Dünyadaki En İlginç 7 Trafik Kuralı Dünyadaki En İlginç 7 Trafik Kuralı - 5sCarRental

Blog

Dünyadaki En İlginç 7 Trafik Kuralı


Dünyadaki En İlginç 7 Trafik Kuralı

1. ABD - California

Amerika Birleşik Devletleri, eyalet sistemi ile yönetilmektedir bunun da vermiş olduğu etki ile dünyadaki en sıra dışı trafik kurallarına sahip ülkelerden biri haline gelmiş olmaktadır. Özellikle ABD’nin California eyaletinde yol üzerinde dikkatli olmanız gerekiyor. Şayet polisler bir yayayı yol üstünde uyurken yakalarsa para cezası kesiyor. Suçun tekrarlanması durumunda hapis cezası bile verilebiliyor.

2. Manila

Nüfus sayısı hızlı bir şekilde artış göstermeye devam ettikçe ülkelerin trafik problemleride başa çıkılmaz bir hal alıyor. Manila’da ise sürekli yaşanan bu problem oldukça şaşırtıcı bir kural ile çözülmüştür. Plakalara göre arabaların girip giremeyeceği alanları belirleyen Manila yetkilileri, buna kodlama sistemi adını vermiş. Örnek olarak şayet plakanızın sonu 1 veya 2 ile bitiyorsa, Pazartesi günleri sabah 07.00, akşam 19.00 arasında aracınızı kullanamıyorsunuz.

3. Rusya

Tüm insanlar aracının temiz olmasını ister. Fakat doğal hava afetlerinden dolayı yağmur çamur derken aracımızı temizlemeye vakit bulamıyoruz. Öte yandan Rusyada yaşayan vatandaşlarının buna dikkat etmesi gerekiyor zira şayet Rusya’da yaşıyor ve birde araç sahibi iseniz, aracınızın temiz olmaması yüzünden ceza yiyebilirsiniz.

4. Danimarka

Trafiğe çıkmadan önce kontrol ettiğiniz ilk şey nedir? Lastik havası ya da farlarınız olabilir mi? Cevap bunlardan biri ise Danimarka’da yaşamıyor olma ihtimaliniz oldukça yüksek zira Danimarka’daki araç sahipleri ilk önce arabanın altında biri var mı diye kontrol etmek zorundadır.

5. Japonya

Yağmurlu günlerde yayaların en çok muzdarip olduğu şey arabalardan sıçrayan suların olmasıdır. Eğer siz de bu durumdan şikayetci iseniz bir sonraki evinizi Japonya’dan almakta fayda var zira ülkede bu duruma bağlı bir kural bulunuyor. Şayet bir yayanın yanından geçerken üzerine çamur ya da su sıçratırsanız trafik cezası ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Buna dayalı olarak ise araç sürücüleri aciliyeti olsa bile durmak veya hızını oldukça aşağılara düşürmektedir.

6. İskandinavya

Önceki Volvo araba modellerinin farının neden kapanmadığı ile ilgili bir neden muhakkak var. İskandinavya’nın yasalarına göre araba sürücülerinin farlarını kapatması tam anlamıyla yasaklanmış durumdadır. Tabi ki bu kuralın temelinde İskandinavya’nın güneş olmadan geçen kış aylarının büyük payı vardır.

7. ABD – Nevada

ABD’nin Nevada kentinin büyük bir kısmının çölden oluştuğu toplum tarafından bilinmektedir. Las Vegas’ı içerisinde yer alan eyalet ciddi derecede büyük olduğu için kimileri develer ile seyahat için kullanabiliyor. Fakat aman dikkat, polislere yol üstünde bu şekilde yakalandığınız vakit büyük bir para cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.