Devir Kesici Nedir, Ne İşe Yarar? Devir Kesici Nedir, Ne İşe Yarar? - 5sCarRental

Blog

Devir Kesici Nedir, Ne İşe Yarar?


Devir Kesici Nedir, Ne İşe Yarar?

Devir Kesici Nedir, Ne İşe Yarar?

 

Antalya Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak bugünkü yazımızda devir kesici nedir, ne işe yarar? sorusuna değindik. Peki devir kesici nedir, ne işe yarar? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Çoğunlukla manuel vites tipinde olan araçların motor devri kısmı çok yükseldiğinde vites bölümü normalin altında yani fazla düşükte kaldığı zaman, aracın motor kısmından düzensiz aralıklar ile zorlanma sesi duyulmaktadır.

 

Bu çıkan zorlanma sesi aslında devir kesicinin ta kendisidir. Devir kesici nedir, ne işe yarar? Kaç tip devir kesici vardır gibi soruları incelemenin yanı sıra Antalya Havalimanı araç kiralama firması da isteğiniz doğrultusunda ayrıntılı bilgi sunmaktadır.

 

 Devir Kesici Nedir, Ne İşe Yarar?

 

Araç yapısındaki görevi gereği çok önem arz eden bir görevi olan devir kesici, içten yanmalı motorların hasar görmesine olanak sağlamaz ve içerideki dönüş hızını kısıtlamaktadır. Çoğunlukla araçların işletim metodu ile çalışmasıyla birlikte bilerek ya da bilmeyerek yapılmış yüksek motor seviyesindeki hızına işletim metodu engelleyebilmektedir.

 

Bunun yanı sıra araçtaki hızın devir göstergesinde yer alan kırmızı çizgi altında kalması sağlanmış olur. Böylelikle devir kesici nedir, ne işe yarar? sorularına değinmiş olduk. Antalya Havalimanı araç kiralama firmasında yer alan araçların her birinde devir kesici bulunmaktadır.

 

 Araçta Yer Alan Devir Kesiciye Neden İhtiyaç Duyulur?

 

İçten yanmalı motor tipindeki araçlarda yer alan hava ve yakıt unsurları aracın bir parçası olan supaplar yardımı ile aktarılır. İçten yanmalı motor eğer ki devir göstergesinde yer alan kırmızı çizgiyi aşması durumunda aracın bir parçası olan supaplar normalden fazla zaman içinde açık kalması gerekebilir.

 

Supapların fazla açık kalması durumunda araçtaki yanma işlemi düzgün bir şekilde gerçekleşmemiş olur. Supapların fazla açık kalmasını engellemek için çeşitli önlem ve parçalar Antalya Havalimanı araç kiralama firmasında mevcut konumdadır.

 

 Devir Kesicinin Olmayışı Durumunda Doğabilecek Kötü Sonuçlar Nelerdir?

 

Bu durum bazı kötü sonuçlar doğurabilir. Bu sonuçlar pistonların supaplarla çarpışması olabildiği gibi vuruntulu çalışma şekli ve kompresyon kaybı olabilmektedir. Bu tür sonuçlar doğrultusunda aracınızın motorunun tamamıyla bakıma gitmesi demektir.

 

İşte tam da devir kesici nedir, ne işe yarar? sorusu aracınızın bu tür sorunları olmadan engellenmesini sağlamak için vardır. Böylelikle hem Antalya Havalimanı araç kiralama firmasındaki araçların hem de sizde var ise sizin aracınızın motorunda bir hasara yol açılmamış olacaktır.

 

 Araçlarda Kaç Tip Devir Kesici Bulunur? 

 

Araçlarda yer alan devir kesicilerinde birçok türü bulunmaktadır. Bu kıstas motorun tipine veyahut da çalışma metoduna göre değişiklik göstermektedir. Devir kesicilerin temelde iki çeşidi bulunmaktadır. Bu iki çeşit şunlardır:

 

Tipe göre devir kesici ve metoda göre devir kesici olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu iki çeşit kendi arasında da çeşitlenebilmektedir. Antalya Havalimanı araç kiralama şirketinde ise bu devir kesici tipler araçtan araca değişiklik göstermektedir. Bu değişiklik talep edeceğiniz araca göre sizin hizmetinize sunulmaktadır. Devir kesici nedir, ne işe yarar? sorusunun cevap bulduktan sonra sıra geldi araçlarda kaç tip devir kesici bulunduğuna.

 

 Tipine Göre Devir Kesici Türleri

 

Bu devir kesici çeşidi kendi içinde iki gruba ayrılmaktadır. Bunlar ateşleme kesici ve yakıt kesicidir. Ateşleme devir kesici nedir, ne işe yarar? Ateşleme kesici tip çok tercih edilen bir devir kesici değildir. Çünkü egzoz emisyonunun çok fazla yükselmesine neden olmaktadır.

 

Aynı zamanda ateşleme kesici tipinde katalizör iptal edildiyse çiğ yakıt egzozun patlamasına ve de alev çıkartmasına sebebiyet verebilir. Antalya Havalimanı araç kiralama firmasında tehlikeli olmasından dolayı bu tip devir kesici araç bulunmamaktadır.

 

Yakıt devir kesici ise egzoz emisyonuna karşı herhangi bir sorun çıkartmadığı için genellikle günümüzde araçlarda bu tip devir kesici türü kullanılmaktadır.

 

 Metoda Göre Devir Kesici Türleri

 

Metoda göre devir kesici türleri kendi içinde iki gruba ayrılmaktadır. Bunlar tamamen devir kesici türü ve kısmi devir kesici türüdür.