Evcil Hayvanıyla Seyahat Edeceklere Tavsiyeler Evcil Hayvanıyla Seyahat Edeceklere Tavsiyeler - 5sCarRental

Blog

Evcil Hayvanıyla Seyahat Edeceklere Tavsiyeler


Evcil Hayvanıyla Seyahat Edeceklere Tavsiyeler

Evcil Hayvanıyla Seyahat Edeceklere Tavsiyeler

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak evcil hayvanıyla seyahat edecekler için tavsiye niteliğinde bir yazı oluşturduk. Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

İnsanlar sürekli çalışmak durumda kaldıkları için kendilerine arkadaş bulmakta zorlanmaktadırlar. Yeni nesil arkadaşlıklar genellikle insanlar ve hayvanlar arsında olmaktadır. İnsanlar zarar görmeyeceğini anladıkları canlılarla samimi olmayı sevmektedir. Bu da yavru iken sahiplenilen birçok hayvan demektir. 

 

Arkadaşlarınızın can güvenliği sizin için önemlidir. Örneğin Ankara ilinden Samsun iline gelmiş olan bir kiracı araba kiralamak istediğinde Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilir. Bu sırada kendisine uygun aracı bulması için önemli olan nokta ise Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama şirketinde bulunan araçlar arasından en güvenilir olanı seçmek isteyecektir. 

 

Evcil hayvanı olan sürücünün önem verdiği konu evcil hayvanını araç hareket ederken nasıl güvende tutacağı ya da aracın arka kısmından önüne geçmesini nasıl engelleyeceğidir. Bu durumlar önemli olmaktadır. 

 

 Evcil Hayvanınızı Alıştırın

 

Evcil hayvanlar genellikle ilk defa gördükleri şeylere karşı tepkilidirler. Bunu düzeltmek evcil hayvan sahiplerine aittir. Araçlar evcil hayvanların garip karşılayacakları bir eşyadır. Onların ruh sağlıklarının bozulmaması için önemli olan nokta ise önceden araç içerisinde kısa mesafeler yaparak onları alıştırmaktır. 

 

Örnek verilecek olunursa, Ankara ilinden Samsun iline hava yolu kullanımı ile gelen bir yolcu evcil hayvanı ile yolculuk sonrasında kendine araç kiralamak isteyebilir. Sonuçta toplu taşıma araçları içerisinde evcil hayvan ile girmek yasaktır. Bu durumda Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketlerine bakacak ve bu araçlar arasından dar olmayan bir araç seçmek isteyecektir. O yüzden de Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama işlemi yapacağı ve istediği araç olan araç kiralama firmasını tercih edecektir. 

 

 Araç Yolculuğuna Çıkmadan Araçta Bulunması Gerekenler

 

Küçük dostunuzu direk arabaya attığınız gibi öylece gidemezsiniz. Öncelikle Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama şirketinden çıkmadan veya kendi aracınıza bir kaç malzeme koymalısınız. Tasma, tasma kayışı, mama, temiz su, kap, çöp poşetleri, evcil hayvanınızın sağlık kayıtları, evcil hayvanınızın kimliği, ödül maması yanınızda bulunmalıdır. Herhangi bir anda size ve hayvanınıza yardımcı olabilecek her malzeme yanınızda olmalıdır. 

 

 Araba Boyutları Nasıl Olmalıdır?

 

Evcil hayvanlarınız ile yolculuk yapacaksanız mutlaka araçların kabinlerinin büyük olmasına dikkat etmelisiniz. Her gün ev ortamında kalan evcil hayvanlar için bir anda sıkışık bir alana getirilmek onların ruh sağlıklarını bozmaktadır. Ne size ne de kendilerine rahat vermezler. Bu yüzden onları kapana kısılmış bir kafes içerisinde hissettirmemelisiniz. 

 

Örneğin, sürücü hava yolu ile yolculuk yapıp sonunda Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemi yapacağında aracının kabinlerinin büyük olmasına ya da araç koltuklarının yatar şekilde olmasına önem vermelidir. Başka türlü olduğunda o aracı kiralamamalıdır. Evcil hayvanınızın sağlığı da sizin kadar değerlidir. Sonuçta onlar da birer canlıdır. 

 

 Yolculuk Sırasında Nelere Dikkat Etmek Gerekmektedir?

 

Aracınızı seçtiniz, evcil hayvanınızı yanınızda ve artık yolculuğa hazırsınız. Yola çıkmadan yukarıda belirtilen her maddeye dikkat etmek gerekmektedir. Bütün maddeler tamam ise sıradaki dikkat edilmesi gereken ise yolculuk sırasında evcil hayvanınız ile nasıl hareket edeceğinizdir. 

 

Yola çıktığınız andan itibaren sık sık mola vermek hem sizin hem de evcil hayvanınızın ruh ve beden sağlığı için gereklidir. Uzun süreli yolculuk yapmanız durumun da evcil hayvanınız huzursuzlanır ve size yol sırasında rahatsızlık verir. Bu da sürücü dikkatini dağıtır ve kazalara yol açabilir. 

 

Oluşabilecek bütün sorunları ortadan kaldırmak çok önemlidir. Kendinizi ve evcil hayvanınızı en güvenli şekilde yolculuk sonuna kadar ilerletmelisiniz. Maddi yönden düşünmeniz sizin ve evcil hayvanınız için sağlık yönünden olumsuz sonuçlanabilir. Onların da birer canlı olduğunu unutmayınız.