Egzoz Neden Su Damlatır? Egzoz Neden Su Damlatır? - 5sCarRental

Blog

Egzoz Neden Su Damlatır?


Egzoz Neden Su Damlatır?

Egzoz Neden Su Damlatır?

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak egzoz neden su damlatır? sorusu konusunda sizleri bilgilendirmek istedik. Peki egzoz neden su damlatır? Detaylar bloğumuzda.

 

Arabaların rölantide olduğunu gördüğünüzde, zaman zaman egzoz gazlarından su sızdığını fark etmiş olabilirsiniz. Peki Egzoz neden su damlatır? Egzozdan su gelmesi normaldir. Motor bazen egzoz gazından su atabilir. Su bir damla damlayabilir. Sabah ortaya çıkan bu su damlaları sorun değil. Motor dizel yakıtı ilk kez kullanmaya başladığında, onu egzoz gazından kısmen çıkarır. Egzoz neden su damlatır? konusunu daha detaylı bir şekilde inceleyelim. Motorda biraz nem kalabilir. Motor yavaşça ısınırken egzozdan dışarı atılır. Bu noktaya kadar normaldir. Soğutma sisteminde hava kalırsa, motor aşırı ısınırsa ve genleşme kapağında bir arıza varsa, motor contası hasar görebilir. Hepsinden kötüsü, aşırı ısınmadan dolayı motordaki conta erir ve bozulur. Conta, basınç altında kalıp işlevini kaybederse, su basıncında sorun vardır.

 

Soğutma sıvısı yanma odasında karışır. Su daha sonra motor yağına karışabilir ve egzozdan dışarı çıkabilir. Motorun sağlığına zararlı olan durum, bu gibi durumlarda motorun suyu azaltmasıdır. Bu gibi durumlarda müdahale gereklidir. Bu, kaçınılmaz hasara neden olabilir. Conta hasar görürse, egzozdan su çıkar. Yağa su eklenirse yağ bozulmaya başlar. Bu durumda motor istendiği gibi yağlamaz. Daha sonra, motorun belirli parçalarının yağlanmaması veya yağlanmaması nedeniyle sorun artar. Motordan kısa mesafelerde egzoz gazından sızan su normal kabul edilir. Motordaki ayarlar genellikle sıcak koşullar için yapılır. Motor soğuksa tutarsızlık normaldir. Termostatla ilgili bir sorun varsa, motor suyu ısıtmayabilir. Derhal ele alınmalıdır. Egzoz neden su damlatır? merak edenler için konuyu daha detaylı incelemeye devam edelim.

 

 Silindir Kapak Contası Sebebi İle;

 

Bazı araçlarda egzozdan gelen su sızıntısından üst kapak contası sorumlu olabilir. Araç kapak contası, motordaki su ve yağı ayırmaya yarar. Bir conta aşınma, aşınma veya aşırı ısıya maruz kalma nedeniyle işlevini kaybettiğinde, su motor yağı ve diğer bileşenlerle karışabilir. Bu gibi durumlarda aracın egzozundan su sızmasına neden olacaktır. 

 

 Conta Yüzünden Su Geldiği Nasıl Kesinleşir ;

 

Bu tür arızalarda su seviyesi genellikle düşüktür. Motorun ısı transfer sıvısı haznesinde yeterli su yoksa contayı kontrol edin. Ayrıca yağın suyla veya suyun yağla karıştırılması gibi nedenlerle belirtilir. Su kabındaki suyu kontrol edin ve içine yağ girip girmediğine bakın. Ayrıca conta yanması, araç performansı kaybı, rölanti bozuklukları, tekleme ve zayıf kavrama gibi etkilere de sahiptir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, arızayı derhal onarmanız önerilir.

 

 LPG/ Matot Yada Benzinin Kalitesi Yüzünden ; 

 

Yanma odasında hava-yakıt karışımının yanması sonucu oluşan yanma sırasında bir miktar su açığa çıkabilir ancak bu miktarın çok küçük olması ve gözle görülmemesi gerekir. LPG'li araçlarda bu daha yaygın olmakla birlikte, sorununuz kullandığınız yakıtla ilgili olabilir. Bu durum dizel araçlarda daha az görülür, ancak durumdan şüpheleniyorsanız akaryakıt satın aldığınız benzin istasyonunu veya markayı değiştirmenizi tavsiye edebilirsiniz. Sorun devam ederse, kaptana gösterdiğinizden emin olun.

 

 Yoğuşma Sebebi İle Su Damlaması ; 

 

Böyle bir duruma bir örnek verebiliriz. Soğuk günlerde elinize sıcak hava üflediğinizde eliniz bir süre ıslatılmış suda kalabilir. Ağzınızdan su akıyormuş gibi eliniz ıslanacak. Aynı şey araçlarda farklı şekilde olur. Egzoz gazlarından çıkan sıcak gazlar. Soğuk egzoz borularını ıslatır. Bu durum devam ederse baca gazından su akması ve damlaması gibi durumlara neden olacaktır. Bu pürüzsüz ve tamamen normal bir durumdur. Birçok araçta meydana gelebilir. Genelde kışın egzozdan su sızıntısı soğuk günlerde daha sık görülür. Yazın egzozdan su çıkması pek olası değildir. Bunun yoğunlaşmadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını nasıl anlarım; Genellikle uzun süre kullanımdan sonra alet kesilir. Üstelik bunun en bariz kanıtı, suyun ilk açıldığı kış aylarında temas etmesidir. Yine de, kontrol için bir ustaya danışmanızı tavsiye ederim. Egzoz neden su damlatır? sorusunun cevabını bu şekilde verebiliriz. 

 

 İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama da özellikle yaz aylarında en yoğun günlerine ulaşıyor. Bu dönemlerde havalimanında kiralık araç bulmak zor olsa da İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama acentesi bulunuyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama için istediğiniz zaman aralığını seçip, seçtiğiniz marka model üzerinden aracı takas edebilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ile İstanbul'da araç kiralayarak aracı başka bir yerde bırakma veya varışta iptal etme seçeneği ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama çok kolay. Uygun fiyatlı aylık araç kiralama seçeneklerine göz atabileceğiniz İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama dilediğiniz araca kolayca ulaşabilirsiniz.