Fabrika Çıkışlı LPG’li Otomobiller

Fabrika Çıkışlı LPG’li Otomobiller - 5sCarRental

Blog

Fabrika Çıkışlı LPG’li Otomobiller


Fabrika Çıkışlı LPG’li Otomobiller

Fabrika Çıkışlı LPG’li Otomobiller

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak fabrika çıkışlı LPG’li otomobiller hakkında bir blog hazırladık. Peki fabrikadan çıkışlı LPG’li otomobiller hangileri? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araç akaryakıt fiyatlarındaki son artış göz önüne alındığında, otomobil kullanıcıları LPG'yi güçlü bir seçenek olarak görüyor. Diğer yakıtlara göre ekonomik olan LPG, uzun zamandır arabalarda yerini almıştır. Ancak o günlerde LPG ekstra bir şeydi. Bazı performans sorunları, güvenlik endişeleri ve makul dizel fiyatları nedeniyle ön plana çıkamadı.

 

Söylediğimiz gibi, son zamandaki artışlardan sonra çözülen performans ve güvenlik sorunlarının katma değeri ile LPG'li araç kullanımı bizim için ciddi bir seçenek. LPG ile çalışan araçların yakında otoparklara girebileceği müjdesi yetkililer tarafından verilmiş olsa da durum değişiyor gibi görünüyor.

 

 LPG’li Araç Üreten Markalar

 

Tüplü araçlar olarak adlandırılan LPG'li otomobilleri üreten veya üreten birçok firma bulunmaktadır. Dacia, Opel, Fiat, Citroen, Hyundai ve Honda bu üreticilerden sadece birkaçı. İsimleri burada varken, diyelim ki Citroen gibi bazıları da bugün değil geçmişte ürettikleri LPG'li araçlar nedeniyle listemizde. Peki fabrika çıkışlı LPG’li otomobiller hangileri?

 

 Dacia Duster

 

Dacia Duster geçen yıl Peugeot 3008'in arkasında ve Nissan Qashqai'nin önünde üçüncü sırada yer aldı. Çeşitli motorlar ve çekiş sistemleri ile satılıyor olması Duster'ı en güçlü el yapabilir. Bir süredir satışta olan sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) seçenekleri de 1.6 hp 115 hp atmosferik benzinli motorla çalışıyor 33.6 litrelik LPG yakıt tankı teorik seyir mesafesi 400 km ve ortalama yakıt tüketimi 8.7 lt / 100. km. Şu anda satın alabileceğiniz tek LPG toz toplayıcı olan Eco-G, Prestige ambalajı ile satılmakta ve 140.400 TL'lik alıcıları beklemektedir.

 

 Ford Fiesta

 

Şu anki Türk Ford Fiesta bunu söyleyemez, ancak son derece kompakt B sınıfı bir hatchback sürdürüyor ve mobil cihazlar için LPG tüketicileri için 1.1 litrelik atmosferik benzinli motor sağlıyor. LPG sistemi Fiesta'ya 9500 TL ile 9800 TL (ÖTV oranına göre) arasında değişen fiyatlarla eklenebiliyor ve kalan 2019 Ford Fiesta ile sınırlı. 85 hp cihaza sahip 1.1 Trend 5 Advanced Fiesta'nın fiyatı 118.400 TL. Başka bir seçenek seçmeden sadece LPG alsanız bile 127.900 ile 128.300 TL arasında bir toplam bedel ödemelisiniz.

 

 Ford Mondeo

 

Şu anda Ford tarafından sunulan son LPG modeli Mondeo'dur. Benzeri ürünlerden farklı olarak D sınıfı modelin LPG fiyatı (ÖTV oranına göre 1.5 litrelik turbo benzinli EcoBoost ünitesine LPG ekleyebilirsiniz) 12.100 TL ile 12.900 TL arasında değişiyor. Mondeo paketinde 2019 model yılında 3 tip LPG, 2020 model yılında 4 tip LPG satın alabilirsiniz. 2019 sedan'ın fiyat aralığı 203.900 TL'den (altı ileri otomatik) başlarken, 2020 Titanium'un gövde ve SW gövde tiplerinin fiyat aralığı 240.600 TL'ye (altı ileri otomatik) ulaşıyor.

