Emniyet Kemeri Koruma Potansiyeli

Emniyet Kemeri Koruma Potansiyeli - 5sCarRental

Blog

Emniyet Kemeri Koruma Potansiyeli


Emniyet Kemeri Koruma Potansiyeli

3 Noktalı Emniyet Kemeri

Trafikte güvenliği sağlayan emniyet kemeri şüphesiz en önemli unsurdur. 1900'lü yılların başında keşfedilen emniyet kemeri, zaman içerisinde farklı dönemlerde pek çok değişim gösterdi. Özellikle 1955 yılında emniyet kemerinin araçlarda zorunlu hale gelmesiyle önemli bir atılım gösterildi. Kaliforniya'da gerçekleşen bu atılım ile beraber 2 noktalı emniyet kemeri kullanılmaya başlandı.

 Çapraz emniyet kemeri olarak da bilinen bu sistem 1957 yılına kadar devam etti. Bu dönemde bulunan 3 noktalı emniyet kemerinin mucidi Volvo, bir devrim yaratmasının yanı sıra sistemin patentini de aldı. Günümüzde ise istanbul havalimanı araç kiralama hizmeti bünyesindeki araçlarla beraber, tüm otomobiller de artık üç noktalı emniyet kemeri bulunuyor.

 3 Noktalı Emniyet Kemerinin Kullanımı

 Bir devrim yaratan üç noktalı emniyet kemerinin mucidi Volvo, bunun patentini aldıktan sonra herkes kullanabilsin diye ücretsiz hale getirdi. Böylece günümüzde istanbul havalimanı araba kiralama hizmetiyle sağlanan tüm otomobiller gibi bütün araçlarda kullanılmaktadır. İlk başlarda maliyeti yüksek olduğu için kabul edilmeyen bu emniyet kemeri, istenmeyen kazaların ortaya çıkmasıyla 1965 yılından sonra tüm araçlar için bir geçerlilik haline geliyor. Yüksek bir güvenlik önlemi sağlayan emniyet kemerleri, artık istanbul havalimanı araç kiralama ile beraber verilen hizmet kapsamındaki tüm araçlarda yer almaktadır.

 Emniyet Kemeri Neden Önemli?

 Aslına bakılırsa emniyet kemerinin önemini anlatmaya gerek dahi yok. Ancak sadece trafikte hala ceza yememek için kullanan insanlar bulunuyor. Bu sebepten mutlaka ne kadar önemli olduğunu anlatmak gerekir. Pek çok insan her ne kadar istanbul havalimanı araba kiralama bünyesindeki tüm araçlarda emniyet kemeri bulunsa dahi, bazı zamanlar kullanmayabiliyor.

 Özellikle kendi başına gelmeyeceğini düşünen insanlar, kötü durum yaşandığında geç kalmış oluyor. Zira trafikte yaşanabilecek kazalar her insanın başına gelebilir. Bu sebeple en yüksek modele sahip sıfır kilometre yakın arabalarla, istanbul havalimanı araç kiralama üzerinden seyahat gerçekleştirildiğinde mutlaka emniyet kemeri kullanılmalıdır. Üstelik artık konforlu bir kullanım imkanı veren emniyet kemerleri, istanbul havalimanı araba kiralama modellerinde konforlu şekilde değerlendirme şansı tanımaktadır.

 Emniyet Kemeri Nasıl Korur?

 Yüksek hızlarda gidilirken günümüz teknolojisine sahip araçların hızlı şekilde durma potansiyeli bulunur. Bu yüzden olası çarpmalarda ya da frenlerde kişi inanılmaz hızlarda öne doğru fizik kanunları ile itilir. Bunu durdurmak mümkün değildir. Bu sebepten dolayı istanbul havalimanı araç kiralama bünyesindeki tüm arabalarda bulunan emniyet kemeri kullanılmalıdır. Omuz hizasından bel bölgesine kadar çapraz koruma potansiyeli sağlayan, istanbul havalimanı araba kiralama hizmeti kapsamındaki araçlarda bulunan emniyet kemerleri, kişinin öne doğru hareketini engeller.

