Egzozdan Neden Mavi Duman Çıkar? Egzozdan Neden Mavi Duman Çıkar? - 5sCarRental

Blog

Egzozdan Neden Mavi Duman Çıkar?


Egzozdan Neden Mavi Duman Çıkar?

Egzozdan Neden Mavi Duman Çıkar?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralamaolarak egzozdan neden mavi duman çıkar? sorusunun cevaplarını sizler için hazırladık. Peki egzozdan neden mavi duman çıkar? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Motor yağı araçla motor arasındaki dengeyi sağlayan bir kimyasal sıvıdır. Sürtünen yüzeylerde kayganlık sağlayarak aşınmalarını önler. İyi marka yağ kullanıyor olsanız dahi, önceden kalan partiküller yağ rengini değiştirebilir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama bünyesindeki bütün araçların gereken kontrollerini yaparak sorunsuz kullanım sağlıyor. Araçların teknik donanım kontrolleri, yakıt kalitesi ve bakımlarını özenle takip ediyor. Güvenli hizmetle müşterilerine kusursuz servis sunumları yapıyor. Motor yağı kararması bazı durumlar ve süreler için normal sayılabilir. İyi marka yağ kullanılması önemlidir.

 

 Araçlarda Egzozdan Neden Mavi Duman Çıkar?

 

Araçlarda çalışma esnasında ya da duran aracın ilk çalışma halinde çıkan duman renkleri mutlaka dikkate alınmalıdır. Peki egzozdan neden mavi duman çıkar? Motorlu araçlarda mavi duman çıkışının tek bir nedeni olmayabilir. Egzozdan neden mavi duman çıkar? sorusuna açıklık getirmek gerekirse; eğer aracınız park halindeyken ilk çalıştırdığınızda mavi duman veriyorsa, motorla ilgili bir sorun olabileceğini düşünmelisiniz. Bu durumda mavi dumanla birlikte koku da çıkabilir. İlk olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti aldıysanız firmadan uzman desteği almayı düşünmelisiniz. Bu durumda; subap keçelerinden kaynaklanan bir sorun olabilir. Kızdırma bujilerinde oluşabilecek bir arızadan kaynaklanıyor olabilir. 

 

 Çalışan Araçta Mavi Duman

 

Aracın durduğu yerde ilk çalışma anında mavi duman çıkışı ve hareket halindeyken mavi duman farklı nedenlerle görülebilir. Her iki durumda da sorun olabileceği düşünülmelidir. Seyir halindeki araçtan mavi duman çıkışı, karter havalandırma sisteminde bir sorun olabileceğini düşündürür. Çalışan araçta egzozdan neden mavi duman çıkar? diye merak edenler için ise; şanzıman yağı kaynaklı sorun olabilir. Her şekilde bir uzman bilgisine ihtiyaç vardır. Olumsuzluklardan korunabilmek için acilen sorun çözülmelidir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olarak çalışma sistemlerinde tüm ayrıntılar dikkate alınır.

 

 Yağ Değişimi Hangi Sürelerde Yapılmalıdır?

 

Aracınız onarımdan çıkar çıkmaz yağ rengi karardıysa mutlaka kontrol edilmelidir. Eğer uzman kişi gerekli görürse yeniden değişmelidir. Egzozdan neden mavi duman çıkar? Mavi duman motorun yağ yakıyor olduğunu işaret eder. Arabalarda yağ renginin değişmesi de farklı nedenlere bağlı olabilir. Havalandırma sisteminde sorun olduğunu, aracın zor koşullarda çalışıyor motorun gereğinden fazla ısınmakta olduğunu anlatabilir. Ayrıca araçta kül oranı artarsa yağ kararabilir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama sizler için sorun oluşmasına meydan bırakmıyor.

 

 Arabalarda Duman Renkleri Ne İfade Eder?

 

Seyir halindeyken motorlu araçlarda egzozdan çıkan duman renkleri farklı olabilir. İzlenmesi gerekir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama tüm araçlarında dikkatle durumu kontrol eder. Genellikle mavi duman tek bir nedenden çıkmaz uzman görüşünden faydalanabilmek doğrudur. Egzozdan neden mavi duman çıkar? sorusunu açıkladıktan sonra egzozdan beyaz duman çıkma nedenlerini de değinelim. Beyaz duman yakıta su karışmış olabileceğini işaret eder. Siyah duman ise araca fazla yakıt doldurulduğunu buna bağlı olarak da hava ve yakıt karışımından siyah duman çıkar. Hangi şekilde olursa olsun aracın uzman desteğine ihtiyaç duyduğunu işaret eder. Egzozdan neden mavi duman çıkar? mavi duman aracına dikkat işaretidir.

 

 Hangi Sürelerde Yağ Değişimi Yapılmalıdır?

 

Yağ değişimi ve takibi çok önemlidir. İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama firması olarak herhangi bir olumsuzluk yoksa araçlarda 2000-3000 km kullanım sonrası yağ değişimini önermekteyiz.