Direksiyon Pompası Nedir, Arızası Nasıl Anlaşılır? Direksiyon Pompası Nedir, Arızası Nasıl Anlaşılır? - 5sCarRental

Blog

Direksiyon Pompası Nedir, Arızası Nasıl Anlaşılır?


Direksiyon Pompası Nedir, Arızası Nasıl Anlaşılır?

Direksiyon Pompası Nedir, Arızası Nasıl Anlaşılır?

 

Antalya Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak bugünkü yazımızda direksiyon pompası nedir, arızası nasıl anlaşılır? sorusunu ele aldık. Peki direksiyon pompası nedir, arızası nasıl anlaşılır? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Aracınızda herhangi bir arıza varsa sürüş konforunuz bu durumdan etkilenir. Üstelik bazı arızalar tehlikeli kazalara bile sebebiyet verebilir. Bu durumda aklınızdaki tüm arıza sorularını 5s CarRental ile giderebilirsiniz. Bu yazımızda direksiyon pompası nedir, arızası nasıl anlaşılır? sorusunu konu aldık. Şimdi bu sorunun cevabını hep birlikte inceleyelim.

 

 Direksiyon Pompası Ne Anlama Gelir?

 

Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetleri veren firmamız, her sorunuz için yanınızda. Direksiyon pompası arızalarına geçmeden önce direksiyon pompasının ne olduğuna bakalım.

 

Direksiyon pompası, sürücüler için direksiyon kullanımını kolaylaştıran bir sistemdir. Direksiyonun ufak dokunuşlara bile cevap vermesine yardımcı olur. Peki direksiyon kullanmak neden kolaylaştırılmak istendi?

 

Bu sorunun cevabı tekerleklerde. Bildiğiniz gibi arabaların tekerlekleri tüm arabanın yükünü taşır. Aracın kendisi bile oldukça ağırken bir de içinde insan, eşya olunca yük daha da artar. Bu durumda tekerlekleri direksiyon ile hızlıca hareket ettirmek, kontrol etmek zor olabilir. Tekerlekler üstündeki kontrolün az olması çeşitli kazalara sebebiyet verebilir.

 

Direksiyon pompaları ise lastiklerin çevrilmesi için araca gereken gücü sağlar. Böylece direksiyon kullanırken aşırı bir güç harcamanız gerekmez. Direksiyon hakimiyetiniz de aynı oranda artar ve daha güvenli bir yolculuk geçirirsiniz. Direksiyon pompası nedir, arızası nasıl anlaşılır? sorusu bu yüzden güvenlik ile yakından alakalıdır.

 

 Direksiyon Pompası Arızaları Nasıl Anlaşılır?

 

Direksiyon pompası otomobildeki en sağlam aksamlardan bir tanesi. Bu yüzden arıza yapma olasılığı az olsa da bu durum başınıza gelebilir. Direksiyon pompası nedir, arızası nasıl anlaşılır? sorusunun cevabına bakalım.

 

Hidrolik direksiyon pompaları arıza yapmaya daha yatkındır. Bu tür pompalar için arızaların ilk belirtisi direksiyon kullanımının zorlaşmasıdır. Direksiyonda sertleşe diyebileceğiniz bir his ile karşı karşıya kalırsanız arıza ihtimalini düşünebilirsiniz.

 

 Ayrıca direksiyondan gelen alışılmadık sesler de direksiyon pompası arızasına işaret edebilir. Özellikle manevra yaparken veya rölantide ortaya çıkan rahatsız edici seslere dikkat edin. Dönüşlerde, virajlarda ve ani manevra yapılması gereken noktalarda zorlanmanız da arıza olduğu anlamına gelebilir.

 

Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetlerinde kullanılan tüm araçlarımızın periyodik bakımlarını yapıyoruz. Böylelikle firmamızdan araç kiralarken direksiyon pompası arızası ile karşılaşma riskinizi sıfırlıyoruz.

 

 Direksiyon Pompa Arızaları Nasıl Çözülür?

 

Direksiyon pompası nedir, arızası nasıl anlaşılır? konusuna devam edelim. Direksiyonunuzda pompa arızası varsa bunu en kısa sürede çözmeniz gerekir. Bu tür uzmanlık gerektiren konularda mutlaka teknik servise gitmenizi öneriyoruz. Aksi takdirde daha büyük zararlar meydana gelebilir. Güvenliğiniz risk altına girebilir. Aracın en önemli parçalarından olan bu sistem için kendi kendinize herhangi bir uygulama yapmamalısınız.

 

Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetleri alırken bu tür sorularla uğraşmanız gerekmeyecek. 5s CarRental olarak her zaman müşterilerimizin iyiliğini ön plana koyuyoruz.

 

 Direksiyon Pompası İçin Ortalama Fiyatlar Nelerdir?

 

Direksiyon pompası nedir arızası nasıl anlaşılır? hakkında yeni bir pompa fiyatını merak ediyor olabilirsiniz. Direksiyon pompalarında arızalı olan parçanın hangisi olduğuna göre fiyat değişebilir. Antalya Havalimanı araç kiralama hizmeti alırken her zaman için en sağlam parçaların kullanıldığından emin olabilirsiniz.

 

Araçta kullanılan pompa çeşidini öğrenmeniz bu konuda size yardımcı olabilir. Elektrikli veya hidrolik pompaların fiyatları birbirinden farklı olmaktadır. Aracınızda orijinal olarak hangi tür pompa kullandıysa aynı tür aksam ile devam etmeniz gerekir.

 

Direksiyon pompaları ortalama olarak 450-500 liradan başlamaktadır. Bununla beraber aracın modeli ve yaşı da pompa fiyatlarını etkileyebilir. Direksiyon pompalarının fiyatları çeşitli etkenlere göre 5000 liraya kadar çıkabilmektedir.

 

 5s CarRental İle Sorunsuz Araç Kiralama

 

Antalya Havalimanı araç kiralama gibi pek çok hizmet veren firmamız, her zaman sizi düşünüyor. Müşteri odaklı yaklaşımla faaliyetlerine devam eden firmamızdan gönül rahatlığı ile araç kiralayabilirsiniz. Tüm araçlarımızın periyodik bakımları düzenli olarak yapılmakta ve sizlere arızasız sunulmaktadır.