Egzozdan Neden Alev Çıkar? Egzozdan Neden Alev Çıkar? - 5sCarRental

Blog

Egzozdan Neden Alev Çıkar?


Egzozdan Neden Alev Çıkar?

Egzozdan Neden Alev Çıkar?

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak merak edilen egzozdan neden alev çıkar? sorusu hakkında bir içerik hazırladık. Peki egzozdan neden alev çıkar? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Trafikte ve günlük yaşamda sıkça karşılaşılan durumlardan biride egzozdan duman çıkmasıdır. Tabi ki bu durumlarda birçok kişinin aklına egzozdan neden alev çıkar? sorusu gelir. Aslında bu sorunun cevabını İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketleri çok iyi bilmektedir.

 

Genelde sık karşılaşılan egzozdan neden alev çıkar? sorusunun cevabı için öncelikle bir benzinli araç lazımdır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak açıklamak gerekirse, ilk olarak silindir içerisinden yakıt basılır. Hava filtrelerinden taze hava emilir ve silindir içerisinde yol alır. Böylece egzozdan neden alev çıkar? Sorusunun ilk basamak cevabı alınır.

 

Emilen hava ile püsküren yakıtın karışması bu cevabın yarısıdır. İşleme devam eden İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketimiz bu aşamada dikkat olunmasını önerir. Çünkü artık araçtan alev ile çiğ yakıt karışımı bir madde çıkar. Karışımım piston tarafından sıkıştırılmasıyla egzozdan neden alev çıkar? sorusunun cevabı şekillenir.

 

Bujilerde karışımlar sıkışarak ateşler. Ateşlenen hava yakıtının yanması temel problemleri meydana getirir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketimizin verilerine göre en sık karşılaşılan araç problemleri arasında gösterilmektedir. Sonuç olarak egzozdan neden alev çıkar? sorusunun cevabına gelinirse eğer silindirdeki yanmaların atılım şeklidir. Ayrıca yapılan bu işlemler sonucunda patla ve alev görüntüsü de oluşmaktadır. Yapılan araştırmalara göre en çok gözlenen durumlar İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketlerinde karşılanmaktadır.

 

 Zengin Karışım Nedir?

 

Silindirin içindeki yakıtları yakmak için gereken yakıta zengin yalıt denir. Zengin yakıt kullanılmadığı durumlarda egzozdan neden alev çıkar? sorusuyla karşı karşıya kalınır. Bu oranlar ideal hava yakıt karışımları denmesinde fayda vardır. Gerekenden fazla yakıt girmesi hallerinde karışımın çıktısı artık zengin olur. Zengin karışım oldukça maliyetli ve masraflı olarak nitelendirilebilmektedir. Bu nedenle İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama tarafınca kullanımı sınırlandırılmıştır.

 

Zengin karışımın sık karşılaşıldığı durumlar fazla püskürten veyahut damlatan enjektörler olarak bilinmektedir. Ayrıca aşırı basınçlı yakıt pompası ve kirli hava filtreleri de bu gibi durumlar sebebiyet vermektedir. Maliyet ve motor sağlığı açısında dikkat edilmesi gereken önemli hususlardandır.

 

 Ateşleme Gecikmesi Nedir?

 

Pistonların sağlıklı çalışmasını etkileyen birçok durumun mevcut olduğu bilinmektedir. Bunlardan biri de zamanlamanın uyması denilebilir. Zamanlama hataları nedeniyle yanmanın gerçekleşmesinde hatalar meydana gelebilir. Bu durumda yakıtın gazlarla birlikte dışarı atılmasına neden olur. Ayrıca bu atım esnasında egzozdan bir miktar ateş çıkması da normal olarak karşılanmaktadır.

 

 Fakir Karışım Nedir?

 

Zengin karışımın tam tersi prensipte çalışır. Yani araç içerisine giren yakıt miktarında belirgin bir azalma gözlemlenir. Bu durumda araç performansında düşmelere neden olur. Özellikle eski model araçlarda eskiden sık tercih edilmesinden dolayı motor ömrünü kısaltır. Bu durum araçta kullanılan orijinal malzeme miktarını belirgin bir azalmaya neden olur.

 

Orijinal madde azalması sonucunda aracın değeri de düşer. Bu duruma neden olan başlıca unsur hava emme hattında meydana gelen deliklerdir. Sorunlu yakıt pompaları ve hatalı yakıt enjektörü de fakir karışıma sebebiyet verir. Her durumda araca zarar veren bu eylem sonucunda araçta ciddi sıkıntılar meydana gelebilir. Özellikle hayati durumların önüne geçilmesi için dikkat edilmelidir.

 

 Spor Otomobillerin Egzozundan Neden Alev Çıkar?

 

Çevre kuralları nedeniyle araçların egzozundan ateş çıkaran maddeler yasaktır. Fakat spor araçların hız kalitesini arttırmak ve motor gücünü bir anda maksimuma çıkarmak için şarttır. Unutulmamalıdır ki bu işlemler daha çok spor araçlarda kullanılır. Spor araçların motorları güçlü olduğu için bu işlemlerden çok etkilenmezler. Ticari araçların kullanmaması önerilir.