Devirdaim Pompası Nedir, Arızası Nasıl Anlaşılır? Devirdaim Pompası Nedir, Arızası Nasıl Anlaşılır? - 5sCarRental

Blog

Devirdaim Pompası Nedir, Arızası Nasıl Anlaşılır?


Devirdaim Pompası Nedir, Arızası Nasıl Anlaşılır?

Devirdaim Pompası Nedir, Arızası Nasıl Anlaşılır?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak devirdaim pompası nedir, arızası nasıl anlaşılır? konusunda bir yazı hazırladık. Peki devirdaim pompası nedir? Devirdaim pompası arızası nasıl anlaşılır? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

 

Aracınız hakkında aklınızda bazı sorular olabilir. Özellikle de aracınızda bir arıza meydana gelmişse daha fazla bilgiye ihtiyacınız olabilir. 5s CarRental olarak sizlere yardım etmek için buradayız.

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama gibi hizmetler veren firmamız aracılığıyla sorularınızı cevaplıyoruz. Bu yazımızda devirdaim pompası nedir? sorusunu konu aldık.

 

 Devirdaim Pompası Nedi, Ne İşe Yarar?

 

Devirdaim pompası nedir? sorusu özellikle araç kullanmaya yeni başlayanlar tarafından sıklıkla soruluyor. Devirdaim pompaları araçta bulunan soğutma sistemlerinin bir parçasıdır. Motorun sıcaklığını dengelemek ve soğutmak amacıyla kullanılan bir aksamdır. Bu yüzden bakımının düzenle yapılması önemlidir. İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetlerimiz sırasında araçlarımızı bakımdan geçiriyoruz. Böylece size sadece yolculuğun keyfini çıkarmak kalıyor.

 

 Devirdaim Pompasının Çalışma Prensibi Nedir?

 

Devirdaim pompalarının amacı su soğutma aksamlarının içinde dolaşan suyun, dolaşımına devam etmesini sağlamaktır. Böylece araç ve motor ısısı dengelenmiş ve istenilen düzeyde tutulmuş olur.

 

Motorun sıcaklığının dengelenmesi oldukça önemli bir konu olduğundan devirdaim pompalarına da dikkat edilmelidir.

 

Devirdaim pompası nedir? sorusunu daha iyi anlamak için birkaç noktaya daha değinmemiz gerekiyor.

 

 Devirdaim Pompasının Çeşitleri Var Mı?

 

Devirdaim pompası nedir? konusunda akla gelen sorulardan birisi de bu parçanın çeşitleri. Devirdaim pompasının iki adet farklı türü bulunmaktadır. İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetleri sunan 5s CarRental ile bu türleri inceleyelim.

 

Muhafazasız Devirdaim Pompası Nedir?

 

Açık sistemde faaliyet gösteren pompalardır. Değişimini gerçekleştirmek için triger kayışını da çıkarmak gerekir. Bu yüzden tamiri daha zordur.

 

 Muhafazalı Devirdaim Pompası Nedir?

 

 Devirdaim pompası çeşitlerinden birisi de muhafazalı pompalardır. Bu pompalar kapalı sistem ile çalışırlar. Değişimi daha kolaydır.

 

 Devirdaim Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır? Arıza Anında Ne Yapılmalı?

 

 İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetleri veren firmamız, müşterilerine her konuda yardımcı olmaktadır. Devirdaim pompasında bir arıza olduğunu düşünüyorsanız ne yapmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz.

 

Devirdaim pompasında bir arıza meydana geldiğinde hızla aksiyon almak gerekir. Hızlı hareket edilmezse motorun sıcaklık dengesinde sorunlar meydana gelebilir. Bu da motor için oldukça büyük bir sorun demektir.

 

Devirdaim pompanızın iyi çalışmadığını düşünüyorsanız şu durumların varlığını kontrol edin:

 

Motorun yapısını kontrol edin. Motor yeteri kadar soğumadıysa borularda tahribat meydana gelecektir. Eğer motorun yapısında bir sorun gözlemliyorsanız bir an önce teknik servise gitmeniz gerekmektedir.

 

Motorun çok ısındığını kaputtan gelen buharla da anlayabilirsiniz. Bu durumla karşılaşırsanız durum ciddi olabilir. Bir teknik servise gitmeniz ya da oto kurtarıcı çağırmanız iyi bir fikirdir.

 

Aracınızdan zorlanma sesleri geliyorsa bu devirdaim pompasında yaşanan bir soruna işaret edebilir. Özellikle motorun ön kısmından gelen seslere dikkat etmenizi öneriyoruz.

 

Devirdaim pompasında sıkıntı varsa ‘düşük ısıtma suyu’ uyarısı yanacaktır. Bu durumda uygun bir yerde aracı park etmeniz gerekmektedir. Motor soğuduktan sonra gereken miktarda suyu ekleyin ve olası sızıntıları gözlemleyin. Sıcaklık lambası tekrar yanarsa veya sıcaklık göstergesi normalin üstündeyse oto kurtarmayı aramanın vakti gelmiş demektir.

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetlerimizi verirken her zaman arızasız araçları sizlere sunuyoruz. Araç kiralama işlemlerinizi 5s CarRental ile güvenle gerçekleştirebilir ve can sıkıcı durumlarla karşılaşma riskini azaltabilirsiniz.

 

 Devirdaim Pompa Fiyatları Nelerdir? Değişimi Yapılır Mı?

 

Maalesef devirdaim pompalarının tamir işleminin yapılması mümkün değildir. Devirdaim pompası arızalanırsa yenisi ile değiştirilmesi gerekmektedir.

 

Devirdaim pompaların fiyatları araç modeline göre değişebilmektedir. Bu sebeple 200 liradan 1.200 liraya kadar geniş bir aralıkta devirdaim pompası bulabilirsiniz. Size uygun olan pompayı teknik servis aracılığıyla alabilir ve devirdaim pompasını yenileyebilirsiniz.

 

Arabanız teknik servisteyken mağdur olmayın! İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetlerimiz ile günlük yaşamınıza kaldığı yerden devam edin.