Elektrikli Araçlar

Elektrikli Araçlar - 5sCarRental

Blog

Elektrikli Araçlar


Elektrikli Araçlar

Elektrikli araçlar, ortaya çıktığı on dokuzuncu yüzyıl sonları ve yirminci yüzyıl başlarından bu yana sevenlerine büyük avantajlar sunuyor. Küresel ısınmaya ve hava kirliliğine en büyük çevre dostu özelliğiyle ulaşım olanağı veriyor. Fakat elektrikli otomobiller üretimine başlandığı ve devam eden tercih süreci hızında kullanıcı bulmaya devam edemedi. Bunun üretim teknolojisi ve ülkelerin uyum eksiklikleri ve fiyatlarının diğer otomobillere göre yüksek olması olarak düşülmektedir. Elektrikli araçlar petrol yakıtı kullanan emsallerine göre yüksek kalite ve güvenlik araçlarıdır. Sessiz çalışması, az tüketim özellikleriyle kullanıcılara konfor sunmaktadır. 

 

Elektrikli Araç Ne Demektir?

Elektrikli araçlar, adından da anlaşılacağı gibi elektrik enerjisiyle çalışmaktadır. Elektrik enerjisiyle çalışan araçlara da elektrikli araç adı verilmiştir. Çalışma sisteminden adını alan elektrikli araçlar kolay kullanımı ve çevreye duyarlılığıyla geliştirilen ileri teknoloji ürünleridir. Elektrikli araçlar, küresel ısınma boyutlarının ve petrol fiyatlarının hızla artmasına bağlı olarak yeniden hız kazanmış bulunmaktadır. Elektrikli araçların karbon Emisyonunu azaltarak hava kirliliğine karşı etkili çözümler arasında bulunacağı düşünülmektedir.

Elektrikli araçların, küresel ısınmayla mücadele konusunda üretim teknoloji sayesinde büyük destek olacağı düşünülmektedir. Güvenli sürüş deneyimleri ve sunacağı yüksek konforla benzerlerini geride bırakarak popülaritesini yeniden artırdığı gözlemlenmektedir. Elektrikli araç kiralama konusunda hemen 5sCarRental desteği alabilirsiniz. Güvenli, konforlu ve düşük tüketimli araçlarıyla yanınızda olacağından emin olabilirsiniz. Firma, yılların deneyimiyle, müşteri memnuniyeti kazanmanın en doğru yolunun iş prensibi ve güven ilkesiyle çalışmaktadır. 

 

Elektrikli Araçların Avantajları

Elektrikli araçlar 19.yy sonlarına doğru piyasaya sürülerek 20.yy ilk yıllarında yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Dünyanın pek çok ülkesinde hükümetler destek amacıyla vergilerini düşürmekte ve ek bütçelerle Elektrikli ve Hibrit araçların üretimine destek vermektedir. Çin Elektrikli otomobil üretimini artırabilmek için 15 milyar Dolar ayırabileceğini duyurdu. ABD Elektrikli araçların üretimini yükseltmek ve batarya üretimini desteklemek amacıyla 2.4 milyar Dolar bütçe ayırmış bulunmaktadır.Elektrikli araçların avantajları arasında;

-Karbon emisyonunu düşürerek, yerel hava kirliliğini azaltmak,

-Sesiz çalışarak huzurlu sürüş deneyimi sunar. Kullanım kolaylığıyla herkesin tercih edebileceği bir araçtır.

-Petrol zengini ülkelere bağımlı kalmaktan ülkeyi kurtarır.

-Güçsüz ülkelerin üzerindeki petrol fiyatları baskısını azaltır.

-Konforlu ve güvenli sürüş sağlar. Ankara havalimanı araç kiralama tanışma adresiniz olarak çalışmaktadır.

-Hibrit modeller büyük marka ve modellerin üretim bandında git gide artmaktadır.

-Egzoz salınımı yapmadığından muayene zorunluluğu da bulunmamaktadır.

-Yakıt tüketiminin az olmasına bağlı olarak sık servis ihtiyacı bulunmuyor.

-Kablolu- kablosuz şarjlı modellerle daha konforlu sürüşler yapabilirsiniz.

 

 Elektrikli Araçların Dezavantajları 

-Elektrikli araçların pek çok avantajları yanında düşünülmesi gereken başka faktörler de bulunmaktadır.

-Bu konuda ilk sırayı yetersiz şarj istasyonları almaktadır.

-Batarya fiyatlarının yüksek olması, 2010 yılından sonra Lityum & İyon bataryalar kullanmaktadır.

-Bataryaların yüksek fiyatlarına bağlı olarak satışları düşmüş bulunmaktadır.

-Yüksek maliyetli bataryalar ve yetersiz şarj istasyonlarından dolayı düşen satışların, üretimleri arttırıldıkça fiyatlarının düşeceği beklenmektedir.

-Hükümetler çevreye duyarlı politikalar üreterek şarj istasyonlarını artırdıkları oranda elektrikli araç üretimi ve kullanımı da yaygınlaşacaktır.

 

Elektrikli Araçlar Ne Kadar Mesafe Kat Eder?

Elektrikli araçlar, petrol türevi yakıt ihtiyacı olmayan, Lityum, İyonlu pil setleriyle ya da benzer desteklerle çalışan araçlardır. Elektrikli araç çalışma sistemi, motora batarya desteğiyle güç aktarılmasına dayanmaktadır. Hibrit araçlarla da farklı üretim teknolojisine sahiptir. Hibrit araç modelleri, elektrik motorunun çalışabilmesi için Dizel motorla desteklenmesi gerekmektedir. Hibrit model araçlar da çevreye duyarlılığı yanında kendi kendini şarj edebilme özelliğiyle de öne çıkmaktadır. Elektrikli araçların ne kadar mesafe kat edeceği kullandığı batarya gücüne bağlı olarak değişmektedir.

 

Elektrikli Araçlar Nasıl çalışır?

Elektrikli araçlar, ileri teknoloji ürünleri olarak sessiz ve kolay çalıştırılabilmektedir. Fosil yakıtlı araçlarda olduğu gibi motor ısınma süreci vs. bulunmamakta hareket et ve kalk komutuyla kullanılabilmektedir. Bünyesinde bulunan hareketli parça sayısının az olması büyük avantajdır. Doğru akım ya da alternatif akımla çalışan türleri bulunmaktadır. Buna rağmen üreticiler alternatif akımlı versiyon tercih ederek üretmeye devam ediyorlar. Sessiz çalışma teknolojisi, tekerlekler ve motor arasında enerji transferini gerçekleştiren güç aktarma ünitesi sayesinde kolaylıkla çalışabilmektedir. Ankara havalimanı araç kiralama ihtiyaçlarınızda hemen iletişim kurarak 5sCarRental firmasından yardım alabilirsiniz. İleri teknoloji ürünü elektrikli araçlar arasından yüksek model ve marka araçlar tercih ederek keyifle kullanabilirsiniz.

 

5S CarRental Hibrit & Elektrikli Araç Yapılanması

5S CarRental olarak 2022 yılı içerisinde tüm çalışanlarımızın araçları ve araç filomuzun %20'sini hibrit & elektrikli araçlara dönüştürme hedefimiz bulunmakta olup doğal sürdürülebilirliğe katkı sağlamaya devam ediyoruz. Ayrıca tüm şubelerimizin filosunda hibrit & elektrikli araçları kolaylıkla kiralayabileceğinizi unutmayın. Elektrikli araçlarımızı https://5scarrental.com/araclar adresimizden inceleyebilir anlık olarak araç kiralama hizmetinden faydalanabilirsiniz.