 Emniyet Kemerinin Hayati Açıdan Önemi

 Kurumsal hizmet anlayışıyla sunulan istanbul havalimanı araç kiralama otomobil modellerinde emniyet kemeri yüksek kalitede bulunur. Tabii artık bütün araçlar için kurallar çerçevesinde bir mecburiyettir. Özellikle hayati tehlikeyi önleyen en önemli unsurlar arasında yer alır. Zira çok küçük bir fren ya da bir yere çarpmak, kişinin bir anda öne doğru hareketine sebebiyet verir. Bu yüzden İstanbul havalimanı araba kiralama kapsamında sunulan araçlardaki emniyet kemerleri güvenle kullanılmalıdır.

 Emniyet Kemerinin Mecburi Kullanımı

 Güvenli yolculuk imkanı sağlayan emniyet kemeri artık kurallar çerçevesinde mecburiyettir. Aksi takdirde trafikte yüksek cezalar işleniyor. Bu sebepten İstanbul havalimanı araç kiralama bünyesinde elde edeceğiniz aracı kullanırken, mutlaka emniyet kemeri takmalısınız. Tabii trafikte ceza sadece bir prosedürdür. Önemli olan hayati risk taşıyan durumlardan uzak kalmaktır. Vücudu komple saran emniyet kemeri, İstanbul havalimanı araba kiralama hizmetleri altında yüksek kalite standartlarıyla yer almaktadır.

 Farklı Koltuklarda Emniyet Kemeri

 Emniyet kemerleri artık tüm koltuklarda yer alıyor. Şoför ve ön yolcu koltuğu başta olmak üzere arka koltuklarda da bulunmaktadır. Böylece İstanbul havalimanı araç kiralama üzerinden elde edeceğiniz otomobillerle güvenli bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle ön tarafta oturan kişiler mutlaka araca bindikleri an itibariyle takmalıdır. Çünkü ne zaman bir kaza riskiyle karşı karşıya kalacağı belli olmaz. Böyle durumlar için İstanbul havalimanı araba kiralama kapsamındaki tüm otomobiller, emniyet kemeri açısından güvenli bir olanak tanıyor.

 Sağlığınız ve Hayatınız İçin Emniyet Kemeri

 Hayatınızdan olmamak ya da sakat kalmamak için emniyet kemerini mutlaka kullanmalısınız. Doğrudan hayat kurtarıcı bir potansiyel sağlayan bu tasarım, İstanbul havalimanı araç kiralama ile beraber tüm arabalarda yüksek standartlarda bulunuyor. Böylece olası istenmeyen durumlar karşısında siz ve sevdiklerimizin can güvenliği korunur. Bu güvenliğin sağlanması için İstanbul havalimanı araba kiralama hizmet ile tüm araçlardaki koltuklarda emniyet kemerleri yer alır.

 Emniyet Kemeri Koruma Potansiyeli

 Öne doğru ani hareketlenmeye karşı emniyet kemeri özel bir yapıya sahiptir. Üstelik bu yapı İstanbul havalimanı araç kiralama bünyesinde yer alan tüm otomobillerde özel olarak bulunmaktadır. İleri doğru yaşanabilecek hareketlerde boyun bölgesini korumaya alan İstanbul havalimanı araba kiralama ile emniyet kemerleri, vücudu baştan sona koruma altına alır. Böylece özel tasarımı ile emniyet kemeri sayesinde tüm vücut aynı tepkiyle basınca maruz kalır. Bu da vücudun farklı noktalarının değişik basınçlarda darbe almasına engel olur.

 Güvenli Seyahat İçin Emniyet Kemeri

 Pek çok insan hala emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunun tam olarak farkında değil. Bu önemin bilincinde olan İstanbul havalimanı araç kiralama kapsamındaki tüm araçlar içerisinde emniyet kemeri güvenli şekilde yer almaktadır. Üç noktalı emniyet kemeri yüksek standart kapsamında araçlarda bulunuyor. Böylece pişmanlık duymaya gerek olmadan herhangi bir kazaya karşı kendinizi ve sevdiklerinizi koruma altına alabilirsiniz. Unutmayın ki trafikte ne zaman risk altında kalacağınız belli olmaz. Bu tür durumlara karşı İstanbul havalimanı araba kiralama ile elde edeceğiniz kaliteli araçlardaki emniyet kemerlerini her seyahate mutlaka takmalısınız.