Elektro Hidrolik Direksiyon Nedir?

Elektro Hidrolik Direksiyon Nedir? - 5sCarRental

Blog

Elektro Hidrolik Direksiyon Nedir?


Elektro Hidrolik Direksiyon Nedir?

Elektro Hidrolik Direksiyon Nedir?

 

Antalya Havalimanı araç kiralama  firması5s CarRental olarak merak edilen elektro hidrolik direksiyon nedir? sorusu hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Peki elektro hidrolik direksiyon nedir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Elektro hidrolik direksiyon nedir? sorusunun cevabını merak edenler için açıklamak gerekirse; çağının çığır açan ve en çok aranan özelliği olan "hidrolik direksiyon" uzun zamandır etrafta. Araba kullanmak artık kas gücü gerektiren bir hareket değil. trafiğe sıkışıp kaldığımız anda sola ve sağa baktığımızda hidrolik direksiyonu olmayan bir araba görmek çok zor. Teknolojide hayatı kolaylaştıran bir sonraki adım elektro-hidrolik direksiyon sistemleridir. Peki Elektro hidrolik direksiyon nedir?

 

Giderek daralan şehir sokaklarından geçmek çoğu sürücü için yaygın bir istek uyandırdı, daha yumuşak bir direksiyon simidi. Bu ihtiyacı karşılamak için çok yumuşak direksiyon sistemine sahip küçük şehir arabaları da üretildi. Ancak bu yumuşaklığa sahip direksiyon simidi, görece uzun yol yolculuklarında ve yüksek hızlarda istenen güven duygusunu veremiyordu. Yüksek hızlarda yumuşak direksiyon arayışı, park etme ve düşük hızlarda güven ve güven arayışında, elektrik desteği bir çare sağladı. Elektro hidrolik direksiyon nedir? sorusundan sonra elektro hidrolik direksiyon nasıl çalışır? açıklayalım. 

 

 Elektro Hidrolik Direksiyon Nasıl Çalışır?

 

Elektrohidrolik direksiyon sistemi, hidrolik sıvıyı yüksek basınçlı bir elektrik motoru vasıtasıyla sisteme pompalar. Çalışma prensibi ve devrenin birçok unsuru, hidrolik direksiyondakiyle aynıdır. Bu bağlamda, elektrikli ve hidrolik direksiyonun bir kombinasyonu olarak görülebilir. Elektro-hidrolik direksiyon sistemi 4 ana parçadan oluşmaktadır, bunlar; Direksiyon açısı sensörü Direksiyon simidi hız sensörü, Araç hızı bilgisi (tekerlek hız sensörlerinden, Can-bus hattından sağlanır). Motor devri bilgisi (krank mili sensörü, Can-bus hattından sağlanır). Sensörler, ne kadar zor olacağını, sistemin nasıl bir destek alacağını belirlemek için kullanılır.

 

Sensörlerden gelen veriler, sırasıyla elektrik motoruna gönderilen akımı artırarak veya azaltarak kontrol ünitesinde işlenir. Buna göre pompanın pompaladığı yağ miktarı artar veya azalır. Bu, düşük hızlarda ve park ederken manevra yaparken direksiyonu yumuşak ve yüksek hızlarda sert tutar. Elektrohidrolik direksiyon sistemi kısaca özetleyecek olursak; direksiyon açısı sensörü, Direksiyon simidi hız sensörü, Araç hız bilgisi (tekerlek hız sensörlerinden, Can-bus hattından gelir), motor devri bilgisi (krank mili sensörü, Can-bus hattından gelir) Direksiyon simidindeki bir kontrol ünitesi (direksiyon simidi ECU) sistemi kontrol eder. Yukarıdaki sensörler, direksiyon simidinin destek kuvvetini, yani dönerken direksiyon simidinin ne kadar sert ve yumuşak olacağını ve sistemin ne kadar çalıştırılacağını belirlemek için kullanılır.

 

Bu sensörlerin sinyallerine göre elektrik motoruna gönderilen akım artırılır veya azaltılır, sırasıyla yağ basıncı artar veya azalır ve pompanın pompaladığı basınç artar veya azalır. Düşük araç hızında, yüksek hızda dönmede elektrikli pompa maksimum güçte çalışır, hidrolik direksiyon maksimize edilir (park manevrası. durum). Araç yüksek hızlara ulaştığında, sensörler bunu tekrar algılar ve elektrikli pompa akımı en düşük seviyeye indirilerek direksiyonu zorlaştırır. Yağ tankı + elektrik motoru + kontrol ünitesi bir arada. Sistem sadece aracın motoru çalışırken aktiftir Sistem hidrolik kontrol valf grubu, hidrolik silindirin bir parçasıdır; Hidrolik direksiyon sistemiyle aynı.

 

 Elektro Hidrolik Direksiyon Sisteminin Avantajları Nelerdir?

 

Daha düşük yakıt tüketimi: Yağ pompası elektrikle çalıştığından ve sadece direksiyonu çevirdiğinizde açıldığından yakıt tasarrufu sağlar. Elektrik motoru, mekanik olarak aracın motorundan güç çekmez. Geleneksel bir hidrolik direksiyon sistemindeki mekanik pompa, direksiyon simidinin çevrilmiş olup olmadığına bakılmaksızın her zaman motordan çalışır (gücü motordan alır). Bu bakımdan geleneksel hidrolik direksiyondan% 80 daha ekonomiktir. 100 km'de 0,2 litre daha fazla yakıt tasarrufu sağlar. Park ederken dururken veya manevra yaparken direksiyon simidinin maksimum yumuşaklığını sağlar. Araç hızlandığında direksiyon (servotronik) sertleşir. Sonuç olarak hem daha konforlu hem de daha güvenli bir sürüş sağlar. Hidrolik direksiyon ayrıca daha iyi direksiyon hissi sağlar. Daha az hidrolik yağ kullanılır, daha çevre dostudur.

 

 Antalya Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

Türkiye'de hizmet veren tüm büyük havalimanı araç kiralama şirketlerinin irtibat noktaları, en azından Antalya havalimanı araç kiralama teslim tarihinden itibaren; Antalya havalimanı araç kiralama isteyenlere marka, model, yakıt tipi, şanzıman modeli gibi karşılaştırma fonksiyonlarını da birden fazla kaynaktan elde edilen sonuçlarla sunuyor. En geniş araç kiralama fırsatları Antalya havalimanı araç kiralama. En ucuz Antalya araç kiralama fırsatlarını bulmak için Antalya havalimanı araç kiralama ihtiyacınıza uygun çözümü bulabilirsiniz.

 

 Antalya Havalimanı Araç Kiralama Fiyatları

 

Antalya havalimanı araç kiralama hizmetlerinin fiyatları mevsim şartlarına ve talebe göre değişiklik göstermektedir. Antalya havalimanı araç kiralama tercihlerinize ve seçmiş olduğunuz araç kiralama seçeneklerine göre birçok ortağın güncel ve güncel veri tabanlarını karşılaştırarak en iyi fiyatı sunar. Antalya havalimanı araç kiralama aradığınız özellikleri belirtmeniz yeterlidir.