Blog

Dacia Duster Özellikleri


Dacia Duster Özellikleri

Dacia Duster

 

Güçlü bir tasarıma sahip olan Dacia Duster’lar Kayseri araba kiralama şirketleri tarafından tercih edilmektedirler. Bu modelleri araba kiralama şirketleri tarafından sıklıkla tercih edilme sebepleri ise hem şehir hayattına hem de arazi hayatına rahatlıkla uyum sağlayabilmeleri olmaktadır. 

 

 Dacia Duster Donanım Özellikleri 

 

 “Her türlü arazide konforlu” sloganı ile yola çıkan Dacia Duster sahip olduğu birçok donanım özelliği ile bu sloganın hakkını vermektedir.

 

 Şehir Hayatında Konfor 

 

 Dacia Duster şehir hayatının ve yaşattığı olumsuzlukların önüne geçmek için birçok donanım özelliği kullanmaktadır. Bu donanım özelliklerinden birisi de eller serbest kart sistemi olmaktadır. Şehirlerde sürücüleri en çok zorlayan konulardan birisi kalabalık otoparklar olmaktadır. Büyük ve kalabalık otoparklarda aracınızın nerede olduğunu her zaman tam olarak bilemeyebilirsin. Özellikle aracımızı Kayseri araba kiralama şirketlerinden kiralayanlar araçlarını bu durumlarda daha zor bulabilmektedirler. 

 

 Bütün bu problemlerin önüne geçen donanım işte eller serbest kart sistemi olmaktadır. aracımıza yaklaştığımızda otomatik olarak açılan karşılama farları sayesinde aracınızın yerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Ayrıca anahtarınızı çıkarmada kilitlerin çalışmasını sağlayabilirsiniz. 

 

 Dacia Duster şehir hayatını kolaylaştıran bir başka çözümü ise elektrikli ön camlar sistemi olmaktadır. Canların otomatik bir şekilde açılıp kapanmasını sağlayan bu sistem hem ön tarafta yolculuk edenler hem de arkada yolculuk edenler için büyük bir keyif olarak karşımıza çıkmaktadır. 

 

 Kayseri araba kiralama şirketleri filolarında da bulunan Dacia Duster şehir hayatını daha konforlu hale getirebilmek müşterilerine sunduğu bir diğer donanım ise klima olmaktadır. Otomatik klima donanımı sayesinde aracın içindeki hava her zaman sizin kontrolünüzde olacaktır. Böylelikle çok daha keyifli bir sürüş ve seyahat deneyimi yaşayabileceksiniz.

 

 Şehir hayatının sürücülere getirdiği diğer problem ise uzun saatler boyunca trafikte kalmak ihtimalidir. Bu problemi de ayarlanabilir direksiyon ve sürücü koltuğu bel desteği ile çözen Dacia Duster böylelikle sürücülere çok daha konforlu bir sürüş keyfi yaşatmaktadır. 

 

 Daha Hayatında Konfor

 

 Dacia Duster sahip olduğu 2 x 4 ve 4 x 4 çekiş gücü ile hem şehir hayatında hem de arazide rahatlıkla kullanılabilen araç segmentleri içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple arazide çok daha konforlu bir sürüş deneyimi yaşatabilmek için bazı donanımlara sahip olmaktadır. bu özelliklerinden dolayı da Kayseri araba kiralama şirketleri tarafından tercih edilmektedir. 

 

 Yokuş kalkış destek sistemi ve yokuş iniş destek sistemi Dacia Duster'ın sahip olduğu en büyük arazi konfor özelliklerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok araçta yokuş kalkış destek sistemine yer verilirken yokuş destek sistemi bulunmamaktadır. Ancak arazide zaman geçirenler bilmektedirler ki yokuşun işleri de en az kalkışları kadar zorlu olabilmektedir. Yokuş kalkış destek sistemi fren basıncını birkaç saniyeliğine sabit tutarak yokuş kalkışını kolaylaştırmaktadır. Yokuş iniş destek sistemi ise aracın savunmaların önüne geçmesini sağlayarak, yavaş ve sabit bir hızda yokuş aşağı inmeyi sağlamaktadır. Aynı zamanda bir güvenlik önlemi olan bu donanım sebebiyle Kayseri araba kiralama firmaları tarafından tercih sebebi olarak görülmektedir. 

 

 Dacia Duster sahip olduğu bir diğer arazi destek sistemi insiyak 360 derece kameraları olmaktadır. Tehlikeli yerlerde manevra yapmayı kolaylaştıran bu sistem aracın geri vitese takılarak veya düğmeye basılarak aktif hale getirebilmektedir. 

 

 Dacia Duster'ın arazi kullanımını kolaylaştırmak ve güvenli hale getirmek için sağladığı bir diğer özelliği ise Elektrikli direksiyon olmaktadır. En hassas manevraları dahi kolaylıkla yapılmasını sağlayan bu donanım sayesinde hem şehirde hem de arazide rahatlıkla ve huzur içinde manevra yapılabilmektedir. 

