Benzin uyarı ışığı yandıktan sonra kaç km gidilebilir? - Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog


Benzin uyarı ışığı yandıktan sonra kaç km gidilebilir? - Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Araçlar artık hayatımızın her alanında bulunmaktadır. Bu yüzden onlar hakkında her şeyi bilmemiz sürücüler için çok önemlidir. Çoğu zaman çalışırken yılda en az bir kere de gezmek için kullanılan araçlar ekonomik olsun istenir. Sürücüler bu konuya verdikleri önemin yanında tabii ki yolda kalmak da istemez. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti ile kiraladığınız aracı tanımak sürücülerin yararına olacaktır.  

 

Kim Ankara'dan Samsun'a gidip orada araçsız kalmak ister ki. Üstelik Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama seçeneğiniz olduğunda ise birçok kişi orada araç kiralamak isteyebilir. Sonuçta Kuş Cenneti gibi Samsun'a özgü bir yere araçsız gidebilme şansınız maalesef olmamaktadır. Bu durumda Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak en mantıklı seçim olmaktadır.

 

 Aracı Tanımak

 

İyi bir sürücü olmak aracı iyi kullanmak ya da hareket ettirebilmek değildir. Tabii ki aracı hareket ettirmek gerekmektedir ancak yola çıktığınızda ve yanınızda hiç kimsenin olmaması durumunda artık araç içerisinde oluşabilecek herhangi bir problem içerisinde sürücünün kısa sürede cevap bulabilmesi gerekmektedir. 

 

Aracın motorunun çok ısınması, frende yaşanan titremeler, lastiğin yol sırasında patlaması ve en kolay şeylerden biri de yakıt göstergesidir.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama 

 

Örneğin Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama ile araç kiralayan bir sürücü uyarı ışıklarını çok iyi bilmelidir. Güzel bir yolculuğun yarıda kesilmesi sürücü ve yanında olan kişiler için üzücü bir durum olabilir. Çünkü çok basit gözüken ancak önem arz eden durumlar bulunmaktadır. Sürücü Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemi yaparken araç içerisinde ya da dışında görmediği ya da bilmediği şeyleri mutlaka araç kiralama yapılan yerdeki çalışanlara sormalıdır. 

 

 Benzin Uyarı Işığı

 

Her araçta olması gereken ve sürücü kurslarında mutlaka her daim gösterilen bir ışıktır. Aracın yürümesi için en önemli olmazsa olmazı yakıttır. İster benzinli, ister dizel araç olsun sonuç olarak elektrikli bir araç olmadığı sürece bir yakıt olmadan aracı çalıştırmak mümkün değildir.

 

Benzin dolu iken ibre F yani full kısmında iken araç deposundaki benzin bitmeye yakın E yani end kısma gelmeye başlar.

 

Bu ibreye dikkat etmeyen sürücüler için ise ibrenin E kısmına yaklaşmasıyla yanan bir lamba koyulmuş ve sürücülerin dikkati çekilmek istenmiştir. Sürücü ibrenin E kısmına geldiğini gördüğünde istediği zaman yakıt doldurabilmektedir.

 

Örneğin Ankara'dan Samsun'a uçuş yapmış bir kişi Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemi yaptığında dikkat etmesi gereken ilk şey lastik ve yakıt durumudur. Yakıt durumunda ışık yanıyorsa Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemi yaptıktan hemen sonra bulunabilecek ilk akaryakıt istasyonunda yakıt doldurması gerekmektedir. 

 

 Ne Kadar İlerleyebiliriz?

 

 Akaryakıt dolum işlemi tamamlanmamış ve yakıt uyarı ışığı yanan bir araç tabii ki ışık yanar yanmaz olduğu yerde durmayacaktır. Aynı örnekten devam etmek gerekirse sürücü Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama yaptıktan sonra ilerlemeye başladığında ışık yandığı andan ortalama 55 kilometre gidilebilir. Tabii bu araca göre değişmektedir. Örneğin sürücü Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama işlemini Passat üzerinden yapmış ise bu araç 57 kilometre yol yapabilir.