Drift Yapmanın Cezası Ne Kadar? Drift Yapmanın Cezası Ne Kadar? - 5sCarRental

Blog

Drift Yapmanın Cezası Ne Kadar?


Drift Yapmanın Cezası Ne Kadar?

Drift Yapmanın Cezası Ne Kadar?

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak merak edilen drift yapmanın cezası ne kadar? sorusu hakkında bir blog hazırladık. Peki drift yapmanın cezası ne kadar? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Türkçe'de "yana doğru" olarak tercüme edilen drift, viraj alırken aracın arka ucunu kontrollü bir şekilde kontrol ederek dönüş yapma tekniğidir. Aracın motoruna, lastiklerine ve diğer birçok parçasına zarar veren bu teknik, kentsel alanlarda veya büyük ve ıssız alanlarda yapıldığında çok tehlikelidir ve bunun ışığında ilk akla gelen soru drift yapmanın cezası ne kadar? oluyor.

 

 Drift Nasıl Yapılır?

 

Filmlerin, bilgisayar oyunlarının ve konsolların çekildiği drift, araba tutkunlarının kullandığı bir sürüş tekniğidir. Drift aracı sürüklenebilir olmalıdır. Arkadan çekişli araç, güçlü motor ,jant çapı (17 '') Janttan ayrılmaması için lastiklerin yan duvarları ince olmalıdır. Peki drift yapmanın cezası ne kadar? sorusunun cevabı nedir?

 

 Drift Çeşitleri Nelerdir?

 

El freni kayması: En yaygın teknik el freni sürüklenmesidir. Bu, manuel şanzımanlı araçlarda yapılır. Bir viraja girerken, kavramayı sonuna kadar bastırın ve park freni uygulanırken aracın önü viraja çekilir. Aracın arkası istenilen konuma gelir gelmez gaz yüklenir. Direksiyon önemlidir çünkü sallanan bir aracı kaldırmak son derece önemlidir.

 

Debriyaj kayması: Araç gücü azaltılarak hız artırılır. Debriyaj aniden serbest bırakılır, kızaklar çekilir ve arka kısım hareket eder. Bu genellikle eğriler halinde değil gösteri için yapılır.

 

Frenli sürüklenme: Bir köşeye girerken aracın arkası güçlü bir frenle kaydırılır. Araç kaymaya başladığında gaz tekrar doldurulur ve araç kurtarılır. Debriyaj ve el freni kullanılmadığı için hız iyi ayarlanmalıdır. Araç önden kaymaya başlamadan önce gaza basın.

 

Hız kayması: Hızlı drift için keskin bir köşe önemlidir. Direksiyon simidi, yüksek hıza ulaştıktan sonra kademeli olarak bozulur. Ön uç kaymaya başlamadan önce hız artmaya devam ediyor. Medyan kuvvetin desteği ile direksiyon simidi ve aracın direksiyon açısı belirli bir eksende tutulur ve gaz pedalına basılmaya devam edilir. Araç tam yanal konumdayken dönüş tamamlanır. En önemlisi direksiyonu çok fazla kırmadan aracın öne kaymasını önlemektir. Direksiyon ve gaz sistemlerinin dengesi önemlidir.

 

 Drift Cezası Ne Kadar?

 

Peki drift yapmanın cezası ne kadar? Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Dairesi'nden sonra yeniden değerleme oranı yüzde 22,58 olarak belirlendi. 23 Aralık'ta Journal of Laws'ta yayınlanan "Vergi Usul Kanunu Genel Beyannamesi" nde 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren uygulanacak trafik cezaları da yeniden hesaplandı. Drift yapmanın cezası ne kadar? diye merak edenler için; Isparta'da drift yaptığı tespit edilen 5 sürücüye toplam 30.000.705 lira para cezası verildiğinde, 2020'de drift cezaları da ilginçti ve araştırılmaya başlandı. Hareketi drift / spin ile tehdit edenlere 6.141 TL para cezası verilecek.

 

Bildirimden sonraki 15 gün içinde cezanın ödenmesi durumunda% 25 indirim uygulanacak ve ceza 4.605 TL olacaktır. Aynı zamanda sürüklenmenin cezası olarak 60 gün ehliyete el konulur. Döndürme cezası, aynı anda aracın 60 gün trafiğe kapalı kalması ile bitmez.

 

Yol ekipleri 5 sürücüye toplam 30 bin 705 TL para cezası verirken, her biri 6 bin 141 TL, ehliyetler 2 ay süreyle saklandı. Sürücülerin drift sırasında kullandığı 4 araç trafikten çıkarıldı. Isparta şehir merkezinde Modernevler İlçe Sağlık Parkı'nda araçların MOBESE görüntülerinden "sürüklendiği" tespit edildikten sonra yol ekipleri bölgeye yönlendirildi. Drift yapmanın cezası ne kadar? sorusunun cevabını bu şekilde verebiliriz. 

 

 Sürücü Belgesini Almak İçin Yapılması Gerekenler?

 

Psikiyatrist tarafından yapılan psikoteknik muayene ve muayeneden sonra ehliyet almanın önünde herhangi bir engel yoksa ehliyetini iptal ettiren sürücülere kanuna göre verilen idari para cezalarının tahsil edilmesi şartıyla geri ödeme yapılır. Ancak son ihlal tarihinden itibaren 5 yıl içinde ehliyeti ikinci defa geri çekilen kişiler varsa bu sürücülerin ehliyetleri geçersiz olur.

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

Türkiye'nin başkenti Ankara'dan dolayı ulaşılabilen birçok önemli kurum ve kuruluşun yanı sıra birçok tarihi mimari de bulunmaktadır. Cumhuriyet yıllarına yol açan yapıları sayesinde her yıl hem yerli hem de yabancı turistlere Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama ile kentte konforlu bir şekilde seyahat etmektedir. Bu nedenle Türkiye'nin en kalabalık havalimanlarından biri Ankara Esenboğa Havalimanı’dır

 

Esenboğa Havalimanı'ndan hem iç hem de dış hat uçuşlarından her ay çok sayıda ziyaretçi Ankara'ya iniyor. Bu nedenle pek çok Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketleri birçok seçenek sunuyor. Ancak havalimanında dolaşırken zaman kaybetmek istemiyorsanız, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmaları arasında havalimanına gelmeden, 5scarrental.com.tr’dan yapacağınız fiyat karşılaştırmaları ile Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama istediğiniz marka modelini görebilirsiniz.