Ayvacık Samsun Gezilecek Yerler l Samsun araba kiralama Ayvacık Samsun Gezilecek Yerler l Samsun araba kiralama - 5sCarRental

Blog

Ayvacık Samsun Gezilecek Yerler l Samsun araba kiralama


Ayvacık Samsun Gezilecek Yerler l Samsun araba kiralama

Son Zamanlarda Keşfedilmeye Başlayan Saklı Cennet

Saklı bir cennet olarak son dönemlerde keşfedilmeye başlanan Ayvacık için, Samsun araba kiralama hizmetinden faydalanabilir ve bölgeyi keyifle ziyaret edebilirsiniz. Ayvacık, Samsun'a yaklaşık olarak 60 km metre uzaklıkta bulunuyor. İlçenin ortasından ise Yeşilırmak, Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu baraj gölleri geçiyor. Yerleşim açısından İsviçre'de yer alan Landwasser ırmağının hemen yanındaki Davos’a benzetildiğini söylemek gerekir. Muhteşem doğal güzellikleri, mimari yapıları ve eşsiz keşfedilmemiş kısımlarıyla, başta Arap yatırımcılar olmak üzere pek çok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmiş durumda.

 Tarihi ve Kültürü ile Ayvacık

 Samsun'da 60 kilometre uzaklıkta bulunan Ayvacık, son dönemlerdeki keşfedilmiş saklı cennetler arasında yer alıyor. Karadeniz tarihine bakıldığında İskan olarak ilk tercih edilen yerlerden biri. Özellikle bu açıdan ciddi bir kültür ve birikime sahip olduğunu söylemek mümkündür. Böylece ülkenin ve dünyanın en önemli kültür merkezlerinden biri haline gelmeye başladı.

 Özellikle Osmanlı dönemi tarihine bakıldığında Rumlar, Ermeniler ve Türklerin kardeşçe yaşadığı farklı kültürlerin bir arada yer aldığı merkez olarak öne çıkıyor. Bu merkezi Samsun araba kiralama üzerinden elde edeceğiniz sıfır kilometre yakın son model araçlarla ziyaret edebilirsiniz.

 Birbirinden Farklı Etkinliklerle Ayvacık

 Hem gezip görülecek yerleri hem de harika aktivite alanları eşliğinde Ayvacık, yavaş yavaş keşfedilmeye başlayan son dönemlerdeki en önemli merkezlerden biri. Özellikle tertemiz havası ve muhteşem doğası gelenleri baştan çıkarıyor.

 Özellikle yabancı turistlerin Uğrak noktası haline gelen Ayvacık, yatırımcılardan gelen destek ile beraber her geçen zaman daha da gelişmeye devam ediyor. Gün geçtikçe yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi noktası haline gelen Ayvacık, farklı tesis ve tatil köylerinin yapılmaya başlanmasıyla bambaşka bir noktaya ulaştı. Bu muhteşem ilçeyi Samsun araba kiralama üzerindeki dev araç filosu içerisinden tercih edeceğiniz otomobil ile amaca uygun olarak ziyaret edebilirsiniz.

 Turizm Bölgesi İlan Edilen Ayvacık

 2010 yılında Bakanlar Kurulu kararı eşliğinde turizm bölgesi ilan edilen Ayvacık, yaklaşık olarak 22 bin nüfusa sahip. Özellikle Arap yatırımcıların dikkatini çeken bölge, her geçen yıl turistik açıdan büyümeye devam ediyor. Şu ana kadar Arap yatırımcılar başta olmak üzere pek çok yatırımcı 40 dönümden fazla arsa satın almış durumda. Yakın gelecekte daha da önemli bir belde haline gelecek Ayvacık için, Samsun araba kiralama ile beraber muhteşem doğası ve kültürel mirasını ziyaret edebilirsiniz.

 Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu Barajı

 Çarşamba’dan yola çıkılarak 15 kilometre sonra varılan Suat Uğurlu, ziyaret edilmesi gereken en önemli alanlardan biri. Hem elektrik üretimi hem de Çarşamba Ovasının sulanması konusunda önemli bir yer teşkil ediyor. Aynı zamanda Ayvacık ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Hasan Uğurlu barajı da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Uygun fiyatlarla Samsun araba kiralama üzerinden elde edeceğiniz araçla eğlenceli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

 Muhteşem Eynel Köprüsü

 Harika bir estetik görüntüsü bulunan Eynel Köprüsü baraja da bambaşka bir hava katmaktadır. 2010 senesinde yapımı tamamına köprü 350 metre boyunda ve barajın ikiye ayırdığı mahalleyi bir araya getiriyor. Uzunluğu ve görsel açıdan modern tasarımı ile mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Hiçbir evrak veya prosedür ile uğraşmadan Samsun araba kiralama üzerinden elde edeceğiniz otomobille, tek başınıza ya da sevdiklerinizle beraber güzel bir tatile çıkabilirsiniz.

