Egzozdan Siyah Duman Neden Çıkar? – Ucuz Araç Kiralama Egzozdan Siyah Duman Neden Çıkar? – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Egzozdan Siyah Duman Neden Çıkar? – Ucuz Araç Kiralama


Egzozdan Siyah Duman Neden Çıkar? – Ucuz Araç Kiralama

Egzozdan Siyah Duman Neden Çıkar? – Ucuz Araç Kiralama

 

Ucuz araç kiralama hizmeti de veren 5s CarRental olarak bloğumuzda egzozdan siyah duman neden çıkar? sorusunun cevabını veriyoruz. Peki egzozdan siyah duman neden çıkar? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

 Araba egzozdan neden siyah duman çıkarır?

 

İlk olarak egzozdan siyah duman neden çıkar? sorusu sorulduğunda bunun ilk yanıtı aracınızın motoruna gereğinden fazla yüklenirseniz siyah duman çıkışının olağan bir durum olduğu söylenebilir. Çünkü aracınıza çok fazla yüklendiğiniz an kullanılan yakıta hava da karışır ve bu halden dolayı araba siyah duman çıkarır. Yakıtın çeşidi değiştirilse dahi motora yüklendiğiniz an araç tekrardan siyah duman çıkaracaktır. Çünkü bu hal yakıt çeşidiyle değil yakıt hacmiyle ilgilidir. Egzozdan siyah duman neden çıkar? sorusunun bir başka sebebi ise motorun hava filtrelerinin tıkanmasıdır. Bu halde de yeteri kadar hava gitmeyeceğinden dolayı yanma işleminde zorlanma olur.

 

Bununla da araba siyah duman çıkarır. Bir başka Egzozdan siyah duman neden çıkar? problemi de enjektörlerin tıkanmış olmasıdır. Buna ek olarak enjektörlerde herhangi bir kötüleşme varsa da arabalar siyah duman çıkarır. Çok az ya da çok fazla enjektör basıncının olması ile hava yanma işlemine karışamaz ve bundan dolayı arabalar siyah duman çıkarır. Egzozdan siyah duman neden çıkar? sorusunun son cevabı ise aracın benzinine yağ karışması neticesi ile yağ yakımı varsa da arabalar siyah duman çıkarır. Tüm bu sebeplerin hangisinin egzoz dumanının siyah olmasına neden olduğunu öğrenebilmek için ise aracınızı bir tamirciye ya da araç servisine götürebilirsiniz.

 

 Arabanın egzozundan siyah duman çıkmasının sebepleri nelerdir?

 

1 : Ani Hızlanma ve Yüksek Devirlerde Siyah Duman Atması : Bu tip siyah duman problemleri aracın fazlaca zorlanması ile ilgili olabilir. Araç gaz pedalından aldığı tepkiler ile hava yakıt karışımını ayarlar. Ani olarak yapılan hızlanmalar veya gaza basıldığında aracın siyah duman çıkarması tipik bir yakıt yanma sorunudur. Ani olarak gönderilen fazla yakıt ve havanın bir bölümü tam olarak yakılmadan atılır ve bu durum siyah duman olarak araç egzozundan dışarı atılır.

 

2 : Egr Arızaları : Bu bölümde gelişebilecek bir arıza halinde araçlarda siyah duman çıkarma artışları ve dengesiz çalışma halleri görülebilir.

 

3 : Yakıt Sistemi Arızaları : Aracın pompa çalışanı ve enjeksiyonları gibi yakıt sistemi parçalarında oluşabilecek olası hasarlar, aracın yakıt yanma kalitesini düşürecektir. Bu halde araçta performans düşüşü, tekleme, rölantide bozulmalar ile beraber duman sorununu da beraberinde getirir. Tüm yakıt sistemi bölümlerinin kontrol edilmesi probleminizin düzelmesini sağlayabilir.

 

 Bu bölümde Egzozdan siyah duman neden çıkar? sorusunun nedenleri verilmiştir.

 

 Siyah Duman Çıkmasının Diğer Sebepleri

 

Bunlara ek olarak Egzozdan siyah duman neden çıkar? sorusunun başka yanıtları da bulunmaktadır. Bunlar hava durumu ve yakıt kullanımı olarak karşınıza çıkar. Yukarıda verilen bilgilerle Egzozdan siyah duman neden çıkar? sorusuna yanıt bulunmuştur.

 

Ucuz Araç Kiralama

 

Bir araç kiralama firması, genel olarak birkaç saat ila birkaç hafta arasında değişen kısa zamanlar için araç kiralayan bir firmadır. Genel olarak birden çok yerel bayiden oluşurlar ve kullanıcılarının kiraladıkları araçları farklı bir bayiye teslim etmesine imkan sağlarlar.

 

Araç kiralama firmaları çoğunlukla havalimanı veya yoğun şehir alanları yakınlarında bulunur ve genel olarak çevrim içi rezervasyonlara izin veren bir web sayfasıyla desteklenir. Araç kiralama hizmeti veren bayiler, uyguladıkları rezervasyon işlemleri ile hemen hemen dünyadaki tüm havaalanlarına ve şehirlere yayılmış bir ağa sahiptir.

 

Araç kiralama, günlük olarak kiralama ve uzun zaman olarak kiralama olarak ikiye ayrılabilir. Günlük olarak yapılan kiralamada havalimanları ve turistik gayeler ağırlıklı olmaktadır. Ucuz araç kiralama ise uzun dönem olarak karışınıza çıkmaktadır. Ucuz araç kiralama yöntemleri ise farklı yollarla yapılabilmektedir. Alt kısımda yer alan başlıkta ise ucuz araç kiralama yöntemlerinden bahsedeceğiz.

 

 Ucuz Araç Kiralama

 

En ucuz araç kiralama zamanı kış ayları, en pahalı araç kiralama zamanı ise yaz mevsimidir. Bunun yanı sıra ise bayramlarda ve özel günlerde ucuz araç kiralama imkanı düşüş göstermektedir.

Aracı ne kadar uzun zaman kiralarsanız bedel düşmektedir bu yöntemle de ucuz araç kiralama yollarından birini kullanmış olursunuz. Kısa süre için kiralanan araçlarda ise ödenen tutar ile 1 aylık kiralanan araçlarda ödenen tutar oldukça farklılık göstermektedir.

 

Buna ek olarak aylık araç kiralama yapılacağı an farklı rent a car bayilerinden uzun dönem indirimli fiyat isteğinde bulunarak ucuz araç kiralama yöntemini kullanabilirsiniz.