CVT Şanzıman Nedir, Nasıl Çalışır? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama CVT Şanzıman Nedir, Nasıl Çalışır? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

CVT Şanzıman Nedir, Nasıl Çalışır? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


CVT Şanzıman Nedir, Nasıl Çalışır? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

CVT Şanzıman Nedir, Nasıl Çalışır? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak, sürücüleri, CVT şanzıman nedir, nasıl çalışır konusunda bilgilendirmek istedik. Peki CVT şanzıman nedir, nasıl çalışır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

Araçların önemli bir parçası olan şanzıman, gerekli tork değerini şafta ileterek baskı balata aracılığı ile motora aktarma işlemini gerçekleştirmektedir. Birçok modelde araç için farklı türde şanzıman türleri bulunmaktadır. Bunlardan biri de CVT şanzıman türüdür. Peki CVT şanzıman nedir konusu ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. Şanzıman türüne göre araç kiralama ile ilgili bilgi almak için Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama aracılığı ile öğrenilebilmektedir.

 

 CVT Şanzıman Nedir

 

CVT şanzıman nedir dendiğinde akla ilk gelen otomatik vites olmaktadır. Buradaki yanlış kullanım otomatik olanın vites değil vites kutusu yani şanzıman olduğu bilinmelidir. Türkçesi sürekli değişken şanzıman olarak bilinen CVT şanzımanın İngilizcesi continuously variable transmission anlamına gelmektedir.

 

Geleneksel otomatik şanzıman türlerine oranla kademesiz hız ayarı yapılabilmektedir. CVT şanzıman nedir tam manasıyla araç için çok verimli güç sağlayabildiği gibi az yakıt tüketimi yaparak ekonomik açıdan elverişli bir kullanım sunmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmasında az yakıt tüketimi yapan araçlar bulunmaktadır.

 

CVT şanzıman türü, araç sürücüsü için yumuşak tarzda bir sürüş tecrübesi sunarken Japon araç üreticileri tarafından daha çok alternatif seçenek sunduğu için CVT şanzıman tercih edilmektedir. Bu sebeple CVT şanzıman nedir adlı konumuzda CVT diğer adı, Japon şanzımanı olarak da adlandırılmaktadır.

 

Konforlu bir sürüş özelliği sunan CVT şanzıman türündeki araçlar Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmalarının bünyesinde yer almaktadır. CVT şanzıman nedir konusuna değindikten sonra CVT şanzıman türü nasıl çalışır, avantajları ve dezavantajları nelerdir başlıkları ile değinilmiştir.

 

 CVT Şanzıman Türü Çalışma Prensibi

 

Kısaca çalışma prensibi, iki kasnağın hareket etmesi ile aynı zamanda sürekli olarak çapının değişiklik göstererek çalışma biçimine denmektedir. Çelikten yapılmış örgülü kayışların iki kasnak ile birleşik bir şekilde bütünleşerek çalışmasını da ifade etmektedir. Şanzıman türlerinden olan CVT şanzıman türünün nasıl çalıştığı ile ilgili bilgi istenildiği takdirde detaylı olarak Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketleri tarafından hizmete sunulmaktadır.

 

Bu iki kasnaktan birinin görevi giriş kasnağı olarak adlandırılır ikincisi ise çıkış kasnağı olarak isimlendirilmektedir. İki kasnağın çapları hidrolik olan basıncın yardımıyla değiştirilerek aracın hız seviyesi ayarlanabilmektedir. Diğer türdeki şanzıman türlerinden önemli bir farkı aracı sürüş esnasında vites geçişinin olmamasıdır. Vites geçişi olmayan araçlar Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmalarının bünyesinde yer almaktadır.

 

 1950’li yılların başında kullanıma başlanan CVT şanzıman türü, o zaman ki teknolojinin düşük seviyelerde olması nedeni ile motor seviyesi düşük güçte araçlar kullanılmıştır. Teknolojinin ilerlemesi ile 2000’li yıllarda çelikten yapılma örgülü kayışların üretimine geçilmiştir. Böylelikle CVT şanzıman türü düşük güçlü motorlarda değil de artık yüksek güçlü motorlarda da kullanımına geçilmiştir. Yüksek güçlü motor seviyesine sahip araçlar Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile tercih edilebilmektedir.

 

  CVT Şanzıman Türü Avantajları 

 

 1) Araç içerisinde vites geçişlerine gerek duyulmaması sebebi ile aracınız ideal olan devir aralığı içinde çalışmaktadır. İdeal devir aralığında çalışan araç kiralama için Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

 2) CVT şanzıman türünde sonsuz vites aralığı bulunduğu için vites kademesi de olmaz. Böylelikle vites geçişleri sürüş esnasında anlaşılmaz.

 

 3) Diğer şanzıman türlerine nazaran en avantajlı farkı az yakıt tüketimi sağlayarak ekonomik maliyeti bu anlamda az olur.

 

 4) Aracı sürüş esnasında yokuş veyahut da inişlerde iyi ve güçlü bir motor freni hizmeti sunmaktadır.

 

 CVT Şanzıman Türü Dezavantajları

 

 1) Sürüşe geçildiğinde araçtan gelen gaz tepkisi diğer şanzıman türlerine istinaden daha yavaş gelmektedir.

 

 2) Aracın motor devrinin ani hızlanma ile artmasına rağmen aracın hızının düşük ve yavaş olması. Bu sorunun önüne geçmek için aracın vitesini sport moduna alarak çözüme kavuşturabilirsiniz.