Defansif Sürüş Nedir? Defansif Sürüş Nedir? - 5sCarRental

Blog

Defansif Sürüş Nedir?


Defansif Sürüş Nedir?

Defansif Sürüş Nedir?

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralamafirması olarak defansif sürüş nedir? sorusunu hakkında tüm merak ettiklerinizi sizler için derledik. Peki defansif sürüş nedir? Detaylar bloğumuzda. 

 

Trafik kazalarında birincil hata sürücüden kaynaklanan hatalardır. Bu hatalar sürücünün dikkatsiz ve kayıtsız kalması yolunda faktörleşmiştir. Yapılan hataları hem kendi tarafımızdan sağlamlıkla hem de sürüşte daha dikkatli davranmada araba kullanıcıların birçok tehlikeli kullanımından kaynaklanan hatalardan korunmaya özen gösterilmelidir. Araç kullanımı için defansif sürüş nedir? diye bir açıklama yapıldığında bu açıklama aracın kullanım teknikleri diyebiliriz. 

 

Defansif olarak araç kullandığımız zaman defansif demek araç kullanmaya hazırız, farklılığa açığız ve kaderi diğer sürücülere bırakmayacağız anlamına gelir anlamına gelmektedir. 

 

 Defansif Sürüş

 

Web sitelerine bakıldığında en çok arananlar biri de defansif sürüş nedir? sorusudur. Cevap olarak yol ve hava koşullarına bağlı olarak diğer sürücülerinde potansiyel olarak gösterdiği tehlikeli durumlarda farkındalık oluşturma olarak atılan adımların uygulamasına verilen addır denilebilir. İfade ettikleri anlamdan bahsetmek gerekirse defansif sürüş nedir? diyenlere şunu söyleyebiliriz;

 

 1) Tehlikeli durumlarda başkalarının hatalarını fark ederek çarpışma eğilimini azaltmak gerekir.

 

 2) Belirlenen tehlikeler karşısında öngörülen defansif sürüşün tekniklerinden uygulamak gerekmektedir.

 

 3) Sürüş sırasında farkındalık yaratarak çevrede neler oluyor gözlemlemek gerekir.

 

 4) Yolda sadece defansif sürücü için değil diğer kullanıcı olanlar içinde güvenli hale getirmek gerekir.

 

 Hazırlık Aşaması

 

Kimi araç kullanıcıları yol esnasında sürüş becerisini kullanamamaktadır. Sürücü açısından her şey yetenek kısıtlama ve karşılaşılan zorluklarla başlanmaktadır. Kendini korumanın yolu tehlikeden kaçmakla mümkün olmaktadır. Yoğun trafik olan yerlerden ve yaşlı bir trafik kullanıcısından kaçınan sürücülerde defansif sürüş nedir? sorusunda amacının kendini korumaya alma anlamına gelmektedir. Defansif sürüş için hazırlık aşağıda belirttiğimiz farkındalıkları içermektedir.

 

 1) Sürüşte Yetenek

 

Kendi yeteneğinizin farkına varmalı, yaşlı olan sürücüler, fiziksel olarak güçsüzlük azalan görme duyma gibi durumlarda telafi ederek deneyimleri kullanma konusunda iyidir. Tedbir ve temkinler öne çıkar.

 

 2) Araç Pozisyonu

 

Defansif sürüşte şoför araç yetenekleri ve kısıtlamalarında bilgi sahibi olmalıdır. Örneğin yola bir römorklu sürücü çıktığı zaman sollama yapma farkındalığını içermektedir. Böylelikle defansif sürüş nedir? Araştırmasında sürücülerin arabalarında uygun şişirilmiş lastikler temiz bir cam ve güvenilir motor ile süspansiyon olan araçların iyi bir durumda olmasını sağlayacaktır diyebiliriz.

 

 3) Yol koşulları 

 

Defansif sürüşte hangi zaman seyahat geciktirileceği ne zaman hangi koşulda duracaklarını belirten bir farkındalıktır. Hava durumu veya trafikte raporlamalara karşı dikkatli davranmak yoğun hava koşullarında oluşabilecek tehlikelerden kaçınmak oldukça önem teşkil etmektedir. Şunu söylemek gerekirse;

 Bir sürücü defansif sürüş nedir? Biliyorsa o sürücü ile yola gitmek rotanın planlandığı ve sürücünün yorgunluğu gibi risklerden kaçınmak demektir.

 

 Hava Koşullarında Uyum

 

Araç kullanıcısı her zaman yol koşullarına uymak zorundadır. Hafif olan yağmurda bile kaygan hale gelen yolda lastik yol kavramasını kaybetmektedir. Sert bir havada yavaşlamak defansif bir sürüş tekniğidir.

 

 İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

Çok sayıda farklı seçenekte araçların bulunduğu İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak en doğru ve güvenilir araç filolarıyla müşterilerinin hizmetindedir. Seçkin yapıdaki filomuzda üstü açık arabalardan aile arabalarından ve lüks modellere kadar çok sayıda araç bulunmaktadır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama olarak hijyen standartlarının da en üst seviyede bulunduğu araç filomuzda müşteri memnuniyeti önceliğimizdir. Yani İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama olarak kişiye özel araç kiralama işlemleri yapmaktayız.

 

Yüksek kaliteden ödün vermeden başarılı ve deneyimli olan ofis çalışanları ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama olarak 7/24 hizmet verilmektedir. Sizde araba ihtiyacınıza yönelik hizmette İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetlerimizden kolaylık yararlanabilirsiniz. Esnek fiyat sözleşmesi ve kalite ve lüksüyle İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama çok sayıda müşteriye hizmet vermektedir.