El Konulan Ehliyet Ne Zaman Geri Alınır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama El Konulan Ehliyet Ne Zaman Geri Alınır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

El Konulan Ehliyet Ne Zaman Geri Alınır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama


El Konulan Ehliyet Ne Zaman Geri Alınır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

El Konulan Ehliyet Ne Zaman Geri Alınır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak ehliyete hangi durumlarda el konulduğu ve merak edilen el konulan ehliyet ne zaman geri alınır sorusunun cevabını bu bloğumuzda yer verdik. Peki el konulan ehliyet ne zaman geri alınır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edin. 

 

Sürücü belgesine (ehliyet) el konulması çok ciddi bir yaptırımdır. Türkiye'de bir takım ihlaller için sürücü belgelerine el konulacak. Bildiğimiz kadarıyla, bu durumda, sürücü ehliyeti almak için gereken yasal prosedürler ile ilgilidir. Ehliyet sahibi olmamak insanlar için büyük bir dezavantaj olabilir. Sürücü ehliyetine hızlı ve etkili eylemlerle el konulduğunda, sürücü ehliyetinin iptal edilebileceği unutulmamalıdır.

 

Bu yazı da, sürücü ehliyetine hangi durumlarda el konulacağı, el konulan ehliyete itiraz etme yolu nedir, ehliyetini süreden önce geri çekmenin mümkün olup olmadığı ve bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi bazı sorulara cevap vereceğiz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak konuyla ilgili diğer önemli detaylara da değineceğiz. Kanun ve yönetmeliklere ve başvuru formun da yer alan formlara uygun olarak açıklama yapacağız. Konu çok önemli olduğu için yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.

 

 Ceza Puanı Nedir?

 

Örneğin Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmasından bir araç kiraladınız. Trafikteki herhangi bir hata size para cezası veya ceza puanı olarak iade edilecektir. Yolda ehliyetsiz araç kullanmak veya kırmızı ışıkta geçmek gibi nedenlerle 1 yıl içinde 100 puana ulaşırsanız ehliyetinize el konulacak. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak sürücü ehliyetine sahip olmamanın 10 puan, kırmızı ışığı ihlal etmenin 20 puan anlamına geldiğini hatırlatmak istedik.

 

 100 Puan Cezası Aşılırsa Ne olur?

 

100 puanlık cezaya 1 yıl için de ilk kez ulaşırsanız 2 ay süreyle ehliyetinize el konulur. Bu sürenin sonunda ehliyetinizi geri alabilirsiniz. Yılda iki kez 100 puanı aşmanız halinde ehliyetinize 4 ay süreyle el konulacak, psikolojik ve teknik testlere ve psikiyatrik muayenelere tabi tutulacaksınız. Muayene ve değerlendirmeden sonra sürücü ehliyetinizi ve sürücü bozukluğunun olmadığını kanıtlayan bir belge ile birlikte geri alabilirsiniz. Aynı yıl içinde üçüncü kez 100 puanı aşmanız halinde ehliyetinize süresiz olarak el konulacaktır. Bir para cezası nedeniyle sürücü belgesine el konulması halinde, Trafik ve Otoyol Yasası uyarınca 1.407 TL cezasına çarptırılacaktır. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarından kiraladığınız araç ile de ehliyetinize ceza puanı uygulanacaktır.

 

 Ölüme Sebebiyet Veren Trafik Kazasına Karışmış Olmak

 

Sürücünün bir trafik kazasında ölümcül bir hata yaptığı tespit edilirse, sürücü ehliyetine bir yıl süreyle el konulur.

 

 Uyuşturucudan Dolayı Ehliyete El Konulması

 

Bağımlılık yapan uyarıcılar (marihuana, bonzai, hap vb.) Veya uyuşturucu kullanarak yakalanan sürücülere 5 yıl 4660₺ para cezası verilecek.

 

 Stajyer Sürücünün Ehliyetine El Konulması

 

Yeni yönetmeliğe göre yeni ehliyet alan sürücüler iki yıllığına aday olarak kabul edilecek. Bu dönemde işledikleri trafik ihlalleri, ehliyetlerinin ellerinden alınması anlamına geliyor.

 

 Ehliyetin Geçerlilik Süresinin Dolması

 

Her lisansın kategorisine göre belirli bir kullanım süresi vardır. Bu sürenin sonunda sürücü yeniden ehliyet vermelidir, aksi takdirde sürücü ehliyetine el konulacak ve para cezası uygulanacaktır.

 

 Sürücünün Sağlık Durumunun Bozulduğu Tespit Edildiğinde

 

Sürücü belgesi alacak kadar sağlıklı olan sürücüler bir süre sonra sağlık durumu kötüye gidebilir. Bu durumda sürücü ehliyetine el konulacak. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olarak sağlık kontrollerinde tekrardan sağlıklı durumda gözüken sürücülerin ruhsatlarını geri alabileceklerini belirtmek isteriz.

 

 Hız Sınırının Aşılması

 

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok sürücünün hız limitleri konusunda bir vurdum duymazlığı bulunmaktadır. Bu durum kazalara da yol açabilir. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmaso olarak hız sınırının% 30'unu aşar ve ihlali 1 yıl içerisinde 5 defa tekrarlarsanız 1 yıl süreyle ehliyetine el konulacağı konusunda sizleri bilgilendirmek isteriz. Bu sürenin sonunda psiko-teknik bir testten geçilerek sürücü profesyoneli bir doktorun onayı alınmalıdır.

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama dahil 10 lokasyonda araç kiralama hizmet veren 5s CarRental en son model araçlardan oluşan geniş araç filosuna sahiptir. Sınırsız km, teslimatta ödeme ve ücretsiz rezervasyon imkanı veren firmamız ile en yeni model araçları kiralayarak konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz.