Çekme Belgeli Araç Nedir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Çekme Belgeli Araç Nedir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Çekme Belgeli Araç Nedir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


Çekme Belgeli Araç Nedir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Çekme Belgeli Araç Nedir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen çekme belgeli araç nedir sorusunun cevabı hakkında bir içerik ele aldık. Peki çekme belgeli araç nedir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Sanıldığının aksine çekme belgesi araçla ilgili negatif veya kusurlu bir durum oluşturmaz. Hatta çekme belgesi almak kanuni bir haktır. Dileyen herkes bu haktan yararlanabilir. Öncelikle gelin bakalım çekme belgeli araç hakkında bilgi sahibi olalım. ​​​​Siz de araç kiralamak isterseniz İstanbul havalimanı araç kiralama size güvenilir araçlar sunar. 

 

 Çekme Belgeli Araç Nedir?

 

Belirli bir süre kullanılmayacak olan araçlar için alınan bir belgedir. Aracınızı trafikten belirli bir süre uzak tutmak istediğiniz takdirde aracınızın normal akışta üzerine işleyen vergilerden de bir süre muaf olmanızı sağlar. Siz de eğer aracınızı belirli bir süre kullanmayı düşünmüyorsanız eğer motorlu taşıtlar vergisinden muaf olmak için plakanızı ruhsatınızla birlikte teslim edebilirsiniz. 

 

Aslında herkesin duyduğu ama anlamını tam olarak bilmediği bir şey de çekme belgeli araçtır. Çekme belgeli araçlar trafikten sadece kısa bir süreliğine ayrılmış olan araçlar için kullanılır. Yani trafiğe tekrar dahil edilebilir. Sadece kullanıcının istemesi sebebiyle böyle bir yola gidilmiştir.

 

Siz de kaliteli araçlar kullanmak isterseniz İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti veren 5s CarRental ile mutlaka tanışmalısınız. 

 

Çekme Belgesi Olan Araç Satın Alınır mı?

 

Yeni araç sahibi alacak kişiler bu konuyu araştırmaktadırlar. Çekme belgesi ruhsatı olan araçları güven içerisinde alabilirsiniz. Aslında çekme belgeli araç tamamen aracın kullanılmadığı zaman içerisinde motorlu taşıtlar vergisinden muaf tutulması sebebiyle alınmaktadır.

 

Kullanıcıyı zor durumda bırakmamak adına temin edilebilmektedir. Sizin de arabaya ihtiyacınız varsa  İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız olarak her zaman yanınızdadır.

 

 Çekme Belgeli Araç Nasıl Alınır?

 

Öncelikle kişinin aracını trafikten çekebilmesi için ve çekme belgeli araç sahibi olmak için kendi isteği ile trafik tescil şubesine başvuru yapması gerekmektedir. Aracınızı trafikten çekmek için yapmış olduğunuz başvurunun olumlu değerlendirilebilmesi için aracınızın hiçbir vergi borcu olmamalıdır. 

 

Bilmeniz gereken bir diğer konu da aracınızı tekrar kullanabilmek için aldığınız çekme belgesini tekrar iptal ettirmeniz gerektiğidir. Trafiğe çıkmadan önce mutlaka evrak işlerini halletmeniz gerekir.

 

İhtiyacınız olan arabayı en uygun fiyatlarla İstanbul havalimanı araç kiralama ​​​​​​​servisimiz sayesinde bulabilirsiniz. 

 

 İlk Adres Noter

 

Siz de aracınızı trafikten belirli bir süre uzak tutmak niyetinde iseniz kanuni bir hakkınız olan çekme belgeli araç belgelerini alabilirsiniz. Bunun için de yeni kanunlara göre araç tescil işleri noter de halledilmektedir. Bu yüzden gideceğiniz bir noter de başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekecektir. 

  

Araç sahibi giderek dilekçesini verebilir. Başvuru esnasında sizden araçla ilgili herhangi bir muayene işlemi talep edilmez.

 

Kolaylıkla sahip olacağınız araçlar için İstanbul Havalimanı araç kiralama​​​​​​​ servisimizi güvenle kullanabilirsiniz.

 

 Çekme Belgesi Almak İçin Ne Kadar Ücret Öderim?

 

Çekme belgesi almak için ücret ödemeniz gerekmez. Ama aracınızı tekrar trafiğe sokabilmek için 137 tl ödeme yapmanız gerekmektedir. 

 

Çekme belgeli araç alacak olan kişilerin aklına takılan sorulardan birisi de aracın borcu olup olmadığıdır. Belge verilmeden önce aracın borcunun olmadığına dair bir belge istenir. Bu sebeple bir sıkıntı yaşanmaz. 

 

Sıkıntı olmadan kullanabileceğiniz araçlar için İstanbul Havalimanı araç kiralama servisimizden faydalanabilirsiniz. 

 

Sıkıntı çıkarabilecek tek konu aracın geçmiş muayenelerinin yapılmamış olabilmesidir. Siz de çekme belgeli araç alacaksanız detaylarını satıcıdan mutlaka öğrenmelisiniz. 

 

 Çekme Belgeli Araçla Trafiğe Çıkabilir miyim?

 

Peki çekme belgeli araç ile trafiğe çıkılabilir mi? Çekme belgesi aracınızı kullanmayacağınıza ve trafiğe çıkarmayacağınıza dair aldığınız bir belgedir. Siz çekme belgeli araç sahibiyseniz ve trafiğe çıktıysanız bunun elbette bir cezası vardır. 

 

Trafik kanunlarına göre çekme belgeli araç ile trafiğe çıkmak suç teşkil etmektedir. 1228 tl idari para cezası alırsınız. 

 

Siz de trafikte güven içerisinde dolaşmak için  İstanbul Havalimanı araç kiralama servisini kullanabilirsiniz.