 

 Rota Konforu

 

 Müşterilerinin sürüş ve seyahat deneyimlerinin iyi olmasını isteyen Kayseri araba kiralama firmaları tarafından Dacia Duster bu kadar çok tercih edilmesindeki bir diğer sebep ise sahip olduğunu rota konforu olmaktadır. 

 

 Dacia Media Nav multimedya sistemi Dacia Duster kullanıcılarına sunmuş olduğu ve onların hayatlarını kolaylaştıran donanımlardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu da alalım geniş bir dokunmatik ekranın yanı sıra, direksiyondan kumanda edebilme özelliğine sahip olmaktadır. Donanımın sahip olduğu özellikler arasında navigasyon ve Bluetooth ile akıllı cihazlara bağlanma özelliği bulunmaktadır.

 

 Araba ile yapılan seyahatlerin olmazsa olmazı elbette ki radyolar olmaktadır. Seyahat sırasında eğlenceli vakit geçirebilmek için oldukça elzem olan radyolar yeni özellikleri ile birlikte Dacia Duster’da da yer almaktadır. Ön panelde geniş bir ekrana sahip Radyo donanımı ayrıca Bluetooth ile erişim sağlamak da mümkün olmaktadır. Direksiyonda bulunan tuşlar ile kontrol edilebilen Radyo hem güvenli hem de keyifli olmaktadır. Son olarak 4 adet hoparlöre sahip olan bu donanım Kayseri araba kiralama firmaları tarafından sevilen bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır. 

 

 Akıllı telefonların ve tabletlerin hayatımıza girmeleri ile birlikte elektriğe olan bağımlılığımız daha da fazla artmış bulunmaktadır. Akıllı cihazların şarjlarının bitmesi en büyük kabusumuz olmuş durumdadır. Bunu farkında olan Dacia Duster donanım özelliklerine 12 volt priz eklemek gereği duymuştur. Orta arka kısma konumlandırılan bu prizler sayesinde hem yolcular hem de sürücü rahatlıkla akıllı cihazlarını şarj edebilmektedirler. 

 

 Dacia Duster sürücülerin konforunu arttırmak için araçlarını eklediği son donanım özelliği ise sürücü kol dayama desteği olmaktadır. Dacia Duster sahip olduğu bu konfor donanım özellikleri sebebiyle de Kayseri araba kiralama firmaları da sıklıkla Dacia Duster’a yer vermektedirler. 

 

 Dacia Duster'ın İç Tasarım Özellikleri 

 

 Dacia Duster'ın tasarım özelliklerinin temeli konfor ve güçten gelmektedir. Bu sebeple iç tasarımda konfora büyük önem vermiştir. Geniş bir iç hacme sahip olan Dacia Duster, aynı zamanda birçok saklama alanı ile sürücülerin ve yolcuların konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamaktadır. Konumlandırılan saklama alanları rahatlıkla ulaşabileceği alanlarda bulunmaktadır. 

 

 Dacia Duster’ın bir diğer özelliği ise kendini Maceracı olarak görmesi olmaktadır. Bu sebeple modelin yerden yüksekliği arttırılmıştır. Böylece en zorlu arazilerde dahil rahatlıkla ilerlemesi sağlanmıştır. Diğer bir yandan sağlam bir şasiye sahip olan Dacia Duster'lar 2 x 4 ve 4 X 4 çekiş gücü seçenekleriyle Kayseri araba kiralama firmaları tarafından tercih edilir araçlardan olmaktadır. 

 

 Dacia Duster Aktif Ve Pasif Güvenlik Önlemleri 

 

 Hem şehirde hem de arazide rahatlıkla Kullanılan Dacia Duster’lar sahip olduğu aktif ve pasif güvenlik önlemleri sayesinde hem sürücülerine hem de yolcularına güvende olduklarını hissettirmektedir. 

 

 Dacia Duster lar yolcuların güvenliklerini sağlamak için birçok farklı yöntemle başvurmaktadırlar. Bu yöntemlerin başında hava yastıkları bulunmaktadır Ön, yan ve perde hava yastıkları sayesinde olası bir kaza durumunda hem yolcular hem de sürücüler güven altında olabilmektedirler. Dacia Duster’ın güvenlik için aldığı bir diğer önlemi ise güçlendirilmiş ön şasi olmaktadır. Güvenlik konusunda çocukları da unutmayan Dacia Duster, İsofix çocuk koltuğu bağlantısı sistemini araçlarını uygulamaktadır. 

 

 Dacia duster'ın güvenlik önlemleri olarak araçlarında bulundurduğu bir diğer sistem ise sabitleme sistemi olmaktadır. Bu sistem sayesinde belirli bir hız sınırı belirlenebilir veya hız sabitleme bilmektedir.

 

 Dacia Duster de kullanılan bir diğer güvenlik önlemi ise AFU, ABS, ASR ve ESC sistemleri olmaktadır. Sistemlerin birlikte bulunması etkili bir frenleme sağlamaktadır Ayrıca aracın dengesini arttırıcı bir özelliği de bulunmaktadır. Bu modellerde bulunan bir diğer özellik ise kör nokta uyarı sistemi olmaktadır. Bütün bu güvenlik önlemleri dolayısıyla Dacia Duster’lar Kayseri araba kiralama firmaları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.