Dünyanın En İlginç Trafik Kuralları – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog


Dünyanın En İlginç Trafik Kuralları – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak dünyanın en ilginç trafik kuralları konusunda bir içerik konu aldık. Keyifli okumalar dileriz. 

 

Dünyadaki kültürel farklılıklar gereği her ülkenin trafik kuralı da farklı olmaktadır. Bazı kurallar çok katı iken bazıları ise çok eğlenceli hatta komik olmaktadır. Bu kurallar şöyle sıralanabilir:

 

 • Japonya

 

Dünyadaki trafik kurallarının en naziklerinden biri olan bu kural tabii ki Japonya’da boy göstermektedir. Söz konusu bu kurala göre, arabalar yoldan geçerken kaldırımda bekleyen yayalara su sıçratamaz. Aksi halde yüklü miktarda trafik cezası ödemek zorundadır. 

 

 • Fransa

 

Fransa’da belki de dünyanın en ilginç trafik kuralları sıralamasında önemli bir yerde olacak bir trafik kuralı bulunmaktadır. Buna göre herkes aracında mutlaka bir alkometre taşımak zorundadır. Eğer alkometre olmadan polise yakalanılırsa yüksel oranla bir para cezası verilmektedir. 

 

 • Kıbrıs

 

Kıbrıs’ta dünyanın en ilginç trafik kuralları sıralaması arasında en katı ve acımasız denebilecek ancak harika bir amaca hizmet eden bir trafik kuralı bulunmaktadır. Bu kurala göre araç hareket halindeyken araçta bir şey yiyip içmek yasaktır. 

 

 • Danimarka

 

Danimarka’da belki de en ilginç trafik kuralı bulunmaktadır. Bu kurala göre, aracı hareket ettirmeden önce aracın altında biri olup olmadığı kontrol edilmelidir. Çünkü altında biri varken aracın hareket ettirilmesi durumunda yüksek miktarlı cezalar söz konusu olmaktadır. 

 

 Böyle bir durum olduğu için de sürücüler gerek kendi aracı gerekse 

 

 • Kaliforniya

 

Kaliforniya’da dünyanın en ilginç trafik kuralları arasında yer alan değişik bir kural vardır. Bu kurala göre, otoyollarda biraz olsun kestirmek yasaktır. 

 

 • Kanada

 

Başka bir ilginç trafik kuralı da Kanada’da mevcuttur. Buna göre, taksiye ağız kokusuyla binmek yasaktır. Yani yenilen yemekten sonra ağızdaki kokuyla taksiye binilemez. Taksicinin kokudan rahatsız olup kaza yapma ihtimali göz önüne alınmıştır. 

 

 • İsviçre

 

Bir diğer dünyanın en ilginç trafik kuralları sıralamasındaki ülke İsviçre’dir. Buradaki ilginç kurala göre, aracı park ettikten sonra el frenini çekmek zorunludur. Aksi halde polis memurundan ceza yenecektir.

 

 • Singapur

 

Singapur’da yayaya 50 m yaklaşılırsa ve bu tespit edilirse ceza verilmektedir.

 

 • Rusya

 

Bir başka dünyanın en ilginç trafik kuralları sıralamasındaki garip kural Rusya’dadır. Bu kurala göre, bir kişinin aracı kirliyse uyarı almaktadır ancak aracın kirliliğinden plaka gözükmüyorsa o zaman ceza yenmektedir. Hatta polis memuru ehliyeti almaya kadar işi götürmektedir.

 

 • Makedonya

 

Makedonya’da ise içkili olarak hatta içkili gözüken biri dahi, araç kullanamaz ve aracın ön koltuğuna bile oturamaz.

 

 • Güney Afrika

 

Güney Afrika’da dünyanın en güzel trafik kuralı bulunmaktadır. Bu kurala göre, her nerede olursa olsun bir hayvan sürüsüne, çobanı varsa çobana yol vermek zorunludur. Aksi halde yüksek meblağlı bir ceza söz konusudur. 

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak dünyanın en ilginç trafik kurallarını sizler için derledik.

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ile birlikte 8 lokasyonda hizmet veren firmamız 5s CarRental 2020 model araçlarla müşteri memnuniyetini ön planda tutarak en iyi hizmeti verme gayesindedir. Sınırsız kilometre, uygun araç fiyatları ve teslimatta ödeme avantajları sunan firmamızın 5scarrental.com.tr adresinden ücretsiz rezervasyon yaparak kolay bir şekilde araç kiralayabilirsiniz.