Diesel Runaway (Ambeleye Kalkmak) Nedir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Diesel Runaway (Ambeleye Kalkmak) Nedir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Diesel Runaway (Ambeleye Kalkmak) Nedir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Diesel Runaway (Ambeleye Kalkmak) Nedir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Diesel Runaway (Ambeleye Kalkmak) Nedir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Antalya Havalimanı araç kiralamafirması 5s CarRental olarak merak edilen Diesel runaway (ambeleye kalkmak) nedir sorusunun cevabı konusunda bir blog hazırladık. Peki Diesel runaway (ambeleye kalkmak) nedir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.  

 

Birçok araç kullanıcısı ekonomik olması sebebiyle dizel araç tercih etmektedir. Bu sebeple araç piyasasından dizel araçların fiyatları oldukça yükselmektedir. Dizel araç kullanıcılarının korkulu rüyası olan 'Diesel runaway (ambeleye kalkmak) nedir?' sorunun cevabı merak edilmektedir. Araç kullanıcılarının ambeleye kalkmak teriminden tedirgin olmalarının sebebi araç için oldukça tehlikeli bir durum olmasıdır. Ayrıca 'Diesel runaway (ambeleye kalkmak) nedir?' sorunundan korkmalarının diğer nedeni ambeleye kalkan araçlardan çok fazla duman ve sesin çıkmasıdır. Araç sahiplerinin 'Diesel runaway (ambeleye kalkmak) nedir?' cevabını bilmeleri oldukça önemlidir. Çünkü dizel araç sahiplerinin araçlarının ambeleye kalkması halinde ne yapmaları gerektiğini bilmeleri gerekmektedir. Runaway ya da ambeleye kalkmak terimi kendini öldürene kadar devir çevirmek anlamına gelmektedir. 

 

 Ambeleye Kalkmak Nedir?

 

Halk arasında ambeleye kalkmak olarak bilinen Diesel runaway kelimesi motorun devirlenmesi sonucu kendini yok etmesidir. Öncelikle 'Diesel runaway (ambeleye kalkmak) nedir?' sorusunun cevabını vermeden bu durumun sebebini bilmek gerekmektedir. Kullanıcıların dizel aracın bakımını zamanında yapmaması ve aracı kullanırken araç sahibinin aracı hor kullanması sonucu dizel araçta Diesel runaway meydana gelmektedir. Diesel runaway ise birkaç sebepten dolayı meydana gelmektedir.

 

 Dizel Araç Neden Ambeleye Kalkar?

 

l Dizel araçlarda ateşleme bujisi kullanılmamaktadır. Yani dizel aracın yakıtı sıkıştırılarak araç için gerekli olan enerji elde edilmektedir. Yağ yakan motorlar yağ buharı oluşturmaktadır. Oluşturulan yağ buharı fazla ise gerektiğinde motor tarafından elimine edilmektedir. Dizel araçlarda bu durum gerçekleşmediği için kontrolsüz olarak araçta devir artışı meydana gelmektedir.

l Araçtaki turbonun görevi hava basmaktır. Turbonun yağlanama işlemi motor yağı ile gerçekleştirilmektedir. Turbo milinde oluşan boşluk zamanla turbonun yağlanmasını sağlayan motor yağının yanma odasına gönderilmesine sebep olmaktadır. Bu durumda ise devir artışı gerçekleşmekte ve Dizel runaway oluşmaktadır.

Yukarıda 'Diesel runaway (ambeleye kalkmak) nedir?' sorusunun cevabı kısaca ifade edilmiştir. 'Diesel runaway (ambeleye kalkmak) nedir?' sorusunu cevapladıktan sonra ise bilinmesi gereken şey runaway gerçekleşmesi halinde araç sahiplerinin ne yapması gerektiğidir.

 

 Ambeleye Kalkan Araçlar İçin Ne Yapılmalıdır?

 

Yukarıda bahsedilen birçok sebepten dolayı dizel araç ambeleye kalkmaktadır. Ambeleye kalkan araç için ise birçok dizel araç kullanıcısı tarafından ilk akla gelen şey aracın stop yapılmasıdır. Ancak aracı stop yapmak doğru bir tercih değildir. Çünkü gelen yağı araç yakıt olarak görmektedir. Bu durumda araç kullanıcılarının yapması gereken şey soğukkanlılıkla bir havluyu araç kaputunu kaldırarak aracın hava emmesi kısmını tıkamaktır. Ambeleye kalkan araç için yapılması gereken en son şeyse dizel aracın egzoz çıkışının tıkamaktır. Çok fazla duman ve sesin olması sebebiyle hava borusunun bulunmaması halinde ise aracın en yüksek viteste stop etmesi sağlanmalıdır.

 

 Diezel Runaway'dan Korunmak İçin Ne Yapılmalıdır?

 

Öncelikle dizel araç sahiplerinin bakımlarını düzenli olarak yaptırmaları gerekmektedir. Birdal araçlardaki turbo arızalarının en büyük sebebi ise araçlardaki motor yağlarının düzenli olarak değiştirilmemesidir. Ayrıca turbo beslemeli olan dizel araçlarda motor henüz ısınmamış ise devir çevirmek oldukça tehlikelidir. Uzun bir yoldan gelmiş ise araç 3 dakika kadar rölanti pozisyonunda bekletilip sonrasında stop edilmelidir.

 

Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Özellikle tatilciler için Antalya Havalimanı araç kiralama oldukça cezbedicidir. Tatilciler online olarak Antalya Havalimanı araç kiralama işlemini herhangi bir rezervasyon ücreti ödemeden yapabilir.Antalya Havalimanı araç kiralama işlemi yapan tatilciler araç ücretini teslimat esnasında yapabilir. Antalya Havalimanı araç kiralama işlemi yapan tatilciler için birçok kolay ödeme imkanı bulunmaktadır. Tatilciler kiraladıkları araçların ücretini kredi kartı ile taksitlendirebilir.Antalya Havalimanı araç kiralama tatilcilerin kiraladıkları araçlar son model olup fiyatlara KDV ve kasko ücreti dahildir.Antalya Havalimanı araç kiralama ile tatilcilerin kiraladıkları araçlarda herhangi bir kilometre sınırı bulunmamaktadır.