Dizel Mi, LPG Mi? – Ucuz Araç Kiralama Dizel Mi, LPG Mi? – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Dizel Mi, LPG Mi? – Ucuz Araç Kiralama


Dizel Mi, LPG Mi? – Ucuz Araç Kiralama

Dizel Mi, LPG Mi? – Ucuz Araç Kiralama 

 

Ucuz araç kiralama yapmak isteyen veya araç satın almak isteyenleri dizel ve LPG’nin avantaj ve dezavantajları konusunda bilgilendirmek istedik.

 

Araç satın almak isteyen kişilerin kafasında soru işaretleri oluşturan ana noktalardan biri de hangi yakıtı alacaklarıdır. Benzin, diğer yakıtlarla karşılaştırıldığın da pahalıdır ve dizel araçların maliyeti ve LPG’nin performansının düşmesi gibi faktörler istikrarsızlığa neden olabilmektedir. Her yakıtın artıları ve eksileri bulunmaktadır. Bu hususları aşağıda açıklayacağız ve sonrasın da hangi yakıt türünü seçeceğiniz size kalmış bulunmaktadır.

 

 Dizel Araçlar Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir ? 

 

Ülkemizde dizel yakıt fiyatı benzine göre daha ucuzdur ve dizel motorların yaktı tüketimi benzinli araca göre daha düşüktür. Ayrıca dizel araçlar büyük aile araçları, SUV’lar, küçük ve büyük ticari araçlar güçlü tork yapıları nedeni ile daha yüksek performansa sahip olurlar. Ancak dizel araçların satış fiyatları diğer yakıt türlerine sahip olan araçların fiyatlarından yüksektir. 

 

Dizel araçlar, yeni ve kullanılmış otomobiller için yüksek bir pazara sahiptir ve benzin muadillerine göre çok daha yüksek fiyatlara satılabilmektedir. Dizel araçların hızlanması da benzine göre daha yavaştır. Dizel araçlar benzinli araçlara göre daha gürültülü çalışmaktadır. Ama elbette bu sorun yeni arabalar da büyük ölçü de aşılmış bulunmaktadır. Dizel araçların bakım süresi benzinli araçlara göre daha sık ve maliyetlidir.

 

 LPG’li Araçların Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir ?

 

Günümüz de en çok tercih edilen yakıt türü LPG’dir. Çünkü akaryakıtlar içerisin de LPG dizel ya da benzine göre oldukça düşük fiyatlara satılmaktadır. Günümüz de çoğu araba artık fabrikasyon çıkışı ile LPG’li olmaktadır. Eski modelli arabaların çoğunda fabrika çıkışlarında LPG olmamaktadır. Ancak araba sahipleri LPG’nin ucuz olmasından kaynaklı araçlarına LPG taktırmaktadırlar ve LPG takma maliyeti biraz pahalı olsa da yakıtlardaki fiyat farklarından dolayı oluşan maliyet kısa sürede kendini amorti etmektedir. Ayrıca doğa için konuşacak olursak LPG, dizel ve benzine göre doğayı daha az kirletmektedir. LPG’li araçların bakım maliyeti benzinli araçların bakım maliyetlerine neredeyse eşittir. Ancak LPG’li araçların benzinli araçlara göre çok daha sık bakıma gitmeleri gerekmektedir.

 

Çoğu ucuz araç kiralama şirketleri filolarını oluştururken benzinli ve dizel araç seçeneklerini tercih etmektedirler. Çünkü ucuz araç kiralama şirketleri müşterilerine hem yakıt maliyetinin düşük olması hem de performanslı araç seçenekleri sunmak istemektedirler. Dizel araçların tork ve yakıt fiyatı avantajından dolayı ucuz araç kiralama isteyen çoğu müşteri dizel ucuz araç kiralama seçeneklerini tercih etmektedirler. Şehir içi ucuz araç kiralama isteyenler ise daha çok LPG’li ucuz araç kiralama seçeneklerini tercih etmektedirler. Ucuz araç kiralama şirketleri müşterilerine en iyi konforu sağlayabilmek için filolarında birçok yakıt türüne sahip araçları barındırmaktadırlar.

 

Benzinli Araçlar

 

Benzinli araçlar diğer araçlara göre daha seri ve atik olmaktadır. Bu nedenle, çoğu yüksek performanslı araç için yakıt tercihi benzindir. Ayrıca benzin, dizel ve LPG’ye göre daha sessiz ve daha az zahmetlidir. Ülkemizde benzin fiyatı dizele göre daha yüksek olmasına rağmen benzinli araçların fiyatı dizele göre daha ucuz olmaktadır. Farkı kapatmak için uygun fiyata bir benzinli araç tercih edilmelidir. Bu nedenle çok seyahat eden biri değilseniz benzinli araba tercih etmeniz daha mantıklı olabilir. Ayrıca benzinli araçlar genellikle dizele göre daha az bakım gerektirir. Sıradan bir benzinli aracın 20.000 kilometre, dizel bir aracın ise 15.000 kilometre de bir bakımı yapılması gerekmektedir.

 

Aracı sık bir şekilde kullanıyorsanız, benzinli fiyatlarından dolayı bu size dezavantaj sağlayacaktır. Ülkemiz de benzin fiyatının dizele göre daha yüksek olduğu için bu durum can sıkıcı bir hal alacaktır. Ayrıca benzinli araba satmak dizel bir araç satmaktan daha zordur. Araç satın alırken ikinci el fiyatları ve satışları kontrol etmekte fayda vardır.