En İyi Navigasyon Uygulamaları En İyi Navigasyon Uygulamaları - 5sCarRental

Blog

En İyi Navigasyon Uygulamaları


En İyi Navigasyon Uygulamaları

En İyi Navigasyon Uygulamaları

 

Ucuz araç kiralama hizmet de veren 5s CarRental olarak en iyi navigasyon uygulamalarını sizler için derledik. Keyifli okumalar. 

 

Son moda araçların tümünde artık navigasyon bulunsa da yine de herhangi bir zorluk yaşamamak için ya da navigasyonu olmayan bir araca sahip olunduğu için veyahut da yaya olarak yolculuk yapanlar için navigasyon uygulamaları vazgeçilmez bir yardımcı olmaktadır. Kişilerin kendi araçlarında bulunmadığı gibi ucuz araç kiralama yoluyla edinen araçlarda da navigasyon olmama olasılığı yüksek olduğundan kişinin telefonunda bir navigasyon uygulaması mutlaka bulunmalıdır.

 

Aşağıda en iyi navigasyon uygulamaları sayılacaktır. Bu uygulamalar internet aracılığıyla çalıştığı gibi, önceden indirilen harita bilgisi ile de çalışabilmektedir.

 

 Google Maps

 

Google Maps uygulaması birçok dokunmatik telefonda zaten bulunmaktadır. Google Haritalar adıyla tüm android ve ioslarda bulunmaktadır. En gelişmiş ve sık kullanılan navigasyon uygulaması olan Google haritalar tüm dünyadaki her sokağı ayrıntılı olarak göstermektedir. Fotoğraflarla da desteklenmekte ve bu da ulaşılmak istenen konuma daha hızlı ve kolay ulaşılabilmesine imkân sağlamaktadır. Google Maps ’de Windows phone uygulaması bulunmamaktadır.

 

 Navigon

 

Google Maps ’in aksine ücretli bir uygulama olan Navigon uygulaması 60 ile 90 Euro arasında bir ücret karşılığında satın alınabilmektedir. Ayrıca yine Google Maps ’den farklı olarak internet olmadan da kullanılabilen Navigon uygulaması ios, android ve Windows phone telefonlarda kullanılabilmektedir. Navigon uygulaması 2D ve 3D navigasyonlara izin vermektedir. Navigon uygulaması farklı ülkelerin haritaları için de ayrıca ücret talep etmektedir.

 

 CoPilot

 

ALK Technologies şirketi tarafından geliştirilen CoPilot uygulaması android, ios ve Windows phone telefonlarda kullanılabilmektedir. Ancak Windows phone telefonlara özel olarak 14 günlük ücretsiz deneme sürümü fırsatı sunmaktadır. Kalan telefonlar için tamamen ücretli olan CoPilot en iyi navigasyon uygulamaları arasında sayılabilecek özelliklere sahiptir.

 

 Sygic

 

Kendi aracında ya da ucuz araç kiralama yoluyla edindiği araçta navigasyon olmayan kişiler için önerilebilecek bir diğer navigasyon uygulaması Sygic’ tir. Ücretsiz olarak indirilebilen Sygic uygulama içi satın almalar da barındırmaktadır. Sygic uygulamasında hız limitleri, trafik önerileri gibi ek özellikler ücretlendirmeye tabidir. Ayrıca Sygic uygulamasında internet bağlantısı olmadan da haritalara erişim yapılabilmekte ve güncellenebilmektedir.

 

 Yandex Navigasyon

 

Türkiye’de kullanılan en iyi navigasyon uygulamaları arasında Türkiye haritasında yol trafik bilgisi vermesiyle popülarite kazanmış olan Yandex Navigasyon, internet olmadan da android, ios ve Windows phone telefonlarda kullanılabilmektedir.

 

 TomTom

 

Navigasyon cihazı markası da olan TomTom uygulaması android ve ios telefonlarda internet bağlantısına ihtiyaç duymadan kullanılabilmektedir. Cihaz markası da olduğundan kişiler kendi araçlarına ya da ucuz araç kiralama işi yürütenler talebi arttırmak için araçlarına bu cihazı taktırabileceklerdir.

 

 Skobbler GPPS

 

Sadece android telefonlara indirilebilen Skobbler GPPS uygulaması internetsiz kullanılabilmekte ve uygun fiyata satılmaktadır. Bu uygulama ek ücret karşılığında yurt dışında da kullanılabilir.

 

 MapFactor

 

Android ve Windows phone telefonlarda kullanılabilen MapFactor internet bağlantısı ve ek ücret olmadan da kullanılabilir. Sesli uyarılarla hız limiti aşımını belirten bu uygulama en iyi navigasyon uygulamaları arasında sayılmaktadır.

 

 Maverick

 

Sadece android telefonlarda kullanılabilen Maverick navigasyon uygulaması internet bağlantısı olmadan da her alanda kullanılabilir. Kişiler kendi araçlarıyla ya da ucuz araç kiralama yoluyla edindikleri araçlarla internet çekmeyen bir alanda olsalar dahi bu navigasyon uygulaması ile yollarını bulabileceklerdir.

 

 WisePilot

 

Android ve ios telefonlarda kullanılabilen WisePilot uygulaması ücretsiz olarak indirilebilmektedir. Hava durumu ve trafik durumuna erişim de sağladığı için en iyi navigasyon uygulamaları arasında sayılan bu uygulama Premium olarak da kullanılabilir.

 

 OsmAnd

 

Ücretsiz olarak android ve ios telefonlara indirilebilen OsmAnd, haritalar daha önceden indirilerek internetsiz de kullanılabilir. Bu sayede ucuz araç kiralama yoluyla edinilen araçlarla seyahat ederken de kullanılabilen uygulamalar arasındadır.

 

 Polaris

 

Android ve ios telefonlarda kullanılabilen Polaris uygulaması ücretsiz olarak indirilebilir. Polaris uygulaması Google Maps, OpenStreetMaps, MapQuest ve Cycle Route gibi haritaların hepsini kullandığından ucuz araç kiralama yoluyla edinilen araçlarda da rahatlıkla kullanılabilmekte ve rota kaydetme, çevrim dışı erişim, lokasyon gönderme gibi ek özelliklere de sahip olduğu için en iyi navigasyon uygulamaları arasında sayılmaktadır.