Far Matlığı nasıl Giderilir? Far Matlığı nasıl Giderilir? - 5sCarRental

Blog

Far Matlığı nasıl Giderilir?


Far Matlığı nasıl Giderilir?

Far Matlığı nasıl Giderilir?

 

Antalya Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak merak edilen araçlarda far matlığı nasıl giderilir? sorusu konusunda sizleri bilgilendirmek istedik. Peki far matlığı nasıl giderilir? Detaylar bloğumuzda. 

 

Far matlığı nasıl giderilir? sorusu merak edenler için açıklamak gerekirse, bazı kullanıcılar, aşındırıcı olmayan krem ​​vücut cilasının periyodik olarak farın donukluğunu yavaşlattığını söylüyor, ancak bunun gerçekten işe yarayıp yaramadığına dair kesin bir sonuç yok. Farın üzerine kalan mat fabrika hamurunu su zımpara gibi çok ince zımpara kağıdı ile alıp kremsi bir cila uygulayanlar da var ama bu uygulamaların ne kadar sürdüğü tartışmalı. Bu işlem bilinçsiz ve uygun olmayan malzemelerle kullanılırsa, reflektörün daha fazla zarar görme olasılığı vardır.

 

Ayrıca otomobil sanayi fabrikaları far başına 50 TL-150 TL arasında benzer süreçler kullanıyor ancak farlar 1-2 yıl sonra eski donuk durumuna dönüyor. Projektörler şeffaf bir cam-cam folyo ile kaplanabilir. Bu sayede farlara zarar veren UV ışınları filtrelenebilir ve çamaşır makinelerinde sert fırçaların neden olduğu mekanik hasar önlenebilir. Üstelik bu şekilde toz, tuz, kum ve kimyasalların çevreye olan etkisi azaltılabilmektedir. Ek olarak, yüksek kaliteli bir kaplama ile bir tabaka kaldırılırsa, yönteme göre bir uzman tarafından kaldırılması gerekebilir.

 

 Araba Farı Matlığı Nasıl Temizlenir?

 

Peki far matlığı nasıl giderilir? Kristal berraklığındaki araba farları mumlu kağıtla kaplı göründüğünde veya sarıya döndüğünde, aracınızın ömrünü uzatmak için farlarınızı temizlemeyi öğrenmek daha güvenlidir. Farların çoğu dayanıklı, çizilmeye dayanıklı polikarbonat plastikten yapılmıştır. Bununla birlikte, esas olarak UV ışınlarına maruz kaldığında zamanla dış plastik tabakasını yok eder. Piyasada aracınızın gece görünürlüğünü geri kazanmaya yardımcı olan birçok ürün var. Arabanızın farlarını yeni gibi parlaması için nasıl temizleyeceğinizi taktikler mevcuttur.

 

 Diş Macunu ile Kirli Otomobil Farını Temizleme

 

Far matlığı nasıl giderilir? sorusunu cevabını daha detaylıca işleyelim. Arabanızın farlarını temizlemek, parmağınızın ucuna yeterince diş macunu sıkmakla başlar. Sonra bir beze koyun. Henüz su eklemeyin. Araç farlarını üzerinde diş macunu bulunan bir bezle iyice silin. Fırçalamaya devam ederken, far yüzeyinden kir çıkmaya başlayacaktır. Şimdi bezi suyla iyice nemlendirin. Ardından bezi sıkarak fazla suyu sıkın. Bezinin su dolu olmasına izin verme, sadece ıslak kal Araba farına dönün ve macunun dış yüzeylerini nemli bir bezle ovmaya devam edin. Artık farın tüm yüzeyini bir bezle silerek diş macunu katmanını temizleyebilirsiniz. Arabanızın farları ilk günkü gibi görünecek. 

 

 Zımpara ile Farları Temizleme ve Parlatma

 

Far matlığı nasıl giderilir? sorusunun bir başka cevabı olarak sararmış farları temizlemek için su bazlı zımpara kağıdı kullanabilirsiniz. Farın aşınmasını önlemek için 1500 veya daha yüksek numaralı zımpara kağıdı tercih edilir. Arabanın etrafında zımpara kağıdı kullanırken çok pürüzlü olmamasına ve çizmemesine dikkat edin. Bu nedenle farların boyayla birleştiği yerde maskeleme bandı kullanmak iyi bir fikirdir. Bu yöntem gerekli değildir, ancak aracınızın boyasını korumak için fazladan birkaç dakika harcamaya değer. Zımpara kağıdını nemlendirerek zımparalamaya başlayın.

 

Farları bir su püskürtme şişesi veya küçük bir kova kullanarak zımpara kağıdı ile iyice ıslatın. Çok fazla güç kullanmadan gölgeyi taşlamaya başlayın. Zımparalama işleminden sonra diferansiyel yüzeyde biriken kirler çıkmaya başlayacak ve mat bir yüzey oluşturacaktır. Oluşturulan mat yüzey tamamen gidene ve net bir görüntü belirene kadar zımparalamaya devam edin. Derin çizikler ortadan kalktıysa, daha ince zımparalamaya başlayabilirsiniz. Zımpara kağıdı ile kiri temizledikten sonra yöntem 3'e geçebilirsiniz. Bu aşamada farları hamurla temizleyebilirsiniz.

 

 Pasta Kullanarak Farları Temizleme

 

Far yüzeyi çok kirli değilse, hızlı bir temizlik için araba macunu tercih edebilirsiniz. Dökme işlemi, düşük hızda yapılması şartıyla bir polisaj makinesi ile yapılabilir. Aksi takdirde, tüm araç farı eski bir diş fırçasına sürülerek fırçalanmalıdır. Araba far yüzeyini macun ile yıkadıktan sonra bir süre bekleyin. Ardından tüm farı nemli bir bezle temizleyin. Kir dışarı çıkamayacak kadar inatçıysa başka yöntemler deneyebilirsiniz. Far matlığı nasıl giderilir? sorusunun cevabını bu şekilde verebiliriz. 

 

 Antalya Havalimanı Araç Kiralama Seçenekleri 

 

Türkiye'de hizmet veren tüm büyük havalimanı Antalya Havalimanı araç kiralamafirmalarının irtibat noktaları, en azından Antalya Havalimanı araç kiralama teslim tarihinden itibaren Antalya Havalimanı araç kiralama isteyenlere marka, model, yakıt tipi, şanzıman modeli gibi karşılaştırma fonksiyonlarını da birden fazla kaynaktan elde edilen sonuçlarla sunuyor. En geniş araç kiralama fırsatları Antalya Havalimanı araç kiralama En ucuz Antalya araç kiralama fırsatlarını almak için Antalya Havalimanı araç kiralama ihtiyacınıza uygun bir çözüm bulabilirsiniz. Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetlerinin fiyatları mevsim şartlarına ve talebe göre değişiklik göstermektedir. Antalya Havalimanı araç kiralama tercihlerinize ve seçtiğiniz Antalya Havalimanı araç kiralama özelliklerine göre birden fazla ortağın mevcut ve güncel veritabanlarını karşılaştırarak en iyi fiyatı sunar.