E-Pedal Nedir, Ne İşe Yarar? E-Pedal Nedir, Ne İşe Yarar? - 5sCarRental

Blog

E-Pedal Nedir, Ne İşe Yarar?


E-Pedal Nedir, Ne İşe Yarar?

E-Pedal Nedir, Ne İşe Yarar?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak E-pedal nedir, ne işe yarar? sorusu konusunda sizleri bilgilendirmek istedik. Peki E-pedal nedir, ne işe yarar? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

E-pedal nedir, ne işe yarar? diye merak edenler için E-Pedal, adından da anlaşılacağı üzere elektronik araçlarda özel bir pedal sistemidir. Normal 2 veya 3 pedal sistemine alternatif olarak, bu pedal sisteminde sadece bir pedal bulunur. E-pedal nedir, ne işe yarar? konusuna detaylı bir şekilde göz atalım. Sürücülerin hem aracın hızlanmasını hem de yavaşlamasını sağlamak için tek bir pedal ile yanıt verebildiği bu sistemde, aracın yavaşlamasını isteyen sürücüler ayaklarını pedaldan yavaşça çekmeye yetiyor. 

 

E-pedal nedir, ne işe yarar? sorusunun daha da açıklamak gerekirse, rejeneratif fren sistemlerine çok benzeyen bu teknoloji, daha güvenli, daha verimli ve daha konforlu sürüşü hedefliyor ve frenleme sırasında kaybedilen kinetik enerji aküyü şarj etmek için kullanılabiliyor. Nissan, son aylarda BMW i3, Volkswagen Golf ve Chevrolet Bolt EV'yi gördüğümüz E-Pedal sisteminde en iddialı atılımı gerçekleştirdi. 2018 yılında yola çıkacak olan E-Pedal sisteminin şimdiye kadar uygulanan en stabil sistem olduğu iddia ediliyor.

 

 E-pedal Nedir, Ne İşe Yarar?

 

Peki E-pedal nedir, ne işe yarar? Artık otomotiv dünyasında yeni teknolojilerle günlük karşılaşmaya şaşırmıyoruz. İlk aracın icadından bu yana hayatımızda büyük yer tutan araba pedal sistemleri, çok geçmeden bu teknolojinin içine çekilecek ve yerini tamamen yeni bir sisteme bırakacaktır. E-pedal adı verilen bu yeni teknoloji, tüm pedal sisteminde yapılabilecek tüm aktiviteleri tek bir pedala aktarıyor ve yakında tüm araçlarda mevcut olacak.

 

Aracı ilk kez çalıştırırken ve hızlandırırken, sürücü fren yapmak ve durdurmak için gaza ve fren pedalına basmalıdır. Elektrikli pedallı tek pedal kullanıldığında, araç hızlanır ve yavaşlar. Sürücü aracını frenlemek isterse, tek yapması gereken ayağını pedaldan çekmek. Araç hızla yavaşlayacak ve duracaktır. Buna rejeneratif frenleme teknolojisi denir. Bu teknolojileri sürdürülebilir ve sürdürülebilir bir şekilde geliştirmek, sürüşü daha güvenli ve daha keyifli hale getirmek için öncelikli bir süreçtir. Nissan'a göre, yeni geliştirilen elektrikli pedal şehir içi sürüş koşullarına% 90 uyumlu. Gelişimleri hala sürücülere yardımcı olacak bir teknolojidir.

 

 E-Pedal Kullanımı Nasıldır?

 

Pedal sistemleri şüphesiz araçlarda en çok kullanılan ve sürücülerin en yetenekli olması gereken kısımdır. Bildiğiniz gibi aracın hızını arttırdığınız veya azalttığınız bu sistem üç ana bölümden oluşuyor: gaz, debriyaj ve fren. Otomatik arabalarda debriyaj pedalı olmamasına rağmen debriyaj sistemi otomatiktir çünkü onsuz aracı hareket ettirme veya durdurma gibi en temel işler yapılamaz. Debriyaj pedalı, pedal sistemlerinin sol tarafında bulunur. Ana işlevi, vites değiştirmeye yardımcı olmak ve araç parçalarının hasar görmesini önlemektir.

 

Vites değiştirme işlemi sırasında, kuvvetin en az dörtte üçünü debriyaj pedalına uygulamak gerekiyor ve uzmanlar, bu pedala 10 saniyeden fazla güç uygulanmasının araca ciddi zarar verebileceğini söylüyor. İdeal süre 2-3 saniyedir. Debriyaj pedalının hemen yanında, pedal sisteminin merkezinde fren bulunur. Fren mekanizmasını harekete geçirerek aracı durdurmaya yardımcı olan fren pedalının aniden uygulanması aracın fren sistemlerinde kalıcı hasara neden olabilir. Normalde çok sert olan fren pedalına en iyi sağ ayağınızla hafifçe basmaktır. Sürüş sırasında gereksiz yere fren pedalına basılması veya ayağı basılı tutulması, fren balatalarının kullanım ömrünü kısalttığı için özellikle güvenlik açısından büyük risk oluşturmaktadır.

 

Son olarak, bir araç için en temel çalıştırma parçalarından biri olan gaz pedalına geçelim. Pedal sisteminin sağ tarafındaki gaz pedalına basmadan önce vites değiştirin. Yapı olarak diğer iki pedaldan çok daha hafif olan gaz pedalına basarak diğerlerinden çok daha hafif koşmanız bekleniyor.

 

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

Kiracı ve kiracıları bir araya getiren İstanbul Sabiha gökçen Havalimanı araç kiralama firmamız 5s CarRental saatlerinizi işgal edecek araç kiralama arama operasyonlarını kısa sürede çözer. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama, firmamız aynı zaman seri ilanlar kategorisinin yeni favorisi oldu. İstanbul'un doğal güzelliğini ve tarihini keşfetmeye çıkmadan önce İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama rezervasyonunuzu yaptırmalısınız.

 

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Nasıl Araç Kiralanır?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama için 5scarrental.com.tr adresinden aniyeler içerisinde seçilen model ve fiyat kategorisindeki bir kiralık aracı sunmaktadır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama en ucuz, promosyonlu ve indirimli seçenekler mevcuttur. Bu sayede sorunsuz bir şekilde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti alabilirsiniz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama  yapıldığında İstanbul'a gezi veya iş gezisi için gelenler için araç kiralama en iyi seçenektir.