Egzoz Gazı Emisyon Değeri Kaç Olmalı? – Ucuz Araç Kiralama Egzoz Gazı Emisyon Değeri Kaç Olmalı? – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Egzoz Gazı Emisyon Değeri Kaç Olmalı? – Ucuz Araç Kiralama


Egzoz Gazı Emisyon Değeri Kaç Olmalı? – Ucuz Araç Kiralama

Egzoz Gazı Emisyon Değeri Kaç Olmalı? – Ucuz Araç Kiralama

 

Ucuz araç kiralama hizmeti de veren 5s CarRental olarak egzoz gazı emisyon değeri kaç olmalı? diye merak edenler için bir içerik ele aldık. Peki egzoz gazı emisyon değeri kaç olmalı? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Egzoz emisyon ölçümü, çevreyi trafik egzoz gazının neden olduğu hava kirliliğinin zararlı etkilerinden korumak için egzoz gazındaki kirleticileri azaltmaktır. Egzoz gazı emisyon değerleri kaç olmalı? düşünüldüğünde bir sonucu olarak, egzoz emisyonları kanunda öngörülen seviyenin üzerinde olan araçlar hala bu ölçüme tabi değildir. Ek olarak, egzoz gazı emisyon değerleri kaç olmalı? ve aracın yakıtı ne kadar verimli tükettiğini gösterebilir. 

 

Özel ve resmi arabalar: Bu, ilk üç yılın sonunda ve daha sonra her iki yılda bir yapılmalıdır.

 

Diğer motorlu taşıtlar: Yılda bir kez birinci yılın sonunda ve bir sonraki yıl yapılmalıdır. 1979 ve öncesinde tarım ve ormancılık traktörleri, motosikletler ve motorlu bisikletler ile dizel araçlar, hibrit ve elektrikli araçlar ve hidrojen yakıtlı araçlar emisyon ölçüm prosedürlerinden muaftır.

 

 Ölçüm İçin Ne Gerekli Olan Belgeler

 

Sadece egzoz gazı emisyon değerleri kaç olmalı? ve ölçülecek aracın ruhsat ve trafik belgesini, motorlu taşıt egzoz emisyon izin belgesini ve T.C. kimlik numarası, ehliyet veya pasaportu gösteren kimlik kartını yanınızda getirmeniz yeterlidir. İlk kez egzoz emisyon ölçümü yapan araç sahibi egzoz gazı emisyon değerleri kaç olmalı? bilmeli, ilk ölçüm anında 7 TL'lik "motorlu taşıt gaz emisyon izni" satın alabilir.

 

 Ölçmeden Önce Neler Yapılmalıdır?

 

Egzoz delikleri ve çatlakları onarılmalı, egzoz gazı emisyon değerleri kaç olmalı?, bağlantı noktaları sağlam olmalı, "katalitik konvertörlü" araç dönüştürücüler iyi durumda olmalıdır. Egzoz sisteminde ortaya çıkabilecek bu ve benzeri sorunların giderildiğinden emin olun. Hasarlı egzoz sistemi olan araçların ölçümleri onaylanmaz. Egzoz sisteminde yukarıda belirtilen problem veya problemlerin varlığı ölçüm sırasında emisyon değerlerini belirtilen limitlerin dışında gösterir ve ölçüm sonuçlarını olumsuz etkiler. Aracınızın periyodik bakımı ve egzoz gazı emisyon değerleri kaç olmalı? sorusun cevabını bilmesi araç ölçüm sonuçlarını olumlu yönde etkiler. Egzoz emisyonu ölçümü yapılan araçların geçerli son ölçüm tarihi, EGZOZ EMİSYONLARININ ÖLÇÜMÜ RAPORU'na girilir. Henüz ilk geçerlilik süresi dolmamış olan yeni motorlu taşıtların ilk kez kaydedilen egzoz emisyonları ölçüm tarihleri, egzoz gazı emisyon değerleri kaç olmalı? bilmeli, ilk muayene ile aynı olacaktır.

