Dolu Yağışından Arabanızı Nasıl Korursunuz? Dolu Yağışından Arabanızı Nasıl Korursunuz? - 5sCarRental

Blog

Dolu Yağışından Arabanızı Nasıl Korursunuz?


Dolu Yağışından Arabanızı Nasıl Korursunuz?

Dolu Yağışından Arabanızı Nasıl Korursunuz?

 

Ucuz araç kiralama hizmeti veren firmamız 5s CarRental olarak bugünkü yazımızdan dolu yağışından arabanızı nasıl korursunuz? hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Peki dolu yağışından arabanızı nasıl korursunuz? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Birçok şehirde doğa olaylarının artması sebebiyle hem maddi hem manevi olarak büyük hasarlara yol açmaktadır. İklimlerin değişime uğraması nedeniyle hava olayları hem insanları hem de şehri etkisi alırken merak edilen bu hava olayından dolu yağışından arabanızı nasıl korursunuz? bu yazımızda inceleyelim.

 

Büyük şehirlerde özellikle İstanbul, Bursa gibi şehirlerde artık sık sık görülen olaylar araçlar üzerinde açtığı maddi felaketler dolayısı ile alınması gereken önlemler alındığında hasar en aza indirgenebilir. Meteorolojiyi düzenli takip ederseniz dolu yağışından arabanızı nasıl korursunuz? Sorusu hakkında sıkıntıya kapılmazsınız. Eğer başlama anında trafikte seyir halinde iseniz aracı güvenli alanlara çekmeli, park etmeli veya güvenli görülen bir bölgeye durdurmalısınız. Kapalı alanlar en güvenli bölgeler olarak kayda geçmiştir. Doğal afet olan dolu yağışından arabanızı nasıl korursunuz?  sorusu meydana geldiği zaman kimi insanlar ne yapacağını bilememektedir fakat yapılacak olanlar oldukça basittir. Gelin bunlara bir göz atalım.

 

Başlama esnasında kapalı alan yok ise dolu yağışından arabanızı nasıl korursunuz? diye düşünmeden mutlaka araç kenara çekilmelidir aksi takdirde olası kaza felaketlerine araç içerisinde yakalanabilirsiniz.

 

Aracın içerisinde bulunuyorsanız camlar patlayabilir. Kendinize dikkat etmelisiniz. En önemli koruyacağınız bölgeniz başınız olmalıdır.

 

Aracınızda halihazırda bir araç örtüsü bulundurmanız ve kendinize ait bir battaniye bulundurmanız gerekir. Bu hem araç için hem kendiniz için faydalı olacaktır. Başlama esnasında battaniyeye sarılarak kendinizi koruyabilirsiniz.

 

Battaniye bulunmuyorsa paspasları koruyucu olarak kullanabilirsiniz.

 

 Ücretten çekinmeyin eğer otopark var ise aracınızı otoparka çekin araca daha güven verecektir.

 

 Bittikten sonra aracın kontrolünü yapmayı unutmamalı mutlaka kontrol edip öyle yola çıkmalısınız.

 

Doğal afet olduğu için kasko sigortanız var ise dolu yağışından araba nasıl korunur? diye düşünmeyin araçta meydana gelen hasarı kasko şirketi karşılamaktadır. Herhangi bir ücret talep edilmemekte olup bütün hasar tam anlamıyla karşılanmaktadır. Hasar onarıldıktan sonra tramer bilgisi olarak gösterilmektedir. Tramer bilgisi hasar onarımı olarak bilinir. 

 

Ucuz Araç Kiralama Hizmeti

 

Rent a car firmasına gitmek ucuz araç kiralama yapmak isteyenler için bulunmaz bir fırsattır. Firmadan ucuz araç kiralama denilince genelde akla bu firmalar gelmektedir. Rekabet ortamında olan firmalarda ucuz araç kiralama için uygun fiyatlarla karşılaşabilmeniz mümkün olmaktadır. Araba kiralama şartları şu şekildedir;

 

 1) Sürücü olabilmek için 21 yaşını doldurmak gerekir.

 

 2) Orta ve üst sınıf için 25 yaş lüks ve büyük araçlar için 28 yaşında olmak gerekir.

 

 3) En az 2 yıllık ehliyete sahip olmanız gerekir.

 

 4) Ödeme yöntemlerinde kredi kartı yanınızda bulundurmanız gerekir

 

 5)Kasko şartı için alkollü ve uyusturucu ile araç kullanımı dahilinde kasko geçerli olmayacaktır.

 

 6) Araç hava limanından alınması gerekiyorsa e posta yoluyla uçuş bilgilerinin iletilmesi gerekir.

 

 7) Araç belirli adresten teslim alınmalı ve belirtilen adrese teslim edilmelidir. Farklı bir yerden alınıp farklı bir yere teslim edilemez. Erken iadede ücret iadesi yapılmamaktadır. Fakat aracın geç iade edilmesi veya farklı bir lokasyona iade edilmesi durumunda artı ücret takviyesi yapılmaktadır.

 

 8) Kiralık aracın yakıtı kontrol edilerek alınmalı; aynı seviyedeki yakıtla teslim süreci gerçekleşmelidir. Fazla yakıt olduğu zamanda ücrette bir değişme olmamaktadır. Alınış seviyesindeki gibi yakıt yakın düzeyde olmazsa ek ücret ödenmesi gerekir. Buda sizi ucuz araç kiralama işlemlerinizde pahalı olmaya iter.

 

 10) Araç ile yurt dışına çıkılması yasaktır. Ona göre ucuz araç kiralama yaparken uygun hareket etmeli göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.