fren diskleridir.

 

Oluklu fren diskleri,gazı, ısıyı ve suyu disklerin yüzeyinden uzaklaştırmak için düz bir metal yüzeye kesilmiş yarıklar kullanır. Boşlukları, istenmeyen malzemeleri güvenli bir şekilde tahliye eden sulama kanalları olarak düşünebilirsiniz. Oluklu fren diskleri performans arabalarının sürücüleri arasında popülerdir çünkü kullandıkları araba disklerine çok fazla baskı yaparlar.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama 5s CarRental olarak fren diskleri neden yamulur? sorusunun cevabını bu şekilde verebiliriz. 

 

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Yöntemleri

 

İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama, İstanbul'un Anadolu yakasının birbirinden güzel semtlerini ziyaret edebilir, Avrupa yakasındaki tarihi yarımadayı keşfetmek için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama uzun dönem araç kiralama seçeneğini düşünebilirsiniz. İstanbul’da kiralama seçeneği ile Anadolu yakasının mahallelerini rahatlıkla keşfedebilirsiniz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama, hizmet kalitesi ve güvenilirliği için gerekli kriterleri karşılayan araç kiralama şirketleri ile işbirliği içindedir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama en ucuz araç kiralama seçeneklerini hızlı ve rahat bir şekilde sunuyor. İster lüks araç kiralama, ister uzun dönem İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olsun, her isteğinizi karşılayacak seçenekleri bulabilirsiniz.