Egzoz Ölçümü Ne Zaman Yapılmalı? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama Egzoz Ölçümü Ne Zaman Yapılmalı? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Egzoz Ölçümü Ne Zaman Yapılmalı? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Egzoz Ölçümü Ne Zaman Yapılmalı? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Egzoz Ölçümü Ne Zaman Yapılmalı? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama 

 

Araçlarda egzoz ölçümü ne zaman yapılmalı sorusu Antalya Havalimanı araç kiralama ile araç kiralayan müşteriler ve sürücüler tarafından merak edilmektedir. Bu bloğumuzda araçlarda egzoz ölçümü ve araçlarda egzoz ölçümü ne zaman yapılmalı konusunda sizleri bilgilendirmek istedik.  

 

Araçların bakımında dikkat edilmesi gereken birçok önemli nokta vardır. Bakımlar ve kontroller düzenli olarak aksatılmadan yapılmalıdır. Aksi halde yolculuk esnasında beklenmeyen sorunlar meydana gelebilmektedir. Bu da can ve mal kayıplarına yol açabilmektedir. Sürücüler bu bakım ve kontrollerin zamanlarını kontrol etmelidirler. Ayrıca belirtilen bu kontroller uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Egzoz ölçümü de ihmal edilmemesi gereken konular arasındadır. 

 

Egzoz ölçümü kontrolleri konusunda Antalya Havalimanı araç kiralama sizlere güvenli hizmet vermektedir.

 

Egzoz Ölçümü Nedir?

 

Araçlarda egzoz ölçümü egzoz emisyonun ölçülmesine denmektedir. Bu nedenle egzoz ölçümünün ne olduğunu anlamak için öncelikle egzoz emisyonunun ne demek olduğu tam olarak bilinmelidir. Egzoz ölçümü hakkında Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti ile araç kiralayacaklar yetkililer tarafından bilgi alabilir.

 

 Egzoz Emisyonu Nedir?

 

Egzoz emisyonu, araçlarda yakıt yakımı sonucunda oluşan atıkların havayı kirletme oranıdır. Bu tanım havaya yayılan kimyasalları tanımlamak için yapılmaktadır. Emisyonun oluşması araçların birçok zararlı maddeyi parçalayarak çevreye attığının göstergesidir. Bu parçalanma hem gaz hem de katı olarak gerçekleşmektedir. Bu atma işlemi ise egzoz yolu ile gerçekleşmektedir. Egzoz emisyonu konusunda Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız 5s CarRental arabaların bakımlarını tam ve zamanında gerçekleştirmektedir. 

 

Her aracın bu tür bir atık atma işlemi gerçekleştirdiği düşünüldüğünde dünya üzerinde araçların yaydığı kirliliğin ne kadar fazla olduğu anlaşılabilir. Ancak günümüzde bu tür sorunların da önüne geçilmeye başlanmıştır. Çeşitli markaların hibrit modelleri ile karbondioksit salınımı aza indirgenmektedir. Düşük emisyona sahip araçlar giderek daha da fazla tercih edilmektedir. Böylece otomobillerin ürettikleri ve çevreye yaydıkları zararlı gazların önüne geçilmeye başlanmıştır. 

 

Egzoz Emisyonu Nasıl Ölçülmektedir?

 

Egzoz emisyonun ölçümü, araçların dışarı verdiği atıkların seviyesinin kontrol edilmesi açısından belirli aralıklarla yapılmalıdır. Bu nedenle egzoz emisyonu testi çok önemlidir. Araçların çevreye etkilerinin en aza indirgenmesi amaçlanmaktadır. Egzoz emisyonunun ölçümü konusunda Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti veren 5s CarRental’a güvenebilirsiniz.

 

Emisyon testi ile araçların trafiğe çıkabilip çıkamayacakları da belirlenmektedir. Araçların egzoz emisyonları iki farklı durumda iki kez ölçülmektedir. Bunlar rölantideyken ve yüksek devirdeykendir. Eğer ölçüm sonucunda elde edilen değerler belirli aralığın içinde ise araç, emisyon ölçüm pulu almaktadır. Eğer araçtan çıkan zararlı atıklar belirlenen düzeyin üzerinde ise araç sınıfta kalmaktadır. Bu tür araçlar en yakın zamanda sorunun giderilmesi için muayeneye götürülmelidir.

 

Bu testi geçen araçlar yalnızca çevreye daha az zarar verememektedir. Bunun yanı sıra bireysek olarak da faydası bulunmaktadır. Bu tür araçlar daha az yakıt harcamaktadırlar. Testi geçemeyen araçlar çevreye daha çok zarar vermektedirler. Daha çok yakıt da tüketmektedirler. Ayrıca testi geçememiş kişiler trafiğe çıktığında büyük cezalara maruz kalmaktadırlar. Eğer araç sahibi bu testi yaptırmamış ise periyodik olarak gerçekleşen araç muayenesinden de geçememektedir. Bu da aracın ağır kusurlu sayılmasına sebep olmaktadır. 

 

Aracınızın çift yakıtlı olması durumunda iki farklı yakıt tipi için de ayrı testler uygulanmaktadır. Hibrit araçlar, elektrikli araçlar, hidrojen yakıtlı araçlar ise bu testten muaf tutulmaktadır. Her tür sorunuz için Antalya Havalimanı araç kiralama firmalarından 5s CarRental ile iletişime geçebilirsiniz. Buradan temin edeceğiniz araçların kontrolleri mevcuttur.

 

Egzoz Ölçümü Ne Zaman Yapılmalıdır?

 

Egzoz ölçümlerinin periyodu araçların türüne göre değişiklik göstermektedir. Hususi ve resmi otomobillerde ilk muayenenin yapılması için araç üç yaşını doldurmalıdır. Bu üç yılın ardından her iki yılda bir testin uygulanması gerekmektedir. Egzoz ölçümlerinin sıklığına Antalya Havalimanı araç kiralama tarafından dikkat edilmektedir.

 

 Ticari araçlarda ve diğer tüm motorlu araçlarda egzoz testi her yıl uygulanmalıdır.

 

 Egzoz Ölçümü Nerelerde Yapılmaktadır?

 

Egzoz ölçümleri uygun ve güvenilir yerlerde Antalya havalimanı araç kiralama tarafından yaptırılmaktadır. Egzoz ölçümü 81 ilde de bulunan TÜRKTÜV Araç Muayene İstasyonlarında yapılmaktadır. Bu kuruluş uluslararası standartlarda hizmet vermektedir.