El Freni Lambası Neden Yanar? El Freni Lambası Neden Yanar? - 5sCarRental

Blog

El Freni Lambası Neden Yanar?


El Freni Lambası Neden Yanar?

El Freni Lambası Neden Yanar?

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak sürücülerin merak ettiği el freni lambası neden yanar? sorusu hakkında bir yazı ele aldık. Peki el freni lambası neden yanar? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Gösterge paneli, güvenli bir sürüş için oldukça önemlidir. Buradaki uyarıların ne anlama geldiğini bilmek son derece önemlidir. Buradaki uyarılar arasında belki de en az bilineni el freni uyarı ışığıdır. Eğer gösterge panelini iyi bilirsek, el freni lambası neden yanar? sorusunun ilk aşamasını başarı ile geçebiliriz. 

 

 El freni lambası neden yanar? 

 

İki kilometre yol aldınız; ancak gösterge panelindeki ışık hala yanmaya devam ediyor. Her ne kadar çok bilinmese de el freni lambasının yanması hafife alınmaması gereken bir uyarıdır. 

 

El freni çekili olmadığı halde el freni lambası neden yanar?  Aracınızı park ettiğinizde ve el frenini çektiğinizde uyarı etkinleşir. Aracınızı çalıştırıp el frenini indirdikten sonra bu uyarının devre dışı kalması gerekecektir. Ancak eğer el frenini indirdiğiniz halde bu uyarı ışığı sönmüyor ise bir sorun var demektir. 

 

Bu şekilde araç kullanmak fren sisteminin düzgün çalışmadığı anlamına da geleceğinden oldukça dikkatli olmanız gerekir. El freni lambasının yanması oldukça ciddi sorunlar doğurabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda ilk yapmanız gereken şey, aracınızı park edebileceğiniz iyi bir yer bulmak olacaktır. 

 

El freni lambası neden yanar? sorusunun yanıtını bulabilmek adına aracınızı güvenli bir yerde durdurduktan sonra motor kaputunu açmanız gerekecektir. Motor kaputunu açtıktan sonra fren hidroliğinin seviyesini kontrol etmeniz gerekecektir. Eğer hidrolik sıvısının seviyesinde azalma söz konusu ise bu sıvıdan ilave etmeniz gerekecektir. 

 

Hidrolik sıvısını doldurduktan sonra aracınızı çalıştırınız. Eğer sorun hidrolik sıvısının eksilmesinden kaynaklanıyor ise doldurduktan sonra bu ışığın artık sönmesi gerekecektir. Ancak ışık sönmüyor ise, hidrolik sıvısını da eklediğiniz halde el freni lambası neden yanar? 

 

 Bunun sebeplerinden bir diğeri aracınızın fren sisteminde yaşanan bir sızıntı olabilir. Bu durumda yapmanız gereken otomobiliniz yetkili servisi ile irtibata geçmeniz olacaktır. Bu şekilde araç kullanmak, daha önce de belirttiğimiz üzere çok ciddi sonuçlar doğurabilecektir. 

 

El freni uyarı lambasının yanmasının bir diğer nedeni ise hatalı bir temas ve/veya sıvı deposunda yer alan şamandıranın hatalı çalışması olabilecektir. 

 

Sıvı deposundaki şamandıranın olması gerektiği gibi çalışmaması durumu, daha çok kullanım yaşı fazla olan araçlarda görülmektedir. Bu durumun ortadan kaldırılabilmesi için şamandıranın değiştirilmesi gerekecektir. 

 

Yanlış temas durumunda ise, bu durumun giderilebilmesi için fren hidroliği kapağına giden kablolardan birini ayırabilirsiniz. Bu işlem sonrası uyarı ışığının sönmüş olması gerekecektir. El freni lambası neden yanar? konusuna ilişkin tüm bilgiler yukarıda aktarılmıştır. 

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

www.5scarrental.com.tr adresinden İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama kapsamında hizmet veren tüm araçlarımıza ulaşabilirsiniz.

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama kapsamında ulaştığınız bu firmaları karşılaştırabilir ve sizin için en uygun fiyatlarla araç kiralayabilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama sayesinde kiraladığınız aracı herhangi bir koşul olmaksızın iptal edebilme şansına sahipsiniz. Bu sayede kullanmayacağınız araç için boş yere para ödememiş olursunuz. 

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ile araç sınıfına, araç markasına, yakıt tipi ve sürüş tipine göre seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

 

 İzmir Adnan Menderes havalimanı araç kiralama dahilinde oldukça geniş kapsama sahip araçların bulunduğu listeden istediğiniz aracı seçmeniz mümkündür. Her türlü bakım hizmeti düzenli şekilde yerine getirilen araçları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

 İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama kapsamında gereken belgeler de aşağıda belirtilmektedir.