Elektronik Park Freni Nedir, Nasıl Kullanılır? Elektronik Park Freni Nedir, Nasıl Kullanılır? - 5sCarRental

Blog

Elektronik Park Freni Nedir, Nasıl Kullanılır?


Elektronik Park Freni Nedir, Nasıl Kullanılır?

Elektronik Park Freni Nedir, Nasıl Kullanılır?

 

Antalya Havalimanı araç kiralama firması olarak elektronik park freni nedir, nasıl kullanılır? sorusunu konusunda sizleri bilgilendirmek istedik. Peki elektronik park freni nedir, nasıl kullanılır? Detaylar bloğumuzda. 

 

Teknoloji her geçen gün hayatımızı bir şekilde kolaylaştırıyor. Eskiden zor olan pek çok konu şimdilerde rahatlıkla halledilebiliyor. Teknoloji ile birlikte otomobiller de oldukça fazla olarak gelişmiştir.

 Araçlar da teknolojik gelişmeleri kendilerine uyarlamaya başladılar bile.

 

 Son zamanlar da yeni araçlarda sıklıkla karşılaştığımız ve kullanım kolaylığı sağlayan bir sistem mevcuttur. Araçlar da kendisini göstermeye başlayan elektronik park freni oldukça kullanım kolaylığı sağlayacak gibi görünüyor. 

 

 Siz de araç kullanım alışkanlıklarınızı değiştirmeden istediğiniz aracı Antalya Havalimanı araç kiralama servisi ile kiralayabilirsiniz.

 

 Elektronik Park Freni

 

 Bir diğer ismi ile kısaca EPB, kullanıcıların günlük araç kullanımlarını kolaylaştırmak için tasarlanmış olup klasik ve eski tasarıma oranla daha minimal ve az bir emek gücüyle kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

 

 Geleneksel olarak yıllardır görmeye alışık olduğumuz eski usul el freninin çalışma mantığıyla mekanik olarak aynı işlevselliğe sahiptir. Sadece kol gücüne dayalı bir efor sarf etmenize gerek olmadan kolaylıkla düğmeye basarak aynı işlemi elektronik park freni sayesinde gerçekleştirebileceksiniz.

 

 Siz de en uygun fiyatlarla kaliteli araçları Antalya Havalimanı araç kiralama servisi ile kiralayabilirsiniz.

 

 Elektronik Park Freni Nasıl Kullanılır?

 

 Elektronik Park Frenini devreye sokmak için hafifçe kaldırıp düğmeye basmanız yeterli olacaktır. Geleneksel el freni gibi hareket etmeden önce el frenini indirme gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Aracınızı hareket ettirdiğiniz de elektronik park freni otomatik olarak kendisini devre dışı bırakabilir.

 

 Siz de günlük araba kullanım rutininizde kolaylık oluşturacak bu modern sistem ile mutlaka tanışmalısınız. Hatta sitemize girerek Antalya Havalimanı araç kiralama servisimizin sunduğu ayrıcalıklardan da faydalanabilirsiniz.

 

 Elektronik Park Freni Avantajları Nelerdir?

 

 Elektronik Park Freni kullanan araçlar da aynı zamanda yokuş kalkış sistemi de bulunmaktadır. Bu da araca harika bir artı getirdiği gibi aynı anda da yine sürücü için kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Bazı yollar oldukça eğimli ve dik yokuşlara sahip olabiliyor. Aracı kullanırken hiç kaydırma yapma imkanı vermeyen bu sistem sayesinde kolaylıkla dur - kalk yapabilir ve aracınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

 İhtiyacınız olduğu zaman Antalya Havalimanı araç kiralama servisi ile ihtiyacınıza uygun olan aracı kolaylıkla uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz.

 

 Bilindiği üzere el freni sistemi fren disk kablolarının sıkışmaları üzerine kurulu bir sistemdir. Eğer ki siz aracınız da elektronik park freni kullanıyor iseniz, fren disklerini sıkıştırma işlevi gören kabloların aşınma sürecinin de önüne geçmiş olursunuz.

 

 Siz de avantajlı fiyatlar için Antalya Havalimanı araç kiralama sistemi ile dilediğiniz aracı seçerek kiralayabilirsiniz.

 

 Elektronik Park Freni Kullanmamın Dezavantajı Olur mu?

 

 Dezavantaj olarak görmesek bile yine de değinmek istediğimiz bir konu var. Eski usul klasik el frenlerini çekerek araca drift yaptırmak artık elektronik park freni kullanılan araçlarda mümkün değildir.

 

 Siz bu konuyu dezavantaj olarak nitelendirir misiniz? Size kalmış. Siz de sadece avantajların bulunduğu firmamızdan Antalya Havalimanı araç kiralama servisini kullanarak uygun fiyatlarla rezervasyon yaptırabilir ve araç kiralayabilirsiniz.

 

 Aynı zaman da fren balatalarının değişimini kendiniz yapıyorsanız eğer elektrikli sistem olduğu için artık yetkili bir servisten yardım almanız gerekecektir. Ama zaten aracın teknik bakımlarıyla siz uğraşmıyor iseniz sizin için bir farklılık oluşturacağını söyleyemem.

 

 Avantajlarının Yanında Dezavantaj Yok Sayılır

 

 Dezavantajları bir kenara bırakacak olursak eğer yeni model bazı araçlar da otomatik bekletme ( auto hold ) özelliği mevcuttur. Bu özellik sayesinde trafik ışıklarında kırmızı ışıkta durduğunuzu tespit ederek frenlere sizin yerinize basılı tutar. Böylece sizin ayağınızı fren de basılı tutmanıza gerek kalmaz. Siz de güven içerisinde tercih edebilirsiniz.