 

 FIAT Egea HB

 

Türkiye'de 56 ilde MY 2020 LPG dönüşüm hizmeti veriyoruz, ancak FIAT'ın HBA modeli sadece 3 seçenekle karşı karşıya. Street (114.900 TL), Urban Plus (118.900 TL) ve Mirror (121.400 TL).

 

 Fiat 500X

 

Off-road deneyiminin veya büyük ve güçlü araçların hayranıysanız, aralarından seçim yapabileceğiniz araçlardan biri olan 500 X LPG seçeneği vardır. 1.6 E-torq modeline göre LPG dönüşümü fabrikada olduğu gibi yapılmaktadır. Daha önce de belirtildiği gibi, bu LPG'ye dönüştürme Fiat garantisini etkilemez.

 

 Hyundai İ20

 

Yeni Hyundai i20'nin en ince ayrıntısına kadar sizin için tasarlanan 8 inç dokunmatik ekranına kablosuz olarak bağlanarak, telefonunuzun ekranını yansıtabilir ve uyumlu akıllı telefonunuzu kablosuz olarak şarj edebilirsiniz. Daha büyük bagaj hacmi sayesinde istediğiniz her şeyi ve hatta daha fazlasını yanınızda götürebilirsiniz. Ek olarak, sekiz hoparlörlü Bose ses sistemi, en sevdiğiniz şarkıya eşlik etmeyi daha da eğlenceli hale getiriyor.

 

 Honda Civic Sedan

 

Japon şirketi Honda'nın LPG seçeneği var. 1.6 litrelik Eco Pack modelleri benzinli ve LPG'li olarak mevcuttur. Ayrıca 3 farklı tip vardır: Premium, Elegance ve Executive. LPG Civis Sedan seçeneği performans açısından da oldukça başarılı. Fabrikada takılan LPG ile çalışan Honda Civic Sedans, 2012'de satışa başladı. Satışların yüzde 35'inin LPG'den gelmesi beklenirken bugün bu rakam yüzde 70'e ulaştı. Türkiye, Honda Civic Sedan'la yeni dünyasıyla bir adım daha ileri gitti. Yeni Civic Sedan Honda Türkiye, ilk kez otomobilin tasarım sürecine dahil edildi. Sonuç olarak Türkiye'nin ihtiyaçlarını geliştiren Civic Sedan dikkate alındı.

 

 Ford Focus

 

Stok tüplü araçlar arasında oldukça iyi sıralanan Focus, 1.6 Ti-VCT motor seçeneği ile sunuluyor. LPG'li bir aracın tehlikeli olduğu efsanesi yerine LPG'yi belli bir yerden doğru ve garantili olarak kurun. Sıfır lambalı araçların artık eskisinden çok daha iyi performans gösterdiği vurgulanmalıdır.

 

 Fiat Egea

 

Fiat'ın "3 yıl / 150.000 km" garantisi hala bizimle. Özellikle Egea'da çok çeşitli LPG seçenekleri bulunmaktadır. Egea Sedan 1.4, Egea HB 1.4, Egea Sedan-1.6 E-torq, Egea HB 1.6 E-torq, Egea SW 1.6 E-torq modellerinde LPG'ye dönüşüm üretici garantisi ile yapılabilmektedir.

 

 Opel Corsa

 

1.4 motor LPG ile donatılmış Zero Corsa büyük ilgi gördü. Fabrika ile donatılan LPG Corsa, maksimum 173km / h hıza sahip olup, 0-100km / s'den 12.4 saniyede hızlanabilmektedir.

 

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama için en çok talep gören havalimanıdır. İstanbul'a ulaşımın nispeten sınırlı olması nedeniyle, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanıaraç kiralama hem İstanbul'a hem de Kocaeli, Sakarya ve Bursa gibi çevre illere seyahat etmenin en kolay yollarından biridir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatlarından yararlanmak için önceden rezervasyon yapılması gerekmektedir. Özellikle yurt dışından gelen yolcu sayısının fazla olması ve yabancı turistlerin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama alışkanlığının yüksek olması araç kiralama fiyatlarını etkilemektedir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama önceden rezerve ederek havalimanına iniş ve aracınızı bulamama riskini ortadan kaldırmış olursunuz. İstanbul Sabiha Gökçen'den aracınızı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama rahatlıkla alıp rahatlıkla iade edebilirsiniz.