 Ayvacık'ta Tekne Gezisi ve Su Sporları Yapma İmkanı

 Ayvacık’ın ilçe merkezinde yer alan İskele üzerinden tekne turu ile bölgeyi daha keyifli ziyaret edebilirsiniz. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen tekne turu, baraj üzerinden harika bir seyahat imkanı tanıyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak jetski ve kürek yapma fırsatı da ziyaretçilere sunulmaktadır. Bölgeye ulaşabilmek için yapmanız gereken Samsun araba kiralama ile beraber dilediğiniz marka ve model üzerinden araç seçime gerçekleştirmektir. Konforlu ve kaliteli araçları fenni muayene, sigorta ya da kasko gibi etmenlerle uğraşmadan kiralama şansını elde edebilirsiniz. Böylece bölgeyi altınızdaki araçla çok daha keyifli ziyaret edebilir ve zamandan kazanç sağlayabilirsiniz.

 Ayvacık'ta Yer Alan Özel Ahşap Camiler

 Tescilli şekilde koruma altına alınmış olan ahşap camiler, Ayvacık’ın en değerli yöresel mimari yapıları arasında yer alıyor. Yeniköy Mahalle Camii, Ulubelen Cami, Ortaköy Camii, Ardıç Mahalle Camii ve Kabaklık Lazlar Mahallesi Camii Görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Tek tek bu camileri rahatlıkla ziyaret edebilmek için Samsun araba kiralama fırsatını anahtar teslim kolaylıkla elde ederek, seyahatinizi daha rahat ve keyifli hale getirebilirsiniz.

 Muhteşem Şelaleleriyle Ayvacık

 Karadeniz Bölgesinin coğrafi özellikler açısından vazgeçilmezi olan şelaleler, Ayvacık köylerinde yer alıyor ve keyifle ziyaret etme şansı tanıyor. 40 metre yüksekliğinde bulunan ve ilçe merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Kikinin Şelalesi görülmeye değer eşsiz bir tabiat varlıktır. İlçe merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Yeşilpınar Şelalesi ile 1,5 kilometre uzaklıktaki Çağlayan Şelalesi de mutlaka görülmelidir. Ancak bölge sarp ve bozuk yollardan oluştuğu için, mümkünse arazi ve benzeri araçlarla ziyaret etmeniz önerilir. Bunu gerçekleştirmek adına ise Samsun araba kiralama üzerinden site aracılığıyla, zorlu yolları aşabileceğiniz son model sıfır kilometreye yakın en kaliteli araçları elde edebilirsiniz.

 Doğa Sporları ve Off Road İçin Ayvacık

 Zengin bitki örtüsü ve ilçenin doğal yapısı nedeniyle off road ile doğa sporları konusunda Ayvacık oldukça uygun. Bu sebepten dolayı bisiklet turları, safari, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü ve elbette balık tutma gibi aktivitelerin yapılabileceği organizasyonlar bulunmaktadır. Özellikle merkezden Erbaa ve Taşova'ya uzanan yollar Offroad için muhteşem bir olanak tanıyor. Bu aktiviteleri gerçekleştirmek adına bölgeye Samsun araba kiralama ile elde edeceğiniz yüksek model kaliteli araçlarla ulaşabilirsiniz.

 Ayvacık’ın Özel Kızlar Kalesi

 Kadınların güç simgeleri tarih süresince Ayvacık ilçesinin farklı noktalarında kendini gösteriyor. Özellikle Çamlıkale mahallesinde bulunan kızlar Kalesi bunun en önemli kanıtları arasında yer almaktadır. Yeşil ırmağı gözler önüne seren manzarası ve yayla yolları güzergahında bulunması kaleyi etkin bir destinasyon alanı haline getirmektedir. Milattan önceki tarihe dayanan alan özellikle Amazonlar ile özdeştirilmektedir. 2000 yıl kadar öncesine dayanan efsane, Kale içerisinde yaşayan iki kız kardeşin hikâyesinden geliyor. Turizmine katkı açısından yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan kızlar kalesini, Samsun araba kiralama üzerinden elde edeceğiniz güvenilir ve kaliteli araçlarla ziyaret edebilirsiniz.

 Tarihi Değirmenleriyle Ayvacık

 Ayvalık'ta gezilecek ayrıca pek çok önemli tarihi değirmen bulunuyor. Bu değirmenlere Samsun araba kiralama üzerinden elde edeceğiniz kaliteli araçlarla ulaşabilirsiniz. Bazıları kullanılmasa bile günümüzde hala kullanılan tarihi değirmenler yer almaktadır. Dere kenarlarına konumlandırılmış olan bu değirmenler kültürel miras olarak koruma altındadır. Dereden gelen suyu değerlendirmek suretiyle hala öğütme yapmak için kullanan kişiler bulunuyor. Bunları görebilmek adına Samsun araba kiralama üzerinden dilediğiniz aracı tercih edebilir; muhteşem bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

 Ayvacık İlçesi İçin Samsun Oto Kiralama

 Samsun’un saklı cenneti olarak her geçen zaman daha da ilgi gören Ayvacık, dünya çapında yabancı ve yerli turistleri çekmeye devam ediyor. Ön ödeme yapmadan rezervasyon gerçekleştirebileceğiniz Samsun araba kiralama imkanı sayesinde, uygun fiyatlarla Ayvacık’a güvenle ulaşabilirsiniz.