Doğru Park Etmenin İpuçları – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

Doğru Park Etmenin İpuçları – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Doğru Park Etmenin İpuçları – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama


Doğru Park Etmenin İpuçları – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

Doğru Park Etmenin İpuçları – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti veren 5s CarRental olarak yeni sürücüleri doğru park etmenin ipuçları hakkında bilgilendirmek istedik.

 

İnsanlar araç kullanmak adına ehliyeti almak istiyorlar. Ehliyeti almak biraz çalışma ile yapılabilecek kolay şeylerden biri ancak ehliyeti aldıktan sonra kendini geliştirmeye devam etmek işin en önemli kısmıdır. 

 

Ehliyet kurslarında direksiyon eğitimleri sırasında bir alışma durumu oluşabilmektedir. Ancak insanlarda ortak sorun araçların içerisinde geri doğru hareket etmektir. İnsan yapısı gereği kendi halinde dahil geri giderken dengesini şaşırmaktadır. Bir de buna kendi bedeni dışında bir cismi geri götürmeye çalışmak eklenince işler daha karmaşık hale gelmektedir. 

 

Örneğin ehliyetini almış bir kişi şehirler arası yolculuğunu uçuş ile sağlamak istemiş olsun ve İstanbul ilinden Ankara iline yolculuğunun sonunda Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak istesin. Ehliyetini yeni almış ve bunun sonucunda biraz da deneyimsiz olduğunu varsayalım. Sürücü 2 yıllık ehliyet şartı aramayan Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketleri arasından birini seçip seçmiş olduğu Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketinden araç kiralamış olsun. 

 

Sürücü belki rahatlıkla Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemini gerçekleştirmiş olabilir ancak önemli olan aracı nasıl kullanacağıdır. Aracı park ederken dikkatli olmasıdır. Küçük bir hata büyük sonuçlar vermemelidir. Bunun sonucunda ek olarak mini hasar sigortası almadıysa araç kiralama firması hasarın masrafını isteyebilir.

 

 DOĞRU PARK ETMENİN İPUÇLARI

 

Doğru park etmenin ipuçlarından bahsedecek olursak, tek manevra ile park eden sürücü iyi bir araç sanatçısıdır. Aslında tam olarak böyle değildir. Araç üzerinde kullanım sağlar iken yapacağınız her harekette önemli olan ilk şey araç boyutlarını kendi vücudunuz gibi hissetmektir. İnsan kendisinin sığabileceği yeri bilmektedir. En azından tahmin edebilir. Araç kullanırken de aynı düşünceye sahip olur ise sürücünün hata yapma olasılığı azalmış olacaktır. 

 

Örneğin şehirler arası yolculuk yapan yolcu Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemini yapmak isterken kendini en rahat ve bütün hissedeceği aracı kiralamaya yönelmelidir. Sürücü küçük araç kullanmaya alışkın ise Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketinden araç kiralarken buna dikkat etmelidir. Yoksa başka bir Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketi seçmelidir. 

 

 ARAÇ PARK ETMENİN EN KOLAY MANTIĞI

 

 Park etmek iki şekilde anlatılabilir aslında;

 

Geometri Bilgisine Sahip Olan Sürücüler İçin: Arka arkaya sıralanmış arasında bir araç mesafesi boşluğu gören sürücü aracını bu iki boşluğa park ederken paralel park etme tekniğini kullanmalıdır. 

 

Detaylı Bir Anlatım İle Park Etme Püf Noktası: Açık ve net bir şekilde bilgi verilmek gerekir ise;

 

İki araç arası mesafesinin öncelikle aracınız için uygunluğunu göz kararı hesaplamalısınız. 

 

Arkanızda kalacağını düşündüğünüz aracınızdan uzaklaşmalısınız. Aracınızın arka lastikleri ile öndeki aracın arka tamponu aynı hizada olmalıdır. 

 

Arkada bulunan aracın plakasını yan aynanızdan görebiliyor şekle gelene kadar boşluğa ilerleyin. Bunu direksiyonunuzu kırarak yapmalısınız. 

 

Aracınızı ön ve arkada bulunan araçlara göre mesafesinin yeterli olduğunu düşünüyor iseniz direksiyonu tam tersi yönde hareket ettirerek aracınızın düz durmasını sağlayın.

 

Sakin ve dikkatli olduğunuz sürece çok rahat park edebileceksiniz. Burada ki bir püf nokta ise sürekli dikiz aynası ile kontrol etmektir. 

 

Tedbirinizi anında alabilmeniz amacı ile ayağınızın fren üzerinde ya da frene yakın bir mesafede bulundurmalısınız. 

 

Gaz pedalını mümkün olmadıkça kullanmamalı ve kullandığınız da ise az kullanmalısınız.

 

Park ettikten sonra ön ve arkada bulunan araçların sizin aracınız arasında bir mesafe bırakmanız hem sizin aracınız açısından hem de diğer araç sahibinin park alanından çıkarken verebileceği zarardan kendinizi kurtarmış olursunuz. 

 

Bu tarz araç park etme sorunlarınızı tekrar tekrar düzenli uygulamalar ile düzeltebilir ve örnekte ki gibi Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi yaptığınızda araca ve kendinize zarar vermemiş olursunuz.