Corona Virüs Hakkında Bilgilendirmeler Corona Virüs Hakkında Bilgilendirmeler - 5sCarRental

Blog

Corona Virüs Hakkında Bilgilendirmeler


Corona Virüs Hakkında Bilgilendirmeler

Corona Virüse Karşı Önlemler

2019 yılının Aralık ayında baş gösteren Corona virüs (Covid-19) hastalığı Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkeyi etkisi altına aldı. Devlet, en sıkı önlemleri alsa da maalesef vaka ve ölüm sayısı her geçen gün artmaya başlıyor. Virüsün yayılmasını önlemek için sadece devletin önlem alması yetmiyor. Bu konuda sivil kurum ve kuruluşlarla birlikte milletçe önlem alınması gerekiyor.

 Corona virüs salgınının daha da ilerlemesini önlemek için hijyen tedbirlerini uygulamalı ve “evde kal” talimatına uymalısınız. Evinizde kalıp, ne kendinizi ne de başkalarını tehlikeye atmamalısınız. Eğer dışarı çıkmak zorunda kalırsanız özellikle toplu taşıma araçlarından uzak durun. En doğrusu profesyonelce steril hale getirilmiş ucuz araba kiralama olacaktır.

 Corona Virüs Nedir? 

 İnsanlarda ve hayvanlarda soğuk algınlığına yol açan bütün virüslere Coronavirüs deniliyor. Bu virüsün SARS-CoV türü 2002 yılında 774 kişinin, MERS-CoV türü de 2012’de 861 kişinin ölümüne yol açmıştır.

 Coronavirüsün bilinen türleri, İnsanlarda soğuk algınlığından pnömoni (zatüre)’ye kadar değişen çok çeşitli solunum yolu enfeksiyonlarına neden oluyorlar. 31 Aralık 2019’da Çin’de görülen vakaların yeni bir tür Coronavirüs olduğu saptanmış. Bu virüse “2019-nCoV” adı verilmiş. 2019-nCoV virüsünün de SARS-CoV ve MERS-CoV gibi hayvandan insana bulaştığı tahmin ediliyor.

 Coronavirüs Nasıl Bulaşır? Belirtileri Nelerdir?

 Koronavirüs temas ve solunum yoluyla bulaşıyor. Virüse maruz kalmış kişinin hapşırması veya öksürmesi sonucundan 1 metre yakınındaki herkese hava yoluyla veya fiziksel temas ile geçiyor. 

 Coronavirüsün belirtileri genellikle, yüksek ateş ve kuru öksürük olarak görülüyor. Hastaların bağışıklık sistemi ve metabolizmalarına bağlı olarak; Nefes darlığı, baş, boğaz, kas ve eklem ağrıları, iştahsızlık, burun akıntısı, ağır solunum ve böbrek yetmezliği görülebilir. Virüse yakalanan hastalarda ayrıca tat ve koku alma yetisinin de kaybolduğu sonradan tespit edilmiştir.

 Türk halkının bu salgını en az zararla atlatabilmesi için bu konuda herkese büyük görevler düşüyor. Sizin ve sizinle temasta olan herkesin sağlığını düşünen 5s CarRental bütün araçlarını düzenli olarak dezenfekte ediyor. Acil ve önemli durumlarda toplu taşıma araçları yerine hijyenik araç kiralayarak hem kendinizi hem de çevrenizdeki kişileri korumuş olursunuz.

 Coronavirüse Karşı Ne Önlemler Alınabilir?

 Sağlık Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları ve sosyal medya virüsten korunma adına alınacak önlemleri sürekli olarak açıklıyorlar. Öncelikle bunlara uymanız önemlidir. Toplum ve kalabalık içine karışmamak ilk tedbiriniz olacaktır.

 Dışarı çıkmak zorunda kalırsanız, maske, eldiven ve dezenfektan kullanmalısınız. Hapşırırken veya öksürürken tek kullanımlık mendil kullanın. Eve döndüğünüzde kıyafetlerinizi değiştirin. Gün içinde sık sık en az 20 saniye ellerinizi sabun ve suyla yıkayın.

 Araçlarda Coronavirüs Önlemi Nasıl Alınabilir?

 Kendinizi ve kişisel eşyalarınızı dezenfekte etmenizin yanı sıra araçların da dezenfekte edilmesi önemlidir. Her ne kadar toplu taşıma araçları ve taksiler hijyenik hale getirilmeye çalışılsa da bu genel temizlik olduğu için şoförden veya yolculardan yine de hastalık bulaşabilir.

 Kiralayacağınız araç ile virüs bulaşma riskini ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Antibakteriyel ve sağlığa zararlı olmayan ilaçlama ile bütün araçlar düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Araçların iç ve dış aksamları tamamen ilaçlanarak hijyenik hale getiriliyor. Bu güvenlik önlemiyle siz de güvenle acil işlerinizi halledebiliyorsunuz.