ATF Yağı Nedir, Ne İşe Yarar? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

ATF Yağı Nedir, Ne İşe Yarar? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

ATF Yağı Nedir, Ne İşe Yarar? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


ATF Yağı Nedir, Ne İşe Yarar? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

ATF Yağı Nedir, Ne İşe Yarar? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak merak edilen ATF yağı nedir, ne işe yarar sorusunun cevabı konusunda bir blog hazırladık. Peki ATF yağı nedir, ne işe yarar? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Arabaların icat edilmesi ile beraber insanlar kolaylıkla ulaşım sağlamaktadırlar. Araçların pek çok sayıda sayılabilecek parçası ve malzemesi vardır. Bu araçların çalışma sağlayabilmesi için bazı araç gereç ve malzemelere ihtiyacı vardır. Aracın başta çalışması için ilk olarak bir yakıta ihtiyaç duymaktadır. Yakıttan sonra araca gerekli olan malzeme ise yağdır. Bir insan vücudu nasıl kana ihtiyaç duyuyor ise bu araçlarda yağa gereksinim duyarlar.

 

Araçta bulunan ve kişilerin en çok duyduğu yağ çeşitli ise ATF yağıdır. Peki bu yağ nedir gibi sorulara ise cevap kolaydır. ATF yağı, araçlarda bulunan vites kutusu ve transfer kutusunda bulunan bir çeşit yağdır. Hidrolik direksiyon yağı bu yağın bir diğer adı da diyebiliriz. Kişiler bu ikisini kullanmaktadırlar. ATF yağları araçların direksiyonlarında yüksek işlev ve performans açısından en önemli bir baz yağıdır. Araca oldukça kolaylıklar sağlar ve mekanizmalar son derece hızda döner. Bu da araçlar için bir problem yaşamayı ortadan en az seviyede kaldırır.

 

ATF Yağ Fiyatları Ne Kadar?

 

Araçların olmazsa olmazı dediğimiz bu yağ performansının yüksek olması nedeni ile fiyatta da artışlar olmaktadır. Bu yağın fiyatı her sene farklı olmaktadır. ATF yağı çeşitli farklılık gösterdiği için yani çeşitlere ayrıldığı için fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Litre fiyatı 10 TL ve 150 TL arası değişmektedir. ATF yağları arabanın farklı yerleri için üretilmektedir.

 

Bu yağ farklı markalar tarafından da üretilmektedir. Bunun için kalite ve marka yönünden fiyatı da farklılık göstermektedir. Fiyatlar kullanılan malzeme, kalite ve marka açısından fark etmektedir. ATF yağı çeşitlerinin kaliteye ve performansa göre sıralanmasında da fiyat en önemli husustur. Fiyata tabi tutulan her şey ATF yağının ne kadar iyi olduğunu göstermektedir.

 

ATF Yağı Ne İşe Yarar?

 

Şanzıman için bir yağ çeşididir. Bu yağ araçlarda direksiyon dişleri için çok önemli bir yağdır. Araç kiralama yerlerindeki araçlarda da yüksek performans gücüne bakılmaktadır. Araç kiralayacak kişiler araç ile ilgili bilgi sahibi olmak isterler.

 

Araçlarda özellikle kaliteli yağ kullanımı ile araba sürüşü de kolay olmaktadır.Samsun çarşamba havalimanı araç kiralama şirketleri özellikle bu atf yağını kiraladıkları araçlarda bulundururlar. ATF yağının arabada diş yerlerinde kullanılması araçların ömrünü de yükseltmektedir.

 

ATF Yağının Araçlarda Kullanılmasının Yararı Nedir?

 

Araçların daha kolay kullanılması ve sürüşlerin konforlu bir şekilde olması için ATF yağları son derece büyük öneme sahiptir. Önceki paragraflarda da bahsettiğimiz gibi Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketleri kiralık araçlarda bu yağı daha çok kullanmaktadır. Bu da şirketteki araçların kişiler tarafından daha çok tercih edilmesini sağlamaktadır.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama yerlerindeki araçların markası iyi olmayan araçlar bile bulunsa tüm araçlarda bu ATF yağı kullanıldığı için daha çok tercih edilir. ATF yağı Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmaları için bir vazgeçilmezdir denilebilir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama o şehir için en çok tercih edilen araç kiralama yeri diyebiliriz.

 

ATF Yağ Çeşitleri

 

Araçların olmazsa olmazı haline gelen bu yağ çok güzel bir etkisi vardır. Şanzımanların dişlerinde bulunan ve özellikle dişlerde tercih edilen bu yağ sayesinde insanların araçlarındaki performansı artırmaktadırlar.

 

Performans araçlar için son derece önemlidir. Kişiler kaliteli bir araç yağı kullanımı sonucunda daha konforlu bir araç kullanma şansını yakalamış olmaktadırlar. Samsun çarşamba havalimanı araç kiralama firmaları her defasında araçlarının performansı için ATF yağı ve çeşitlerinden yararlanmaktadırlar. Bu ATF yağının da pek çok çeşidi vardır.