Baskı Balatanın Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Baskı Balatanın Bittiği Nasıl Anlaşılır? - 5sCarRental

Blog

Baskı Balatanın Bittiği Nasıl Anlaşılır?


Baskı Balatanın Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Baskı Balatanın Bittiği Nasıl Anlaşılır? 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak sürücülerin merak ettiği baskı balatanın bittiği nasıl anlaşılır?konusunda sizleri bilgilendirmek istedik. Peki baskı balatanın bittiği nasıl anlaşılır? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Baskı balatanın bittiği nasıl anlaşılır? konusuna değinmeden evvel baskı balatanın ne olduğunu açıklamak, okuyucular açısından faydalı olacaktır. 

 

 Baskı Balata Nedir? 

 

Motordan ulaşan mekanik gücün diğer aktarma ekipmanlarına iletilebilmesi amacıyla geliştirilmiş olan parçalardan biri baskı balata olarak tanımlanmaktadır. Bahsedilen ekipmanın buluşu oldukça eski tarihlere dayanmakla birlikte, bu ekipman halihazırdaki teknolojide de aktif olarak kullanılmaktadır. 

 

 Bahsedilen parça, araçlardaki en önemli parçalardan birisidir. Dolayısıyla bakımı ve kullanımı konusunda oldukça özenli davranmak gerekir. Eğer bakımına ve kullanımına dikkat edilmez ise kullanım ömrü oldukça kısalacaktır. 

 

 Bu parçanın ücreti pahalı olduğundan değişim söz konusu olduğunda ekstra harcama yapmanız ve bu maliyete katlanmanız gerekecektir. 

 

 Bu parça, debriyaja bastığınız zaman motor ve vites kutusu arasındaki bağlantıyı keserek vitesin kolay şekilde değiştirilebilmesine yardımcı olacaktır. Baskı balata parçası sorunlu olduğunda ya da bitmek üzere olduğunda motordan gelen mekanik gücü iletemeyecek bu durum da sürüş konforunun azalmasına neden olacaktır. 

 

Baskı balatanın bittiği nasıl anlaşılır? konusuna değinmeden evvel baskı balatayı düzgün şekilde kullanabilmek için yapılması gerekenlere bakalım.

 

 Baskı Balatanın Yıpranmaması için Yapılması Gerekenler 

 

Baskı balatayı temiz kullanmak için öncelikle debriyaj pedalına tam ve sağlam şekilde basılmalı, ardından yavaşça bırakılmalıdır. Bu pedala uzun süre basmamak gerekmektedir. Aksi halde debriyajın zorlanması söz konusu olacaktır. Bu da baskı balatanın aşınmasına neden olabilecek bir unsurdur. 

 

 Baskı balatanın bittiği nasıl anlaşılır? konusuna detaylı olarak değinmeden önce bu parçanın kullanım süresinin ne kadar olduğuna da değinmek gerekecektir. 

 

 Baskı Balatanın Kullanım Süresi Ne Kadardır? 

 

Baskı balatasının kullanım süresi her aracın marka-modeline, motor gücüne ve aracın nasıl kullanıldığına bağlı olarak değişiklik gösterecektir. 

 

Bu şartlarda, bahsedilen parçanın kullanım süresi minimum 30 bin kilometre ile maksimum 120 bin kilometre aracında değişiklik gösterebilecektir. 

 

Eğer aracınızı sert bir şekilde kullanıyorsanız kısa sürede baskı balatanın yıpranmasına neden olacaksınızdır. 

 

 Bu konuya da değindikten sonra baskı balatanın bittiği nasıl anlaşılır? konusuna geçebiliriz. 

 

 Baskı balatanın bittiği nasıl anlaşılır? 

 

Aracı çalıştırdıktan sonra el frenini indirip sürüşe başladığınız zaman araçta güçlü bir çekiş hissediyorsanız ve debriyaj pedalının kavraması orta sayılabilecek bir düzeyde ise baskı balatanızın iyi durumda olduğundan bahsedilebilecektir. 

 

Bunun aksi olarak, aracınızın çekiş gücünde bir düşüş söz konusu ise ayrıca kalkışlarda titreme söz konusu oluyor ise ve yakıt tüketimi de artıyor ise o zaman baskı balatanın bittiğinden bahsedilebilir. 

 

 Baskı Balatanın Değişimi Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar 

 

Baskı balatanın bittiği nasıl anlaşılır? hakkında bilgi verdikten sonra değişimde dikkat edilecek noktalara değinelim. Öncelikle aracınızın markasına yönelik hazırlanmış olan orijinal parçanın kullanımına özen gösterilmelidir. 

 

Tamir edilmiş bir balata kullanmak yerine balatanın değiştirilmesini tercih etmelisiniz. 

 

Parça değişim işlemi, yetkili kişiler tarafından usulüne uygun şekilde yapılmalıdır. 

 

Baskı balatanın bittiği nasıl anlaşılır? konusunda tüm detaylar yukarıda belirtildiği şekildedir. 

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

http://www.5scarrental.com.tradresinden Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama için hizmet veren tüm kiralama şirketlerine ulaşabilirsiniz. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama üzerinden ulaştığınız bu şirketleri birbirleri ile kıyaslayabilir, böylece sizler için en uygun fiyatları belirleyerek otomobil kiralayabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama üzerinden kiralamış olduğunuz otomobili kullanma durumunuz ortadan kalktı ise aracı herhangi bir koşul belirtmeksizin iptal edebilme hakkınız da bulunmaktadır. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama sitesinde aracın sınıfına, aracın marka ve modeline, araç kiralama firmasına, aracın yakıt tipine göre seçimlerinizi, kıyaslamalarınızı yapabilirsiniz. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kapsamında oldukça geniş bir ürün yelpazesi içerisinden istediğiniz aracı seçmeniz mümkündür. Her türlü bakım ve temizliği muntazam olarak yapılan bu araçları gönül rahatlığı ile kiralayabilirsiniz. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kapsamında gereken belgeler de aşağıda belirtilmektedir.