Ateşleme Avansı Nedir, Nasıl Ayarlanır? Ateşleme Avansı Nedir, Nasıl Ayarlanır? - 5sCarRental

Blog

Ateşleme Avansı Nedir, Nasıl Ayarlanır?


Ateşleme Avansı Nedir, Nasıl Ayarlanır?

Ateşleme Avansı Nedir, Nasıl Ayarlanır?

 

Ucuz araç kiralama hizmeti sunan 5s CarRental olarak bugünkü yazımızda ateşleme avansı nedir, nasıl ayarlanır? Sorusu hakkında bir yazı hazırladık. Peki ateşleme avansı nedir ve nasıl ayarlanır? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araba motorlarının ateş zamanlaması hiçbir zaman sabit değildir. Sabit olmadığı gibi süreklide değişme göstermektedir. Durum böyle olunca çoğu kişide ateşleme avansı nedir ve nasıl ayarlanır diye birçok soru işareti oluşturmuştur. Rötar verilerek düzenlemesi yapılan araçlar rötarın açısal düzenlemesi yapılmaktadır. Motor devir attığı her anda motorun yükü her attığı anda avans verilmektedir. Bunlar belirlendiği zaman krank açısı denen açısı da kullanılır. Bu işlem derece ile belirtilmektedir. Piston adı verilen ölü noktada krank açısının her zaman sıfır olduğu görülmüştür.

 

Mil bir defa döndürüldüğünde 360 derece dönüş yapmış olur. Elektronik sistemi olan ateşleme avansı nedir derseniz; düzenlemesini ecu yazılımın kendisi yaptığı bir sistemdir cevabını alırsınız.

 

 Çeşitleri

 

Rötar kendiliğinden düzenlenmesi diğer klasik motorların distribütörlerinde mevcut olan mekanik ve vakum aracılığıyla gerçekleşmektedir. Otomatik olarak ateşleme avansı nasıl ayarlanır? sorusuna otomatik sistemlerde bilgisayar kontrolü dahilinde sistemsel olarak yapılır cevabı verilir. Zamanlamanın belirlenmesinde etken olan motor suyunun sıcaklığı, sensörden gelen sinyaller, hava basınç sıcaklıkları, supap zamanlaması ele alınır. Türlerine gelirsek statik ve dinamik olarak ikiye ayrıldığını görmekteyiz. Bunlarda ateşleme avansı nedir, statik ve dinamik olan nasıl ayarlanır? sorusunun cevabı şu şekildedir;

 

Rölantide çalışan motorun başlangıç açısıdır. Dinamik ise motordaki çalışmasına göre değişmekte olan açısına denilmiştir.

 

 Neden Gerekli Görülür?

 

Motorda ateşleme avansı nedir sorusunun ardından neden gereklidir? diye beyin fırtınası yapıldığı zaman ilk akla gelen motorun performansının yeterli düzeye ulaşabilmesi için gerekli olduğudur. Bunu doğru açıda düzeltmek gerekmektedir aksi takdirde hava yakıt basıncı bujilerle karşılaştığı zaman yüksek derecede basınç oluşturur. Yüksek basınçta piston ölü noktayı bıraktığı zaman maksimum derecede performans görülmektedir. Bu durumda yanma anında bujilerden kıvılcım çıkar, tutuşma gecikir, fakat alev çıktığı anda yayılırken maksimum basınç artar hale gelir.

 

 Gecikme 

 

Tutuşma gecikmesi bir göz atalım. Bujilerde çıkan kıvılcımın hava ve yakıt ile karışması ile meydana gelmektedir. Motor devrine göre değişmediği gibi her zaman gecikme sabit kalmaktadır. Tutuşma olduktan sonra alev çıktığı vakitte basınç artar. Basınç artış halindeyken krank mili döner vaziyette pistonda hareket etme halindedir.

 

 Zamanlama 

 

Motor devri yükseldikçe piston hızlı bir şekilde hareket halinde yer almaktadır. Ölü noktayı hızlı bir şekilde terk eden piston nasıl ayarlanır? diye düşünüldüğü takdirde tutuşma gecikmesiyle aynıdır. Ve krank açı miktarıyla da aynıdır görüşü ile karşılaşılır. Bu yazımızda ateşleme avansı nedir ve nasıl ayarlanır? cevaplarını vermiş bulunmaktayız.

 

Ucuz Araç Kiralama Hizmeti

 

Araba kullanımında ucuz araç kiralama sık sık duyulan bir sözcüktür. Her bütçe kendine göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden çoğu insan ucuz araç kiralama yöntemleri araştırmaktadır. Bu şekilde bütçesine uygun şekilde hareket edildiğini göstermektedir. Bazı firmalarda yüksek olan meblağlar her firma için geçerli değildir. Eğer ucuz araç kiralama isteniliyorsa rent a car firmaları ucuz araç kiralama için en uygun firma olarak karşınıza çıkmaktadır. Uygun bulunulduğu takdirde kolaylıkla ucuz araç kiralama için bazı şartları sizinle paylaşalım. 

 

 Şartlar

 

 1) 21 yaşında olmak gerekmektedir.

 

 2) Normal bir araba için en az 2 yıllık ehliyete sahip olunması gerekir. Bazı üst sınıf arabalar için en az 3 yıllık ehliyete sahip olunması gerekir.

 

 3) Belirtilen kilometre aşıldığı zaman ek ücrete razı olunması gerekir. Yalnız bazı firmalar kilometre sınırı koymamaktadır. 

 

 4) Ödeme yöntemlerinde en az 6 ay geçerli olmak şartı ile sürücüye ait limitli bir kredi kartı olması gerekir.

 

 5) Alkol ve uyuşturucu gibi uyarıcı maddeler alındığı takdirde kaza anında kaskonun ödemeyeceği hasarlar bilinmelidir.

 

 6) Teslim sürecinde alınan yakıta yakın bir yakıtta teslim edilmemesi halinde ek ücrete tabi tutulacağı bilinmesi gerekmektedir.

 

 7) Sürücüden provizyon alınır. 

 

8) Araç kiralamak için findeks puanının olumlu olması gerekmektedir.