 

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren egzoz emisyon ölçüm limitlerini karşılayan araçlar için PUL ve izinler verilmeyecek ve emisyon gazı emisyon ölçüm raporları hazırlanacaktır. Rapor araçta tutulmalıdır. Egzoz emisyon muayenesinden geçen tüm araçların egzoz emisyon muayene saatleri, yeterlilik belgesi üzerindeki üretim tarihine kendi muayene zamanları eklenerek belirlenir.

 

 Egzoz Gazı Testine Girmemenin Cezası Nedir? 

 

Egzoz gazı testi yaptırmamanın cezası 2020 yılı için 1.895 TL olarak belirlendi. Bu nedenle büyük miktarda para cezasının ödenmemesi için emisyon kontrol dönemlerinin kesintisiz yapılması ve izlenmeye devam edilmesi çok önemlidir. Muayeneyi araç tipinize göre belirlenen süre sınırları içinde yaparsanız 1.895 TL cezadan muaf olursunuz. Egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan ve uygun olmayan emisyon üreten motorlu araç sahiplerine 3.791 TL ceza kesiliyor. Belirtilen usul ve kurallara göre ölçüm alan istasyonlar 7582 TL para cezasına tabidir. Egzoz emisyon kontrol sistemi (katalitik konvertör, dizel partikül filtresi vb.) Çalışmayan veya devre dışı bırakılan araçlara 1.895 TL ceza uygulanır. İzinsiz ölçüm yapan ve sahte belge düzenleyen kişilere 15.166 TL para cezası verilir.

 

Kiralama süresinin fiyat üzerinde düşündüğünüzden daha büyük bir etkisi vardır

 

  Ucuz Araç Kiralama 

 

Araç kiralama maliyetlerini daha da düşürmek ve ucuz araç kiralama bir yolunu elde etmek için araç kiralama süresini uzatabilirsiniz. Bir günlük ucuz araç kiralama yapıldığı zaman, bir günlük ödediğiniz fiyat ile 30 günlük bir arabanın bir günlük fiyatı çok farklı olacaktır.

 

 Araç Kiralama Şirketinin Güvenilirliği 

 

Araç kiralama yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken ilk şey: ucuz araç kiralama bir araba kiralamak. Ardından marka, model, yakıt gibi konular da takip edildi. Araç kiralama mağdurlarını internette veya haberlerde duydunuz. Güvende olmak için, sadece profesyonel ve güvenilir ucuz araç kiralama firmalarıyla (Tasit.com gibi) işbirliği yapılan bir yerden araç kiralamanız, bu tür haberlerin konusu haline gelmemek ve gereksiz araç ödemeleri ödememek için önemlidir.

 

 Yakıt Tüketimi

 

Aracı seçip sigorta koşullarını okuduktan sonra sıra ucuz araç kiralama zamanı. Kiralanan bir otomobilde kiralama bedeli dışındaki tek giderler yakıt ve paralı yollar olacaktır. Tabii ki en büyük sorun yakıttır. Benzin istasyonundan çıkıp benzin istasyonuna gitmek istemiyorsanız, küçük motorlu araçları tercih etmenizi öneririz. 1.2 ve 1.0 hacimli benzinli motorlar özellikle şehir içinde yakıt maliyetlerini düşürecek ve istenilen performansı sağlayacaktır. Dizel araç kiralamak isterseniz 1,4 veya 1,6 litre motorlu araçlar sizin için daha uygun olacaktır. Biraz daha fazla performans istiyorsanız iki litrelik dizel araçlara göz atabilirsiniz. Otomatik şanzımanlı ucuz araç kiralama size rahatlık sağlayacaktır. Birçok araç kiralama şirketi otomatik şanzımanlı araçlar için ekstra ücret talep etmemektedir. Ancak kiralarken, otomatik şanzımanlı bir arabadan başka bir şey isteyip istemediklerini kontrol etmeye değer.