Coilover Nedir, Ne İşe Yarar? Coilover Nedir, Ne İşe Yarar? - 5sCarRental

Blog

Coilover Nedir, Ne İşe Yarar?


Coilover Nedir, Ne İşe Yarar?

Coilover Nedir, Ne İşe Yarar?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak internette sıkça aratılan coilover nedir, ne işe yarar? sorusu hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Peki coilover nedir, ne işe yarar? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Coilover kelimesinin ne anlam geldiğini açıklamak gerekirse kelimeyi ayırarak anlatmak gerekirse coil ingilizce olarak sarmak anlamına gelmektedir. Over kelimesi ise üstünde veya etrafında anlamını taşımaktadır. Peki coilover nedir, ne işe yarar? Kısaca belirtmek gerekirse coilover etrafını saran anlamına gelmektedir. Arabalarda kullanılan amortisörü çevreleyen yani saran yay anlamına gelir. Amortisör yay birlikteliğinden oluşan coilover nedir, ne işe yarar? diye soracak olursak amortisör yay birlikteliği diyebilmemiz mümkündür. 

 

 Coilover ile Yay- Amortisör Sitemi Farkı

 

Her ikisi de farklı sistemlere sahip süspansiyon sistemlerdir. Coilover tek parça bir sistemdir. Yani amortisor ile yay ayrı ayrı parçalardır. Normal süspansiyon sistemde amortisor ve yay ayrı ayrı değiştirilebilir. Diğer sistemde ise ikisi aynı anda değiştirilebilir. Bazı sistemlerde iki bileşende ayrı ayrı konumlanabilir. Günümüzdekilerin çoğunluğu bu şekildedir. Amortisor ve yay iç içe olduğu zaman ilk bakıldığında coilever sistemi sanılsa da yapısal olarak farklılıklar bulunmaktadır. Normal bir sistemde yaylar daha büyük çaptadır. Fakat coilover sistemde çap daha düşük seviyededir. Çap daha düşük olarak görülmektedir.

 

 Yükseklik Ve Sertlik Ayarı

 

Solda normal amortisör bulunduğunda  coilover nedir, ne işe yarar? diye soracak olursak sağ tarafta bulunduğunda bunlar yükseklik ve sertlik ayarına sahip olurlar. Amortisörü saran yekpare yapı bu ayarların kolay bir şekilde yapılmasına olanak sağlamaktadır. Normal bir amortisör sisteminde yükseklik ayarı ve sertlik ayarı vardır. Fakat bunlar özel uygulamalar olduğu için araca özel seçilir. Ayarlama yapılması kullanılacak araca özel yapılması sertlik açsından daha sert ve kısa yaylar tercih edilir. Amortisor değişikliği de yapılabilir. Şunu belirtmek gerekirse otomobil üreticilerinin özellikle sportif amaç için tasarlanmış araçlarda coilover nedir, ne işe yarar? diye soracak olursak bu sistemlerdekiler fabrika çıkışı olarak kullanılan ve yükseklik ve sertlik ayarı olmayan sistemlerin yer almaması bu durumda coiloverlerin o şekilde kullanılması olarak açıklayabiliriz.

 

 Avantajı Ve Dezavantajı

 

Önemli bir uyarıda bilgi verilmek gerekirse aracı yere yaklaştırma vaziyetinde bulunarak araca özel bir yay kullanmadan diğer yayın kesilmesi veya kısaltılması önerilen bir konu değildir. Yay tasarımı aracın ağırlığına göre hesap yapılarak tasarlanmıştır. O yüzden bu uygulama değiştirilmeye çalışıldığında araç sürüşünde güvenli sürüşü ortadan kaldırabilir aracın bütün dinamiklerini değiştirebilir.

 

Burada coilover nedir, ne işe yarar? sorusundan sonra avantajları dezavantajları nelerdir diye soracak olursak avantajı normal standart süspansiyon sistemlerine göre araca özel imal edilmiş ve amortisörlere alternatif olarak sunulan hizmet olarak kayda geçmiştir. Dezavantajı olarak da kaliteli ürünler olduğu için fiyat olarak yüksektir. Bu yazımızda coilover nedir, ne işe yarar? kısaca bilgilerimizi sunmuş bulunmaktayız.

 

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

5s CarRental firması İstanbul ilinin en güvenilir kiralama firmalarından biridir. Sözleşmeler hemen teslim edilerek hızlı bir şekilde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama istasyonunda hizmet sağlamaktayız. Online verilen hizmette çalışanlar 7/ 24 destek sağlamakta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama konusunda bilgiler sunmaktadır. Herhangi bir durumda bilgi verilmesi halinde işlemleriniz devam edecektir.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama yapmak isteniliyorsa araç siz gelene kadar hazırlanır. Müşteriler için güven her şeyden önce gelir. İki tarafın şeffaf olması rent a car firması olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama yapmanız durumunda araç kaskoları ve sigortaları yapılmış şekilde hizmet erişimini yapmak bulunmaktayız. 

 

 Ödemler Nasıl Yapılır?

 

Ödemeler hem kredi kartı ile araç teslimatında yapılabilmektedir. Araç teslim alınmadan kontrol edilebilir ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama yaparken covid-19 salgını kapsamında dezenfekte yapılmış mı temizlenmiş mi inceleyebilirsiniz. Ren a car olarak bu yazımızda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hakkında bilgilerimizi sunduk.